Follow us

Με 100 συμμετοχές το Εαρινό Ράλι ΦΙΛΠΑ - Ποσειδώνιο

Περισσότερες από 100 αντίκες βρέθηκαν στις Σπέτσες για την κατάληξη του κλασσικού ράλι

Με 100 συμμετοχές το Εαρινό Ράλι ΦΙΛΠΑ - Ποσειδώνιο

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το “Εαρινό Ράλι ΦΙΛΠΑ - Ποσειδώνιο”, με τη συμμετοχή να είναι υψηλότερη από κάθε άλλη χρονιά και το ενδιαφέρον του κοινού να παραμένει αμείωτο. Περισσότερα από 100 αυτοκίνητα αντίκες, με το παλαιότερο από αυτά να χρονολογείται από τη δεκαετία του 1920, έφτασαν στο νησί των αρωμάτων για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, φέρνοντας στην Πλατεία Ποσειδώνιου μνήμες από μια άλλη εποχή.

Με 100 συμμετοχές το Εαρινό Ράλι ΦΙΛΠΑ - Ποσειδώνιο

Οπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος τα πληρώματα συναντήθηκαν το πρωί του περασμένου Σαββάτου στα Ίσθμια της Κορίνθου με την εκκίνηση του πρώτου οχήματος να δίνεται στις 10.00 π.μ., ενώ λίγο μετά ακολούθησαν και οι υπόλοιποι συμμετέχοντες.

Φέτος οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ των κατηγοριών Regularity και Touring. Η πρώτη περιελάμβανε πέντε ειδικές διαδρομές συνολικού μήκους 110 χλμ., που διανύθηκαν το Σάββατο στη διαδρομή μέχρι την Κόστα, ενώ η δεύτερη μία μόνο ειδική διαδρομή 25 χλμ. η οποία πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής με τους συμμετέχοντες να κάνουν τον γύρο του νησιού, απολαμβάνοντας το εξαιρετικής ομορφιάς τοπίο των Σπετσών

Με 100 συμμετοχές το Εαρινό Ράλι ΦΙΛΠΑ - Ποσειδώνιο - εικόνα 2

Υστερα τη διαδρομή-περιήγηση στους Νομούς Κορινθίας και Αργολίδας, τα αυτοκίνητα αντίκες έφτασαν στην Κόστα από όπου και πέρασαν στις Σπέτσες με Ferry Boat. Οι θεατές που είχαν συγκεντρωθεί στην Πλατεία Ποσειδωνίου επεφύλαξαν θερμή υποδοχή για τα αυτοκίνητα ανεκτίμητη αξίας που πέρασαν την ειδικά διαμορφωμένη αψίδα της ΦΙΛΠΑ για να πάρουν τη θέση τους μπροστά από το εμβληματικό Poseidonion Grand Hotel. Chrysler, Porche, Mercedes, Chevrolet και Alfa Romeo προκάλεσαν αίσθηση με τη μεγαλοπρεπή εμφάνισή τους που αναδεικνυόταν στο κοσμοπολίτικο περιβάλλον των Σπετσών με φόντο το ιστορικό ξενοδοχείο.

Με 100 συμμετοχές το Εαρινό Ράλι ΦΙΛΠΑ - Ποσειδώνιο - εικόνα 3

Η διήμερη εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την ανάδειξη των μεγάλων νικητών του αγώνα. Στην κατηγορία Regularity νικητής αναδείχθηκε ο Γεώργιος Δελαπόρτας και η Ελισάβετ Δελαπόρτα με Mercedes Benz 280SL του 1969, στη δεύτερη θέση ο Γιώργος Γεωργακόπουλος και ο Κωνσταντίνος Τσιτσιλώνης με Mini Morris του 1967 ενώ στην τρίτη θέση οι Δημήτρης και Ελευθέριος Λιάκος με Volkswagen Karmann Ghia του 1958. Στην κατηγορία Touring πρώτοι νικητές αναδείχθηκαν οι Γιώργος και Δημήτρης Ναθαναήλ με BMC Wolseley 16/60 B του 1968, στη δεύτερη θέση ο Λυμπέρης Παπάζογλου και ο Ηλίας Μανιάτης με Porsche 914 του 1970 και στην τρίτη θέση ο Γιώργος Λαμπρόπουλος και η Ιωάννα Μπαγινέτα με Mercedes Benz 250CE του 1971.

Με 100 συμμετοχές το Εαρινό Ράλι ΦΙΛΠΑ - Ποσειδώνιο - εικόνα 4

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Το μαγαζί για το οποίο μιλά όλη η Αθήνα αυτή τη στιγμή: Τι πραγματικά συμβαίνει στο καφενείο των σεφ, στη Γούβα Παγκρατίου;

Απλό, προσιτό και φιλικό σαν καφενείο, αλλά με γεύσεις "από χέρι" και μενού της αγοράς και της ημέρας, το ολοκαίνουργιο και πολυσυζητημένο 'Πλυτά' είναι το μαγαζί που θα λαχταρούσες να έχεις στη γειτονιά σου, για να το χαίρεσαι όσο συχνά μπορείς.

ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ 20 Οκτ 2025 | 15:46

Παγκράτι: Αυτή είναι η γυναίκα που σκίζει τα λάστιχα σταθμευμένων οχημάτων - Την αναζητούν οι Αρχές [βίντεο]

Σε βίντεο ντοκουμέντο η γυναίκα φαίνεται να βγάζει αιχμηρό αντικείμενο και να σκίζει τα λάστιχα ενός σταθμευμένου αυτοκινήτου, μέρα μεσημέρι, στο Παγκράτι

ΧΑΟΣ ΣΤΟΥΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΥΣ 09 Οκτ 2025 | 20:51

Το "Κόκκινο Ποτάμι": Απίστευτο μποτιλιάρισμα στην Κίνα - Οδηγοί εγκλωβίστηκαν στην κίνηση μέχρι και 24 ώρες [βίντεο]

Εκατομμύρια εκδρομείς σχημάτισαν τεράστιες ουρές με τα οχήματά τους στους αυτοκινητόδρομους της Κίνας

ΠΩΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ 05 Οκτ 2025 | 18:58
05 Οκτ 2025 | 15:05

Μπόμπα - Τανιμανίδης: Φθινοπωρινή απόδραση στις Σπέτσες με τις κόρες τους [εικόνες]

Μια φθινοπωρινή απόδραση στις Σπέτσες απολαμβάνουν αυτό το Σαββατοκύριακο η Χριστίνα Μπόμπα με τον Σάκη Τανιμανίδη και τις κόρες τους.

ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ 04 Οκτ 2025 | 14:05

Αναστάτωση στο Κερατσίνι: Γερανός έπεσε πάνω σε 10 παρκαρισμένα οχήματα - "Από τύχη δεν είχαμε θύματα"

Όπως δήλωσε μάρτυρας, "από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα, καθώς τα αυτοκίνητα ήταν άδεια εκείνη την ώρα".

01 Οκτ 2025 | 22:02

Γιατί οι μπαταρίες αντικατάστασης έχουν μικρότερη διάρκεια ζωής σε σχέση με τις εργοστασιακές

Η μπαταρία που τοποθετείται στο εργοστάσιο είναι απόλυτα προσαρμοσμένη στο ηλεκτρικό σύστημα