Μέσα σε έξι χρόνια, όλα τα Honda θα μπαίνουν στην πρίζα

Η Honda δεσμεύεται να προχωρήσει σε πλήρη εξηλεκτρισμό όλων των μοντέλων της στην Ευρώπη μέχρι το 2025

mesa-se-eksi-xronia-ola-ta-honda-tha-mpainoun-stin-priza
|
SHARE THIS
0
SHARES

Η Honda ανακοίνωσε στην έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης ότι επιταχύνει τις προσπάθειές της στον τομέα της ηλεκτροκίνησης και ότι πρόθεσή της είναι το 100% των Ευρωπαϊκών της πωλήσεων να αποτελείται από ηλεκτρικά/plug-in υβριδικά συστήματα κίνησης μέχρι το 2025.

 

Μιλώντας στη συνέντευξη τύπου, ο Tom Gardner, Αντιπρόεδρος της Honda Motor Europe, δήλωσε, «…από το Μάρτιο του 2017 που δώσαμε την πρώτη μας δεσμευτική υπόσχεση, η τάση προς τον εξηλεκτρισμό έχει επιταχυνθεί σημαντικά. Οι περιβαλλοντικές προκλήσεις εξακολουθούν να απαιτούν πιο καθαρή μετακίνηση. Η τεχνολογία εξελίσσεται με εντατικό ρυθμό και ο κόσμος αρχίζει να βλέπει με άλλη ματιά το αυτοκίνητο.»

Απόδειξη των φιλοδοξιών της Honda στον τομέα του εξηλεκτρισμού ήταν και το concept Honda e Prototype που κάνοντας την παγκόσμια πρεμιέρα του στη Γενεύη, μας προϊδέασε για το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο παραγωγής (με μπαταρία) της  Honda για την Ευρωπαϊκή αγορά.

 

Ένα μοντέλο πόλης για καθημερινές μετακινήσεις, το αυτοκίνητο προσφέρει ανταγωνιστική αυτονομία πάνω από 200km και δυνατότητα «ταχείας φόρτισης» στο 80% μέσα σε 30 λεπτά. Επίσης προσφέρει τη δυναμική οδική συμπεριφορά με σπορ πίσω κίνηση.

 

 

Η έκδοση παραγωγής του Honda e Prototype θα αποκαλυφθεί αργότερα μέσα στη χρονιά. Οι πελάτες μπορούν να εγγραφούν στη λίστα για ενημερώσεις, στο διαδικτυακό τόπο της Honda τώρα, ενώ θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν μία κράτηση για το αυτοκίνητο σε επιλεγμένες Ευρωπαϊκές αγορές, στις αρχές του καλοκαιριού.

 

Μέχρι σήμερα, η Honda έχει λάβει 15.000 δηλώσεις ενδιαφέροντος για το Honda e Prototype.

 

Στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου στη Γενεύη, η Honda αποκάλυψε τις πρώτες λεπτομέρειες για την ανάπτυξη λύσεων διαχείρισης ενέργειας για την Ευρώπη.  Η ανακοίνωση αυτή βασίζεται στη φιλοσοφία αμφίδρομης φόρτισης Power Manager που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης το 2017. Το επόμενο βήμα είναι να ξεκινήσουν μελέτες βιωσιμότητας των τεχνολογιών στη Βρετανία  και τη Γερμανία. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook