Μήπως ήρθε η ώρα για αυτόματο κιβώτιο;

Ενας από τους λόγους που πολλοί, ακόμα και σήμερα, δεν επέλεγαν αυτόματο κιβώτιο για το αυτοκίνητό τους ήταν η αυξημένη κατανάλωση. Οχι πια!

mipws-irthe-i-wra-gia-automato-kibwtio
|
SHARE THIS
0
SHARES

Ενας από τους λόγους που πολλοί, ακόμα και σήμερα, δεν επέλεγαν αυτόματο κιβώτιο για το αυτοκίνητό τους ήταν η αυξημένη κατανάλωση. Φυσικά το χρόνια πέρασαν και το αυτόματα κιβώτια έγιναν, σε πολλές περιπτώσεις, πιο οικονομικά και από τη μηχανική επιλογή ταχυτήτων, αλλά οι παλιοί… επιμένουν.

Το Opel Corsa έρχεται να αλλάξει αυτή την τάση –ξανά.

 

Το τρίθυρο μοντέλο 1.3 CDTI ecoFlex (70 kW/95 hp) με τεχνολογία Start/Stop στάνταρ, σύστημα ανάκτησης ενέργειας μέσω πέδησης και ελαστικά χαμηλής αντίστασης κύλισης σε συνδυασμό με το νέο κιβώτιο Easytronic 3.0 μπορεί να μειώσει τις εκπομπές CO2 στα 82 g / km. Η κατανάλωση μικτού κύκλου κατεβαίνει στα 3,1 lit / 100 km κάνοντας το νέο Corsa το πιο οικονομικό μοντέλο Opel και το πιο οικονομικό diesel της αγοράς. Ο πρωταθλητής οικονομίας θα διατίθεται στη Γερμανία από το Μάρτιο.

Easytronic 3.0: Θεαματική άνεση – μικρή κατανάλωση

Το πεντατάχυτο Easytronic 3.0 είναι ελαφρύτερο και έχει λιγότερες εσωτερικές τριβές από ένα συμβατικό αυτόματο κιβώτιο. Συνδυάζει τα πλεονεκτήματα ενός άνετου αυτόματου και την απόδοση ενός μηχανικού. Το Easytronic 3.0 επιλέγει αυτόματα την πιο αποδοτική σχέση με βάση ένα μηχανικό κιβώτιο βελτιστοποιημένο για μικρότερους κινητήρες και προσφέρει οικονομική οδήγηση. Το αυτοματοποιημένο κιβώτιο συνδυάζεται με Start/Stop που μειώνει ακόμα περισσότερο την κατανάλωση κυρίως σε αστικές περιοχές.

Οι μηχανικοί εξέλιξαν ένα ειδικό σετ 5 σχέσεων για το αυτοματοποιημένο κιβώτιο, ώστε να προσφέρει ευρεία κλιμάκωση που μειώνει τις στροφές του κινητήρα (π.χ. στον αυτοκινητόδρομο) αλλά και το σχετικό θόρυβο. Επιπλέον, το Easytronic 3.0 διαθέτει ‘creep’ mode παρόμοιο με ενός αυτόματου κιβωτίου για αργούς ελιγμούς. Το κιβώτιο έχει ειδική λειτουργία εκκίνησης για ταχείες εκκινήσεις και σπορ επιτάχυνση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook