Μήπως χρειάζεστε χειμερινά ελαστικά; 3 απαντήσεις σε ισάριθμα ερωτήματα

Μάθετε τι προσφέρουν, σε ποιους είναι απαραίτητα και πότε πρέπει να τα τοποθετήσετε

mipws-xreiazeste-xeimerina-elastika-3-apantiseis-se-isarithma-erwtimata
|
SHARE THIS
0
SHARES

Η Goodyear, υπενθυμίζει στους οδηγούς ότι δεν θα πρέπει να περιμένουν τα χιόνια ή τον Άγιο Βασίλη να έρθει προκειμένου να αλλάξουν τα ελαστικά τους, σε χειμερινά ελαστικά.

Η Goodyear εξηγεί γιατί οι οδηγοί θα πρέπει να πραγματοποιήσουν αυτή την αλλαγή:

1.       Τί είναι τα χειμερινά ελαστικά;

Τα χειμερινά ελαστικά είναι διαφορετικά από τα αντίστοιχα καλοκαιρινά, κατασκευασμένα από ένα διαφορετικό, μαλακότερο υλικό ώστε να μένει ευλίγιστο καθώς η θερμοκρασία πέφτει. Αυτό, σε συνδυασμό με ένα ειδικό σχέδιο της γόμας του ελαστικού, παρέχει εκπληκτική οδηγική πρόσφυση για να βελτιστοποιήσει την απόδοση του οχήματος σε κρύες, παγωμένες και χιονισμένες καιρικές συνθήκες. Τα χειμερινά ελαστικά ενισχύουν την ασφάλεια του οχήματος, βελτιώνοντας την πρόσφυση και το κράτημα του οχήματος καθώς φρενάρει.

2.       Πότε θα πρέπει να οδηγώ με χειμερινά ελαστικά;

Από τις αρχές Νοεμβρίου μέχρι τα μέσα Απριλίου καθώς αυτοί είναι οι πιο κρύοι μήνες. Αν η θερμοκρασία του καιρού πέσει κάτω απο τους 7 βαθμούς Κελσίου, τα χειμερινά ελαστικά θα αποδώσουν καλύτερα από τα καλοκαιρινά. Προτείνουμε το ελαστικό Goodyear UltraGrip Performance SUV Gen-1, το οποίο κέρδισε το τεστ χειμερινών ελαστικών Auto Bild Allrad νωρίτερα μέσα στη χρονιά.

3.       Ποιά είναι τα οφέλη των χειμερινών ελαστικών;

Godyear UltraGrip Performance SUV Gen-1
Godyear UltraGrip Performance SUV Gen-1

Αν φρενάρεις το όχημα σε συνθήκες χειμώνα, τα χειμερινά ελαστικά μπορούν να μειώσουν την απόσταση πέδησης στο μισό χρονικό διάστημα σε σύγκριση με τα καλοκαιρινά ελαστικά. Φρενάροντας σε χιόνι φορώντας τα χειμερινά ελαστικά της Goodyear με ταχύτητα 50χλμ/ώρα θα μπορούσε το όχημά σας να σταματήσει μετά από 26,4 μέτρα – σε σύγκριση με τα 77,9 μέτρα φορώντας καλοκαιρινά ελαστικά. Το UltraGrip Performance SUV Gen-1, για παράδειγμα, επιτυγχάνει τρομερή ικανότητα πέδησης χάρη στη βελτιωμένη θέση των κάθετων επιφανειών και των λοξοτομημένων επιφανειών από καουτσούκ οι οποίες και οι δύο βελτιώνουν το κράτημα, τη δύναμη πέδησης και την πρόσφυση πάνω σε χιονισμένους και παγωμένους δρόμους. Η τεχνολογία  ActiveGrip αναβαθμίζει επιπλέον το κράτημα των ελαστικών και την απόδοση φρεναρίσματος.

Σε συνδυασμό με μια σημαντικά μειωμένη απόσταση φρεναρίσματος, τα χειμερινά ελαστικά παρέχουν επίσης εξαιρετική ικανότητα χειρισμού και καλή οδηγική αντίδραση σε όλες τις χειμερινές συνθήκες δίνοντας την δυνατότητα στον οδηγό να έχει τον έλεγχο σε όλες τις συνθήκες. Τα χειμερινά ελαστικά περιλαμβάνουν πολλαπλές εγκοπές και αυλακώσεις, οι οποίες εισέρχονται στο έδαφος για να παρέχουν ακόμα μεγαλύτερο κράτημα. Με το ελαστικό UltraGrip Performance SUV Gen-1 για παράδειγμα, το σύστημα αυλακώσεων 3D Block Interlocking System εξασφαλίζει μεγαλύτερη επαφή με το υγρό οδόστρωμα και καλύτερη απόδοση στα χιόνια. Αυτό το ελαστικό παρέχει επίσης μεγαλύτερη σταθερότητα καθώς η μεγαλύτερη επιφάνεια της γόμας του ελαστικού ακουμπάει την επιφάνεια του εδάφους.

Επιπλέον, η διάρκεια των χειμερινών ελαστικών ξεπερνά κατά πολύ την αντίστοιχη διάρκεια των καλοκαιρινών ελαστικών κατά τους χειμερινούς μήνες. Τέλος, ο δείκτης αυλακώσεων μέγιστης απόδοσης του ελαστικού UltraGrip Performance SUV Gen-1 προειδοποιεί τους οδηγούς να αντικαταστήσουν τα ελαστικά τους όταν είναι απαραίτητο, εξασφαλίζοντας με αυτόν τον τρόπο μέγιστη απόδοση τον χειμώνα.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook