Μπορείς να προσπεράσεις το νέο Ford Ranger;

Με 15 τροχόσπιτα δεμένα στον κοτσαδόρο του, είναι το μεγαλύτερο αυτοκινούμενο κονβόι με μήκος 100 μέτρων

mporeis-na-prosperaseis-to-neo-ford-ranger
SHARE THIS
0
SHARES

Δεν είναι λίγοι οι οδηγοί που χρειάζεται να περιμένουν με περίσσεια υπομονής πίσω από ένα ρυμουλκούμενο τροχόσπιτο, πριν μπορέσουν να προσπεράσουν με ασφάλεια το προπορευόμενο όχημα. Τι γίνεται όμως στην περίπτωση που το κινητό «εμπόδιο» αποτελείται από 15 τροχόσπιτα στη σειρά - και όλα να ρυμουλκούνται από ένα μόλις όχημα;

Τη συγκεκριμένη κατάσταση είναι πρακτικά αδύνατο να τη συναντήσετε στο δρόμο σας, καθώς το ασυνήθιστο αυτό καραβάνι από τροχόσπιτα δημιουργήθηκε από τη Ford ειδικά για τις ανάγκες ενός νέου βίντεο που έρχεται να αναδείξει την εντυπωσιακή ελκτική ικανότητα του νέου Ranger pick-up.

Μάθε περισσότερα για τον πανίσχυρο κινητήρα του νέου Ford Ranger

Το βίντεο παρουσιάζει το νέο Ford Ranger να ρυμουλκεί άνετα το εντυπωσιακό κομβόι των 20 τόνων, την ώρα που ο οδηγός του παρατηρεί μέσα από τους καθρέπτες του ένα άλλο αυτοκίνητο να αδημονεί να τον προσπεράσει. Την κατάλληλη στιγμή, ο οδηγός του Ranger κάνει νόημα στον… ανυπόμονο οδηγό που ακολουθεί να τον περάσει. Και μόνο τότε ο τελευταίος βλέπει ότι το νέο pick-up της Ford δεν ρυμουλκεί ένα, ούτε δύο, αλλά δεκαπέντε τροχόσπιτα!

 

 

Eνας μήνας απαιτήθηκε προκειμένου να ολοκληρωθεί το βίντεο στην πίστα Millbrook Proving Ground της Βρετανίας. Όπως ήταν φυσικό, για τις ανάγκες των γυρισμάτων τα τροχόσπιτα ενισχύθηκαν με ατσάλινα πλαίσια και εφοδιάστηκαν με κοτσαδόρους τόσο στο εμπρός, όσο και στο πίσω μέρος.

Στο κομβόι μήκους σχεδόν 100 μέτρων που είχε ένα 2.0 EcoBlue Bi-turbo Ranger (213 PS) στην κορυφή, ανάμεσα στα τροχόσπιτα ξεχώρισαν ένα Airstream της δεκαετίας του 1950, ένα άλλο της εποχής των χίπις και ένα τρίτο για ζωόφιλους που διακοσμούταν με απομιμήσεις αποτυπωμάτων από πατούσες σκύλων!

 

 

Oλες οι σκηνές δράσης στο βίντεο γυρίστηκαν σε κλειστή πίστα παρουσία ειδικών σε θέματα ασφάλειας ανθρώπων της Ford.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook