Follow us

Νέα Jeep Renegade και Compass e-Hybrid

Το e-Hybrid χρησιμοποιεί έναν νέο 4κύλινδρο βενζινοκινητήρα 1,5 λίτρων με τούρμπο και απόδοση 130 ίππων.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Jeep Renegade Compass e-Hybrid

Το νέο υβριδικό σύστημα e-Hybrid των Jeep Renegade και Compass έρχεται να πλαισιώσει το επαναφορτιζόμενο 4xe, το οποίο ήδη έχει τύχη ευρείας αποδοχής με περισσότερες από το 25% των πωλήσεων της μάρκας στην Ευρώπη να αφορούν τη συγκεκριμένη έκδοση.

"Η σημερινή ανακοίνωση έρχεται να βασιστεί στην επιτυχία του plug-in Hybrid συστήματος 4xe και να αποτελέσει ακόμα ένα βήμα προς τον εξηλεκτρισμό του συνόλου της γκάμας μας στην Ευρώπη. Τα Jeep Compass και Renegade e-Hybrid προσφέρουν μια νέα εξηλεκτρισμένη επιλογή και συμβάλουν στο να αυξήσουμε τη διείσδυση μας στην αγορά με περισσότερες υβριδικές επιλογές και περισσότερους πελάτες. Αυτή η ανάπτυξη θα ενισχυθεί περαιτέρω και το καλοκαίρι με την παρουσίαση του ολοκαίνουργιου Plug-in Hybrid Jeep Grand Cherokee 4xe", δήλωσε η Antonella Bruno, επικεφαλής της Jeep στην Ευρώπη.

Το e-Hybrid χρησιμοποιεί έναν νέο 4κύλινδρο βενζινοκινητήρα 1,5 λίτρων με τούρμπο και απόδοση 130 ίππων και 240 Nm ροπής, ο οποίος συνδυάζεται με ένα επίσης νέο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων. Η εν λόγω μονάδα συνεπικουρείται από έναν ηλεκτροκινητήρα 15 kW (20 ίπποι), ο οποίος αποδίδει 55 Nm ροπής, τα οποία αντιστοιχούν σε 135 Nm στην είσοδο του κιβωτίου. Σύμφωνα με την Jeep, η απόδοση αυτή επιτρέπει στο ηλεκτρικό σκέλος της μονάδας κίνησης να κινεί το όχημα ακόμα και με τον θερμικό κινητήρα εκτός λειτουργίας. Το αποτέλεσμα είναι η μείωση της κατανάλωσης καυσίμου κατά 15% σε σχέση με αντίστοιχα μοντέλα βενζίνης.

Η νέα υβριδική τεχνολογία e-Hybrid, επιτρέπει στα Jeep Renegade και Compass να προσφέρουν μια νέα εξηλεκτρισμένη εναλλακτική στην κατηγορία των μοντέλων με κίνηση στους δύο τροχούς, δίνοντας τη δυνατότητα κίνησης αμιγώς ηλεκτρικά στις χαμηλές ταχύτητες, αλλά και κατά τη διάρκεια των ελιγμών στάθμευσης.

Ο νέος 4κυλινδρος υπερτροφοδοτούμενος βενζινοκινητήρας είναι εξαρχής σχεδιασμένος για υβριδική χρήση και βελτιστοποίηση της θερμοδυναμικής απόδοσης. Ο κινητήρας λειτουργεί σύμφωνα με τον κύκλο Miller, ο οποίος βελτιώνει τη θερμική αποδοτικότητα και προσφέρει τη δυνατότητα λειτουργίας με υψηλό λόγο συμπίεσης (12,5:1). Παράλληλα, το σύνολο διαθέτει σύστημα μεταβλητού χρονισμού, σύστημα άμεσου ψεκασμού υψηλής πίεσης (350 bar). αλλά και μια γεννήτρια/μίζα BSG (Belt Starter Generator) που προσφέρει άμεση και ομαλή ενεργοποίηση και απενεργοποίηση του συνόλου.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της μέγιστης αποδοτικότητας, τα νέα Jeep Renegade και Compass e-Hybrid, χρησιμοποιούν το σύστημα ανάκτησης ενέργειας, Intelligent Brake System, μέσω του οποίου μεγιστοποιείται η αξιοποίηση της κινητής ενέργειας του οχήματος κατά την επιβράδυνση.

Νέα Jeep Renegade και Compass e-Hybrid

Τα πλεονεκτήματα του συστήματος e-Hybrid των Jeep Renegade και Compas: Το νέο υβριδικό σύστημα προσφέρει αθόρυβη εκκίνηση, όπου το όχημα ξεκινά χωρίς τη χρήση του θερμικού κινητήρας και ανάκτηση ενέργειας, μέσω της οποίας το όχημα την αποθηκεύει κατά την επιβράδυνση, είτε όταν ο οδηγός χρησιμοποιεί το σύστημα πέδησης (Regenerative Braking), είτε όταν απλώς έχει αφήσει το γκάζι (e-Coasting). Επίσης, προσφέρεται η λειτουργία e-Boosting, όπου χάρη στον ηλεκτροκινητήρα αυξάνεται η ροπή που φτάνει στους τροχούς και παράλληλα βελτιστοποιείται ο ρυθμός λειτουργίας του θερμικού κινητήρα.

Οι νέες e-Hybrid εκδόσεις των Jeep Renegade και Compass μπορούν να κινηθούν σε αρκετές περιπτώσεις αποκλειστικά με τον ηλεκτροκινητήρα ανάλογα και με το επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας.

e-Launch: το αυτοκίνητο ξεκινά μόνο με τον ηλεκτροκινητήρα, όπως για παράδειγμα κατά την εκκίνηση από ένα φανάρι.
e-Creeping: όπου ο ηλεκτρικός κινητήρας προσφέρει την ομαλή αίσθηση εκκίνησης όπως σε ένα αυτόματο αυτοκίνητο με μετατροπέα ροπής. Η λειτουργία είναι δυνατή τόσο στην κίνηση προς τα εμπρός, όσο και στην όπισθεν.
e-Queueing: με το αυτοκίνητο σε συνθήκες κυκλοφοριακής συμφόρησης το σύστημα δίνει τη δυνατότητα κίνησης στο συνεχές "σταμάτα-ξεκίνα" αμιγώς ηλεκτρικά.
e-Parking: το οποίο επιτρέπει την ολοκλήρωση των ελιγμών στάθμευσης αμιγώς ηλεκτρικά για απόλυτη ησυχία και ομαλή λειτουργία.

"Upland” Launch Edition

Με αφορμή το νέο υβριδικό σύστημα e-Hybrid, η Jeep παρουσιάζει την ειδική έκδοση "Upland”, η οποία εφοδιάζεται με μια σειρά χαρακτηριστικών που τονίζουν την ολιστική προσέγγιση της Jeep όσον αφορά στη φιλικότητα προς το περιβάλλον. Ειδικές φιλικές προς το περιβάλλον βαφές και καινοτόμα "πράσινα" υλικά πλαισιώνουν την εξηλεκτρισμένη κίνηση που προσφέρει το e-Hybrid.

Ειδικότερα, στο εσωτερικό της έκδοσης "Upland” εκτενής είναι η χρήση υλικών υψηλής ποιότητας από ανακυκλωμένα υλικά, με πιο εντυπωσιακή εφαρμογή εκείνη της επένδυσης SEAQUAL των καθισμάτων, ενός καινοτόμου υλικού που κατασκευάζεται και από ανακυκλωμένα πλαστικά που έχουν συλλεγεί από τους Ωκεανούς. Τόσο στο Renegade, όσο και στο Compass, μέρος των πλαστικών επιφανειών είναι κατασκευασμένες από ανακυκλωμένα φωτιστικά σώματα αυτοκινήτων, ενώ αντίστοιχα φιλική προς το περιβάλλον είναι και η εντυπωσιακή "MetaKrome” βαφή τους.

Jeep Renegade Compass

Η συνδεσιμότητα και η ασφάλεια
Αξιοποιώντας τις δυνατότητες του συστήματος πολυμέσων Uconnect, τα Renegade και Compass προσφέρουν μια ολοκληρωμένη υβριδική εμπειρία, όπου η πληροφόρηση, η συνδεσιμότητα και η ασφάλεια παίζουν τον πρώτο ρόλο. Η λειτουργία του e-Hybrid είναι ορατή μέσω της οθόνης του συστήματος, ενώ ο πίνακας οργάνων μπορεί να διαμορφωθεί ώστε να προσφέρει εκείνες τις πληροφορίες που θεωρεί ο οδηγός πιο χρήσιμες, ανάλογα με τις συνθήκες. Η οθόνη αφής του Uconnect (έως και 10,1’’) συνδέεται και με το εγκατεστημένο Uconnect Box, το οποίος δίνει τη δυνατότητα ελέγχου των λειτουργιών του αυτοκινήτου (όπως τα φώτα και οι κλειδαριές) από απόσταση μέσω της σχετικής εφαρμογής για smartphones. Το Uconnect Box επιπλέον διαθέτει λειτουργία γεωεντοπισμού για την παροχή άμεσης βοήθειας σε περίπτωση ατυχήματος, αλλά και παρακολούθησης της θέσης του οχήματος ως μέσο επιπλέον αντικλεπτικής προστασίας.

Το συνολικό επίπεδο ασφάλειας των δύο μοντέλων ολοκληρώνεται από ένα πλήρες πακέτο προηγμένων συστημάτων υποβοήθησης της οδήγησης (ADAS), τα οποία εκτός των άλλων περιλαμβάνουν ενεργό σύστημα cruise control, αυτόματο φρενάρισμα, σύστημα αναγνώρισης κόπωσης οδηγού, κτλ. Ειδικότερα στην περίπτωση του Compass, τα διαθέσιμα συστήματα ADAS του μοντέλου του δίνουν τη δυνατότητα αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 2, στοιχείο που για πρώτη φορά αποκτά μοντέλο της Jeep στην Ευρώπη.

Το νέο υβριδικό σύστημα e-Hybrid είναι διαθέσιμο στα Renegade και Compass σε τέσσερις εκδόσεις εξοπλισμού: Longitude, Limited, S και Upland (ειδική σειρά). Οι τιμές των εκδόσεων e-Hybrid ξεκινούν από τις 25.800 ευρώ (Renegade) και 31.100 ευρώ (Compass), ενώ όπως όλα τα μοντέλα της Jeep καλύπτονται από 4ετή εργοστασιακή εγγύηση με ισχύ έως 160.000 χλμ. και αντίστοιχης διάρκειας υπηρεσία οδικής βοήθειας.

Όπως και στην περίπτωση των εκδόσεων 4xe, όλα τα Jeep Renegade και Compass e-Hybrid κινούνται χωρίς περιορισμούς στο Δακτύλιο.

Πηγή: Capital.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΣΤΟ ΟΧΑΙΟ 28 Μαϊ 2022 | 12:43

Βίντεο: 7χρονος πήρε το αυτοκίνητο της μαμάς του για βόλτα - Έβαλε και ζώνη

Βίντεο: Πώς ένας 7χρονος πήρε το αυτοκίνητο της μαμάς του για βόλτα, πέρασε στο αντίθετο ρεύμα και προκάλεσε ατύχημα

ΘΑ ΒΓΕΙ ΣΤΙΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ 27 Μαϊ 2022 | 09:02

F1: Leclerc και Sainz ηθοποιοί για μια ημέρα

Οι πιλότοι της Ferari στην F1, Charles Leclerc και o Carlos Sainz θα δανείσουν τις φωνές τους στην νέα ταινία για τον Buzz Lightyear, τον ήρωα του Toy Story.

ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΗΚΕ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΕΝΑ ΚΕΝΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ 27 Μαϊ 2022 | 08:48

Ερευνητής χάκαρε Tesla Model 3 μέσω... Bluetooth

Τελικά είναι τόσο εύκολο να χακάρεις αυτοκίνητα της ψηφιακής εποχής; Και αν ναι, πρέπει να ανησυχούμε;

ΟΛΟ ΤΗΣ ΤΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ 27 Μαϊ 2022 | 08:46

Αποκαλύφθηκε η Maserati MC20 Cielo και είναι υπέροχη

Οι ουρανοί είναι δικοί της και η Stellantis μόλις απέκτησε το πιο ακριβό αυτοκίνητό της στην Ευρώπη.

ΟΙ ΠΟΡΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΧΕΙΡΟΚΙΝΗΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ 26 Μαϊ 2022 | 09:00

Ακόμη ένα Tesla πήρε φωτιά με τον οδηγό μέσα στην καμπίνα - Καταγγελία ότι δεν άνοιγε η πόρτα [βίντεο]

Ακόμα ένα Tesla πήρε φωτιά και αυτή την φορά ο οδηγός ήταν μέσα. Ισχυρίζεται ότι δεν άνοιγε η πόρτα για να βγει.

ΠΟΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΘΗΚΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΥΨΗΛΟΤΕΡΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 26 Μαϊ 2022 | 08:51

5 αστέρια EuroNCAP για Kia, Mercedes, Volvo και VW

Με την κορυφαία βαθμολογία στην αξιολόγηση του EuroNCAP ολοκλήρωσαν τις δοκιμές ασφαλείας τα Kia EV6, Volvo C40 Recharge, VW ID. Buzz και Mercedes C180.

50 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ 26 Μαϊ 2022 | 08:45

Τα 7 αυτοκίνητα ορόσημα της BMW Motorsport

Η BMW M γιορτάζει φέτος τα 50 χρόνια της. Τα 7 αυτοκίνητα ορόσημα της φίρμας στον μισό αυτό αιώνα, είναι μερικοί από τους βασικότερους λόγους που μαζί με την BMW M, γιορτάζουμε και όλοι εμείς.

ΑΕΙΘΑΛΕΣ ΡΟΥΜΑΝΙΚΟ SUV 25 Μαϊ 2022 | 08:44

Dacia Duster TCe 1.0 LPG: Μαραθωνοδρόμος

Θα μπορούσε να είναι Κενυάτης δρομέας μεγάλων αποστάσεων, αλλά εδώ μιλάμε για μαραθωνοδρόμο Ρουμανίας, που δρόμο παίρνει, δρόμο αφήνει

ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΗΚΕ ΕΛΑΤΤΩΜΑΤΑ ΣΤΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ 25 Μαϊ 2022 | 08:28

Τι λέει ο άνθρωπος που χάκαρε αυτοκίνητα της Tesla

Ο David Colombo είναι ένας έφηβος που χάκαρε αυτοκίνητα της Tesla και τονίζει ότι οι αυτοκινητοβιομηχανίες θα πρέπει να παίρνουν σοβαρά την κυβερνοασφάλεια

ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΗ ΕΞΕΛΙΞΗ 25 Μαϊ 2022 | 08:25

Πιο ακριβά τα αυτοκίνητα: Γιατί οι τιμές τους θα ανέβουν και άλλο

Τα εργοστάσια κατασκευής τσιπ ετοιμάζονται να αυξήσουν τις τιμές τους και αυτό σημαίνει ότι και τα αυτοκίνητα θα γίνουν πιο ακριβά

Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΥΠΑΡΞΕΙ 24 Μαϊ 2022 | 09:00

Η Mercedes 300 SL και ο πιο ακριβός ήχος του κόσμου

Η Mercedes Benz 300SL Uhlenhaut Coupe και ο πανάκριβος ήχος των 135 εκ. ευρώ από το κροτάλισμα του 8κύλινδρου κινητήρα της.