Νέο Audi A6: Με σπορ διαθέσεις και digital άποψη

Το πολυτάλαντο μοντέλο της Audi, στοχεύει στην business κατηγορία και τα στελέχη που μπορεί να έχουν πολύ δουλειά αλλά τους μένει και κέφι για οδήγηση. Από 63.000€

Νέο Audi A6: Με σπορ διαθέσεις και digital άποψη

Connected, άνετο και σπορ την ίδια στιγμή. Αυτό είναι το νέο Audi A6 που καταφέρνει να είναι συγχρόνως απόλυτα εντυπωσιακό οπτικά, απόλυτα ολοκληρωμένο τεχνολογικά αλλά και τόσο fun to drive ώστε να σε κάνεις να θες να το βγάζεις βόλτα.

Ακούγονται λίγο απλοϊκά τα παραπάνω; Τότε διαβάστε παρακάτω κάθε λεπτομέρεια για να μάθετε πως δημιουργήθηκε το νέο μοντέλο.

Νέο Audi A6: Με σπορ διαθέσεις και digital άποψη

Το νέο Audi A6 είναι πιο ολοκληρωμένο από ποτέ. Οι λειτουργίες του με τη χρήση του πλήρως ψηφιακού MMI είναι πρωτοποριακές, τα συστήματα διασύνδεσης και υποβοήθησης εξασφαλίζουν υψηλά επίπεδα άνεσης στα μεγάλα ταξίδια. Η ανάρτησή του συνδυάζει εξαιρετικό επίπεδο άνεσης με αυξημένη αμεσότητα. Ολοι οι κινητήρες διαθέτουν στάνταρ ήπιο υβριδικό σύστημα.

Το πλήρως ψηφιακό λειτουργικό του σύστημα MMI touch response, η πληθώρα των στοιχείων infotainment του και οι υπηρεσίες Audi connect αυξάνουν την άνεση και την ασφάλεια για οδηγό και επιβάτες, παρέχοντας ταυτόχρονα μεγάλες δυνατότητες εξατομίκευσης.

Το λειτουργικό κόνσεπτ MMI touch response χρησιμοποιείται ήδη στο A8 luxury sedan και στο καινούργιο A7 Sportback, ενώ τώρα υιοθετείται και στο Α6: δύο οθόνες αφής με ανάδραση αφής και ακοής, προσανατολισμένες και οι δύο προς τον οδηγό, αντικαθιστούν τόσο τα περιστροφικά κουμπιά όσο και τα μπουτόν καθώς και τα περισσότερα χειριστήρια του προηγούμενου μοντέλου.

Οι υπηρεσίες του Audi connect safety & service διαμορφώνουν ένα ξεχωριστό πακέτο. Επίσης διαχωρίζονται σε δύο τομείς: την κλήση έκτακτης ανάγκης και τις υπηρεσίες που τη συνοδεύουν (χωρίς χρέωση για δέκα χρόνια) καθώς και τις υπηρεσίες εξ αποστάσεως (Remote services, τρία χρόνια χωρίς χρέωση). Οι Remote υπηρεσίες παρέχουν, μεταξύ άλλων, πρόσβαση από το smartphone σε μια αναφορά κατάστασης του αυτοκινήτου, ενώ επιτρέπουν στον οδηγό να χειρίζεται εξ αποστάσεως το κεντρικό κλείδωμα και τη βοηθητική θέρμανση.

Το Audi connect key, κορυφαία προαιρετική επιλογή στο νέο A6, επιτρέπει στον οδηγό να κλειδώσει/ ξεκλειδώσει το αυτοκίνητο και να εκκινήσει τον κινητήρα με τη βοήθεια ενός Android smartphone και από κοντινή απόσταση (near field communication (NFC).

Όλα τα δεδομένα των αισθητήρων συγκεντρώνονται στο κεντρικό σύστημα ελέγχου συστημάτων υποβοήθησης (central driver assistance controller (zFAS)) – τον κεντρικό υπολογιστή που χρησιμοποιεί όλα τα δεδομένα του είδους. Ο οποίος δημιουργεί συνεχώς μια εικόνα του περιβάλλοντος χώρου. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τα συστήματα υποβοήθησης να αποκρίνονται με μεγαλύτερη ακρίβεια και πιο νωρίς σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο. Επίσης με μεγαλύτερη ακρίβεια λειτουργεί και το σύστημα πλοήγησης.

Εξηλεκτρισμός σε όλη τη γκάμα

Η ήπια υβριδική τεχνολογία (Mild Hybrid Technology - MHEV) είναι στάνταρ σε όλους τους κινητήρες του νέου Audi A6. Αυτό σημαίνει πως μετά τα Α8 και Α7 η Audi έχει εξηλεκτρίσει πλήρως και τη γκάμα ενός ακόμα μοντέλου της. Όλα τα Α6 με κινητήρα V6 έχουν κύριο ηλεκτρικό κύκλωμα 48V. Η καρδιά του συστήματος είναι μια υβριδική μονάδα μίζας/ γεννήτριας (BAS) που είναι συνδεδεμένη με το στρόφαλο. Κατά την επιβράδυνση η BAS μπορεί να ανακτήσει μέχρι και 12 kW ισχύος, να την αποθηκεύσει σε μια ξεχωριστή μπαταρία ιόντων λιθίου με χωρητικότητα έως 10 Ah, που βρίσκεται στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου.

Το νέο Audi A6 έχει μήκος 4,939 μέτρα, πλάτος στα 1,886 μέτρα και ύψος μόλις στα 1,457 μέτρα. Το αμάξωμα συναρπάζει με τις αρμονικές του αναλογίες, τους κοντύτερους προβόλους, τις κομψές ακμές και τις εντυπωσιακές γραμμές.

Μπορεί η αύξηση των εξωτερικών διαστάσεων του νέου Audi A6 να είναι μόλις μερικά χιλιοστά σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο, όμως διαθέτει σαφώς μεγαλύτερους χώρους: το μεταξόνιο που είναι αυξημένο κατά 12 mm εξασφαλίζει μεγαλύτερο εσωτερικό μήκος κατά 21 mm,. Με βάση αυτό το κριτήριο το sedan υπερνικά όλους τους άμεσους ανταγωνιστές του. Το ίδιο ισχύει και για το πίσω κάθισμα αναφορικά με τους χώρους για τα πόδια και τα γόνατα. Στο πορτμπαγκάζ με χωρητικότητα 530 λίτρα, το ωφέλιμο πλάτος μεταξύ των θόλων των τροχών ανέρχεται σε 1,05 μέτρα. Προαιρετικά το κάλυμμα του χώρου αποσκευών ανοίγει και κλείνει ηλεκτρικά. Σε μια άλλη διαμόρφωση τόσο με το κλειδί όσο και με κίνηση του ποδιού.

Ανάρτηση

Ακόμη και το προηγούμενο μοντέλο συγκαταλεγόταν ανάμεσα στα πιο σπορ αυτοκίνητα της κατηγορίας του. Το νέο A6 sedan καταφέρνει να είναι ακόμη πιο ευέλικτο, ενώ η άνεση και το κράτημα έχουν βελτιωθεί περαιτέρω. Το νέο Audi A6 εξοπλίζεται με το προοδευτικό σύστημα διεύθυνσης από τη βασική του έκδοση. Με μία γενικά σπορ σχέση μετάδοσης, το τιμόνι γίνεται πιο άμεσο με την αύξηση της γωνίας διεύθυνσης. Η ηλεκτρομηχανική υποβοήθηση μεταφέρει ακριβή πληροφόρηση στον οδηγό και περιορίζει τις ανεπιθύμητες δονήσεις. Κάτι που διασφαλίζει άμεση επικοινωνία μεταξύ του τιμονιού, των τροχών και του δρόμου.

Κινητήρες

Στο λανσάρισμα του νέου Audi A6 στην Ευρώπη τον ερχόμενο Ιούλιο θα διατεθούν τρείς υπερτροφοδοτούμενοι κινητήρες – μία έκδοση βενζίνης και δύο πετρελαίου. Όλες οι εκδόσεις κινητήρων έχουν σχεδιαστεί από λευκό χαρτί ή είναι μερικώς αναβαθμισμένες για να ξεχωρίζουν με την αστείρευτη δύναμη τους, τη γραμμική λειτουργία τους και την κορυφαία απόδοσή τους. Στη διάρκεια της χρονιάς θα προστεθούν και άλλα τετρακύλινδρα μηχανικά σύνολα.

Το μοντέλο αναμένεται στη χώρα μας σε περίπου δύο μήνες, με τιμή εκκίνησης γύρω στα 63.000€, για το δίλιτρο diesel, με εξαιρετικό επίπεδο βασικού εξοπλισμού.

ΠΛΑΝΟ ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗΣ 29 Μαϊ 2020 | 13:15

Το σχέδιο αναδιάρθρωσης του Groupe Renault

Το Groupe Renault παρουσίασε σήμερα ένα εκτενές πλάνο που αφορά στο μετασχηματισμού του.

ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ; 29 Μαϊ 2020 | 13:15

Peugeot e-208: δοκιμάζουμε το πρώτο ηλεκτρικό πόλης της Peugeot

Το γαλλικό σουπερμίνι απέσπασε 17 πρωτιές.

ΟΙ ΒΑΥΑΡΟΙ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΕΝΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 28 Μαϊ 2020 | 10:43

Πρεμιέρα για τη νέα BMW Σειρά 5

Η BMW Σειρά 5 αποτελεί ένα από τα πιο ισχυρά χαρτιά της εταιρείας στην αγορά.

ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΜΟΤΙΒΟ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΩΣ ΕΙΧΕ 28 Μαϊ 2020 | 10:36

Πρεμιέρα για τις νέες Mercedes E-Class Coupe και Cabriolet

Η γερμανική εταιρεία αποκάλυψε σήμερα τις ανανεωμένες, πιο στιλάτες και ακόμα προηγμένες τεχνολογικά E-Class Coupe και E-Class Cabriolet.

Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΕΝΤΕΙΝΕΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΤΗΣ 28 Μαϊ 2020 | 10:35

Το νέο μοντέλο συνεργασίας της συμμαχίας Renault - Nissan - Mitsubishi

Nα επιτευχθούν οι απαραίτητες συνέργιες και οικονομίες κλίμακας που θα οδηγήσουν σε ένα πιο βιώσιμο μέλλον.

ΟΧΗΜΑ ΤΟΥ 1936 26 Μαϊ 2020 | 12:54

Περιπλανήσεις στο παρελθόν - Lancia Aprilia

Ήταν ένα από τα πιο σημαντικά νέα μοντέλα της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου των Παρισίων το 1936.

ΝΕΟ ΗΠΙΟ ΥΒΡΙΔΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ 26 Μαϊ 2020 | 12:54

H Kia ανανεώνει το Rio

Το ανανεωμένο Rio είναι το πρώτο μοντέλο της Kia το οποίο εφοδιάζεται με το ήπια υβριδικό σύστημα κίνησης EcoDynamics+.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΠΟΛΥΕΤΟΥΣ ΠΕΙΡΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ 26 Μαϊ 2020 | 12:49

Audi Sport: Η φιλοσοφία και οι λεπτομέρειες πίσω από την κατασκευή των μοντέλων RS

Πόση δύναμη μπορούν άραγε να εκφράζουν δύο μόνο γράμματα;

ΣΤΗΝ ΤΣΕΧΙΑ 25 Μαϊ 2020 | 13:50

Ξεκίνησε η παραγωγή του ανανεωμένου Hyundai i30

Τέλος η καραντίνα στην παραγωγή.

ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ 25 Μαϊ 2020 | 13:49

Δοκιμάζουμε το Peugeot 208 1.5 BlueHDI 100 PS

Tο Peugeot 208 έχει στρέψει πάνω του όλα τα βλέμματα.

ΑΛΛΑΓΗ ΦΡΟΥΡΑΣ 25 Μαϊ 2020 | 13:49

O CEO της Mercedes-AMG αντικαθιστά τον ομόλογό του στην Aston Martin

Πότε μειώθηκαν οι πωλήσεις της εταιρείας.

ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΣΧΕΔΙΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ 22 Μαϊ 2020 | 13:17

Τα εμβληματικά κουπέ μοντέλα της Mazda

Μία ιστορία σπορ και κομψών αυτοκινήτων με το μοναδικό στυλ της μάρκας.

ΑΛΛΑΓΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΙΣΧΥΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ 2020 22 Μαϊ 2020 | 13:17

Τα νέα πρωτόκολλα ασφαλείας του Euro NCAP για το 2020

Κάθε δύο χρόνια o ανεξάρτητος οργανισμός Euro NCAP ενημερώνει τα πρωτόκολλα των δοκιμών που πραγματοποιεί καθιστώντας τα ολοένα και πιο αυστηρά.