Νέο πιο “πράσινο” καύσιμο δημιούργησαν η FCA και η Eni

Οι δοκιμές έγιναν σε Fiat 500 και ύστερα από κάλυψη 50.000 χιλομέτρων, αποκάλυψαν μειωμένες εκπομπές CO2

neo-pio-prasino-kausimo-dimiourgisan-i-fca-kai-i-eni
|
SHARE THIS
0
SHARES

Η FCA (Fiat Chrysler Automobiles) και η Eni (πολυεθνικός κολοσσός στον τομέα της ενέργειας), εξέλιξαν ένα νέο υγρό καύσιμο με την ονομασία «Α20».

 

Το «Α20» προσφέρει χαμηλότερα επίπεδα εκπομπών ρύπων, χάρη και στη σύνθεση του που περιέχει 15% μεθανόλη και 5% βιο-αιθανόλη.

Με τη χαμηλή περιεκτικότητα σε άνθρακα, την ύπαρξη βιο-καυσίμου και τον υψηλό αριθμό οκτανίων, το νέο καύσιμο μειώνει τις εκπομπές CO2 έως και 3% με βάση τις νέες αυστηρότερες μετρήσεις WLTP (Worldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedures), ενώ είναι κατάλληλο για την πλειοψηφία των βενζινοκίνητων οχημάτων που κατασκευάστηκαν από το 2001 μέχρι σήμερα.

Οι δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν με πέντε Fiat 500 στο Μιλάνο ολοκληρώθηκαν πριν από μερικές εβδομάδες.

Τα αυτοκίνητα κάλυψαν σε ένα διάστημα 13 μηνών περισσότερα από 50.000χλμ. το  κάθε ένα χωρίς να αντιμετωπίσουν κανένα πρόβλημα, ενώ παρουσίασαν βελτιωμένη απόδοση λόγω του αυξημένου αριθμού οκτανίων, αλλά και χαμηλότερες εκπομπές ρύπων.

Η FCA και η Eni συνεχίζουν την προσπάθεια περαιτέρω εξέλιξης του «Α20» αυξάνοντας την περιεκτικότητα συστατικών που παράγονται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, με στόχο να μειωθούν οι συνολικές εκπομπές CO2 που περιλαμβάνουν την παραγωγή, τη μεταφορά και τη χρήση του καυσίμου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook