Νέος κινητήρας diesel για το Dacia Duster

Με 115 ίππους από 1.500 κ.εκ και εκδόσεις 4Χ2 και 4Χ4

neos-kinitiras-diesel-gia-to-dacia-duster
|
SHARE THIS
0
SHARES

Το Duster αποτελεί το πιο εμπορικό μοντέλο της Dacia. Ο πλήρης χαρακτήρας του ενισχύεται από τις εκτός δρόμου ικανότητές του, ενώ τώρα εφοδιάζεται και με νέο κινητήρα diesel 1.5 Blue dCi 115 σε εκδόσεις 4x2 και 4x4.

O νέος κινητήρας diesel διαθέτει σύστημα επιλεκτικού καταλυτικού περιορισμού (SCR), που θεωρείται ο πιο αποτελεσματικός τρόπος περιορισμού των οξειδίων του αζώτου (NOx).

Αξίζει να σημειωθεί ότι με αυτή την τεχνολογία περιορίζονται οι ρύποι, χωρίς συμβιβασμούς στην ισχύ. Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι το Dacia Duster διαθέτει μεγαλύτερη ισχύ από πριν, με 115 ίππους, οι οποίοι αποδίδονται σε χαμηλότερες στροφές, χαρίζοντάς του καλύτερες επιδόσεις από στάση (0-100 χλμ./ώρα σε 10,5 δλ., αντί για 11,8 δλ. για το 4x2) και μεγαλύτερη τελική ταχύτητα.

Παράλληλα, η μέση κατανάλωση του μοντέλου, όπως και οι εκπομπές ρύπων CO2, παραμένουν ακριβώς στα ίδια επίπεδα με τον παλαιότερο κινητήρα, παρόλο που πλέον οι μετρήσεις κατανάλωσης και ρύπων γίνονται με τις νέες, αυστηρότερες νόρμες WLTP.

To νέο Dacia DUSTER 1.5 Blue dCi 115 εξοπλίζεται με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων, τόσο στη δικίνητη, όσο και στην τετρακίνητη έκδοσή του και η βασική τιμή του μ ετον νέο κινητήρα είναι 15.980€.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook