Νέος turbo κινητήρας βενζίνης 1.3 TCe για το Dacia Duster

Με 130 και 150 ίππους, φίλτρο κατακράτησης μικροσωματιδίων και τιμή από 15.980 ευρώ

neos-turbo-kinitiras-benzinis-13-tce-gia-to-dacia-duster
|
SHARE THIS
0
SHARES

Το Dacia DUSTER, το πιο εμπορικό μοντέλο της Dacia και το πρώτο SUV της ευρωπαϊκής αγοράς σε πωλήσεις λιανικής, έρχεται  στην Ελλάδα εφοδιασμένο με τον turbo κινητήρα βενζίνης Energy 1.3 TCe.

Πρόκειται για το αποτέλεσμα της συνεργασίας της Συμμαχίας του Groupe Renault με την Daimler, και προσφέρει υψηλή ροπή από τις χαμηλές στροφές, συνεχή παροχή της ροπής μέχρι το υψηλό φάσμα στροφών, αλλά και χαμηλά επίπεδα κατανάλωσης καυσίμου και εκπομπών CO2.

Στην πράξη αυτό σημαίνει ιπποδύναμη 130 και 150 ίππων, ροπή 240 ή 250 Nm, ανάλογα την έκδοση, αλλά και χαμηλές τιμές μέσης κατανάλωσης από 6,0 έως 6,4 λτ./100 χλμ.

 

Παράλληλα, ο κινητήρας Energy 1.3 TCe εξοπλίζεται με φίλτρο κατακράτησης μικροσωματιδίων (Gasoline Particulate Filter), ένα τεχνικό γνώρισμα κυρίως των κινητήρων πετρελαίου, εξασφαλίζοντας έτσι ιδιαίτερα «καθαρές» εκπομπές ρύπων.

Ο νέος κινητήρας Energy 1.3 TCe που εξοπλίζει το νέο Dacia DUSTER συνδυάζεται τόσο με τις 2κίνητες όσο και με τις τετρακίνητες εκδόσεις του μοντέλου.  

Με τιμή από 15.980€, το Dacia DUSTER με τον νέο turbo κινητήρα βενζίνης Energy 1.3 TCe προάγει τον Value for Money χαρακτήρα του, ενώ συνοδεύεται από 5 Χρόνια Εργοστασιακή Εγγύηση και 3 Χρόνια Οδική Βοήθεια.

Εκτός του νέου Energy 1.3 TCe, η γκάμα κινητήρων του δημοφιλούς crossover πλαισιώνεται και από τον κινητήρα diesel 1.5 Blue dCi 115hp, τόσο σε δικίνητες όσο και σε τετρακίνητες εκδόσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook