Ο Τιτάνας της Nissan είναι απόλυτο εργαλείο παντός εδάφους

Οταν σκέφτεσαι για αγροτικά το Nissan Navara έρχεται αμέσως στο μυαλό σου. Τώρα όμως ο συγγενής εξ ΗΠΑ ήρθε να σου πάρει τα... μυαλά

|
SHARE THIS
0
SHARES

Βασισμένο στην κορυφαία έκδοση του νέου TITAN XD με τον θηριώδη, πέντε λίτρων,  κινητήρα  V8 Cummins Turbo Diesel με απόδοση 390 ίππων και σχεδόν 545Nm ροπής, το TITAN Warrior Concept είναι το απόλυτο εργαλείο!

Το TITAN Warrior Concept, αποτελεί μια “αποτύπωση” της έμπνευσης που είχε η ομάδα  σχεδιασμού της Nissan στις ΗΠΑ, ορμώμενη από τους πολεμιστές (εξ ου και το  όνομα  Warrior) στην αρχαία Ελληνική μυθολογία και τα συναρπαστικά κατορθώματα τους !

Σε ότι αφορά τις τεχνικές προδιαγραφές του συγκεκριμένου concept , η σχεδιαστική ομάδα της Nissan διατήρησε το ίδιο  μεταξόνιο και μήκος με την έκδοση παραγωγής του TITAN XD Crew Cab.  Ωστόσο, το ύψος αυξήθηκε κατά σχεδόν 8 εκατοστά, προκειμένου να χωρέσουν τα θηριώδη ελαστικά των 37 ιντσών!

 

Επιπλέον, για να υπάρξει ωφέλιμος χώρος για την “φιλοξενία” τόσο των king-size ελαστικών, όσο και της νέας, αγωνιστικού τύπου ανάρτησης, οι σχεδιαστές αύξησαν το πλάτος του ΤΙΤΑΝ Warrior Concept κατά 8 εκατοστά σε κάθε πλευρά. Η μάσκα και οι προβολείς έχουν ανασχεδιαστεί για να προσδώσουν ένα “απειλητικό” βλέμμα, ενώ και τα φτερά έχουν “εξογκωθεί”, προκειμένου να τονίσουν την εξαιρετικά μυώδη εμφάνιση του πρωτοτύπου. Παράλληλα, οι λειτουργικοί αεραγωγοί που έχουν προστεθεί φροντίζουν για την  ψύξη του πανίσχυρου πετρελαιοκινητήρα, ενώ το φαρδύ καπό, ισορροπεί τέλεια με την μεγάλη μπροστινή ποδιά και τον “δυνατό” εμπρόσθιο προφυλακτήρα.

Tην ολοκληρωμένη “stealth” εμφάνιση συμπληρώνουν οι προβολείς LED,  ένα σύστημα εξάτμισης με τέσσερις απολήξεις, το ματ γκρι χρώμα με την κωδική ονομασία “Thunder”, συνοδευόμενο από πινελιές μαύρου και κόκκινου χρώματος,  που τονίζουν την “άγρια” εμφάνισή του. 

 

Από το όλο σύνολο, δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι επενδύσεις με ανθροκονήματα τόσο εξωτερικά,  όσο και στην καμπίνα του TITAN Warrior Concept, ενώ οι  αεροτομές στο ουραίο τμήμα αλλά και στην οροφή της καμπίνας,  προσδίδουν μια ξεχωριστή σπορ εμφάνιση. 

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook