Οδηγός σωτηρίας για οδήγηση με αυτοκίνητο σε νερό μέχρι 80 εκ.!

Οι βροχές που έχουν πολλαπλασιαστεί, τα φουσκωμένα ποτάμια αλλά και οι στιγμιαίοι χείμαρροι, απαιτούν μεγάλη προσοχή

|
SHARE THIS
0
SHARES

Το ότι ο καιρός έχει αλλάξει το καταλάβαμε όλοι τον Ιούνιο που μας πέρασε με τις καθημερινές καταιγίδες και τους χιλιάδες κεραυνούς.

Τα νερό της βροχής μπορεί να γίνει άκρως επικίνδυνο αν βρεθούμε στην πορεία ενός στιγμιαίου χείμαρρου που κατεβαίνει από το βουνό λόγω των πολλών νερών της βροχής ή και σε ένα ποτάμι που ξαφνικά φουσκώνει.

Η Nissan, θέλοντας να αποδείξει την αξία του μεγάλου της SUV, Nissan Terra, το υπέβαλε με επιτυχία σε μία δοκιμασία περάσματος σε ποτάμι με βάθος 80 εκατοστά και μαζί, μας προσέφερε και έναν οδηγό επιβίωσης, ώστε αν βρεθούμε σε παρόμοια κατάσταση να ξέρουμε τι να κάνουμε.

Μπορεί ο οδηγός της Nissan να αφορά μουσώνες, αλλά και στην Ελλάδα του 2019, οι καιρικές συνθήκες είναι τόσο παράξενες, ώστε μας ταιριάζει γάντι…

Εμείς απλά να προσθέσουμε ότι σε καμία περίπτωση δεν προτείνουμε να διασχίζετε χειμάρρους και ποτάμια, ειδικά αν μόλις έχει αρχίσει να βρέχει, ότι αυτοκίνητο, suv ή τζιπ και να έχετε.

Δείτε το βίντεο με το Nissan Terra και διαβάστε τον 5λογο ασφαλείας.

 

1.Γνωρίστε το μέγιστο βάθος βύθισης του οχήματος σας: αυτό το ύψος έχει οριστεί για κάθε όχημα, με βάση που βρίσκονται τα ευάλωτα συστήματα, όπως το φίλτρο αέρα και το ντιστριμπιτέρ. το Nissan Terra προσφέρει στους οδηγούς 225mm άφθονης απόστασης από το έδαφος για να περάσουν με σιγουριά  μέχρι και 800mm νερού

2.Οδηγήστε στο νερό με ταχύτητα όχι μεγαλύτερη από 3 χλμ. /ώρα: αυτό μειώνει την πιθανότητα εισόδου νερού στον κινητήρα μέσω του φίλτρου αέρα και βλάβης των ηλεκτρικών εξαρτημάτων, καθώς δημιουργεί ένα “κύμα τόξου” μπροστά από το όχημα και μια πίεση στο επίπεδο του νερού, γύρω  από την θέση του κινητήρα. Για να βοηθήσει τους οδηγούς, ο 2.3 λίτρων turbo diesel  κινητήρας του Terra προσφέρει ισχύ 190 ίππων και ροπή 450 Nm,  για να κατευθύνουν δυναμικά το όχημα μέσα στα περάσματα νερού.

3.Κρατήστε μια σταθερή ταχύτητα και μην αφήνετε το γκάζι:  αυτό εμποδίζει το νερό να πλημμυρίσει τον κινητήρα, μέσω του σωλήνα εξάτμισης.

4.Επιχειρήστε το πέρασμα με ένα όχημα κάθε φορά : έτσι δεν θα αναγκαστείτε να σταματήσετε στη μέση των πλημμυρισμένων δρόμων, εάν το προπορευόμενο  όχημα ακινητοποιηθεί.

5.Αφού περάσετε με ασφάλεια έναν χείμαρρο, ελέγξτε για τυχόν βλάβες ή φερτά υλικά στο όχημά σας.  Ελέγξτε το όχημα και το χώρο του κινητήρα για τυχόν σημάδια από  αντικείμενα,   που θα μπορούσαν να παγιδευτούν μέσα.

Χρήσιμο εργαλείο, αποτελεί  η οθόνη Advanced Drive - Assist της  Nissan, καθώς παρέχει όλες τις  απαραίτητες πληροφορίες στον οδηγό για το Terra,  από την πίεση των ελαστικών μέχρι το σύστημα 4x4. Το πιο σημαντικό, μέσω του Έξυπνου Κεντρικού Καθρέπτη Πίσω Θέασης, το Nissan Terra επιτρέπει στον οδηγό να έχει μια ξεκάθαρη εικόνα τόσο για ολόκληρη την οικογένεια, όσο και για την πίσω πλευρά του οχήματος, μέσω μιας κάμερας στην πίσω πόρτα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook