Οσοι έχουν SUV Nissan σίγουρα θέλουν το Nissan x OPUS camper

Ενα Cocnept κατασκήνωσης από τη Nissan που λύνει όλα τα προβλήματα των ταξιδιωτών

|
SHARE THIS
0
SHARES

Η Nissan Energy και η OPUS Campers, συνεργάζονται πάνω σε ένα έξυπνο πρωτότυπο σύστημα κατασκήνωσης, που χρησιμοποιεί μπαταρίες “δεύτερου κύκλου ζωής”  από ηλεκτρικά οχήματα Nissan και προσφέρει στους λάτρεις της περιπέτειας και της υπαίθρου, ενεργειακή αυτονομία έως και μιας εβδομάδας.

Το πρωτότυπο Nissan x OPUS ενσωματώνει το προσφάτως αποκαλυφθέν  Nissan Energy ROAM, ένα φορητό, αδιάβροχο πακέτο ισχύος που χρησιμοποιεί την τεχνολογία μπαταριών των EVs της Nissan, για άνετη, αθόρυβη και απαλλαγμένη από  εκπομπές ρύπων ισχύ, εν κινήσει.

 

Με χωρητικότητα αποθήκευσης 700Wh και ισχύ εξόδου 1kW, οι κυψέλες ιόντων λιθίου της ROAM “ανακτώνται” από τα αμιγώς ηλεκτροκίνητα οχήματα πρώτης γενιάς της Nissan, εξασφαλίζοντας  έναν  βιώσιμο δεύτερο κύκλο ζωής για τις μπαταρίες.

Τοποθετημένη σε ειδικό χώρο στο μπροστινό μέρος του OPUS, η μονάδα Nissan Energy ROAM,  παρέχει τροφοδοσία τόσο στο κύκλωμα των 230V όσο και σε αυτό των 12v (μέσω επαναφόρτισης της μπαταρίας “αναψυχής”). Αυτή η μονάδα συμβάλει σε μια επάρκεια ισχύος για κατασκήνωση περίπου επτά ημερών, συνεπικουρούμενη από ένα ηλιακό πάνελ.

Το Nissan x OPUS,  επιτρέπει στους κατασκηνωτές να παραμείνουν συνδεδεμένοι και να απολαμβάνουν ανέσεις  όπως ενός σπιτιού, ενώ έχουν την ελευθερία να ταξιδεύουν σε απομακρυσμένες περιοχές. Παράλληλα, το Nissan Energy ROAM μπορεί να αφαιρεθεί από το τρέιλερ και να φορτιστεί μακριά από το κάμπινγκ,  μέσω μιας τυπικής οικιακής πρίζας  230v,  ή μέσω σύνδεσης με ένα ηλιακό πάνελ.

 

Ως μια επίδειξη του οράματος  Nissan Intelligent Mobility, το Nissan Energy ROAM είναι ένα πραγματικό παράδειγμα του πώς η εταιρεία ενσωματώνει την τεχνολογία των μπαταριών, όπως  και την τεχνογνωσία της, σε νέους επιχειρηματικούς τομείς.  Με τον τρόπο αυτό, παρέχει πιο καθαρές και πιο βιώσιμες λύσεις, σε όσους χρειάζονται ενέργεια εν κινήσει.

 

Το πρωτοποριακό AIR OPUS, που λανσαρίστηκε το 2017, χρησιμοποιεί τεχνολογία AIR pole με ενσωματωμένο συμπιεστή, για να φουσκώνει το “τροχόσπιτο” σε περίπου 90 δευτερόλεπτα. Ο ελαφρύς και συμπαγής σχεδιασμός του OPUS, το καθιστά  ιδανικό για κατασκήνωση σε εκτός δρόμου διαδρομές.

Μέσα στο Nissan x OPUS υπάρχει εξοπλισμός μαγειρέματος, καθιστικό / τραπεζαρία και υπνοδωμάτιο για έως και έξι άτομα. Επιπλέον, το σύστημα διαθέτει μια πρίζα  230V για τροφοδοσία οικιακών συσκευών,  υποδοχές USB για τη φόρτιση smartphones ή άλλων περιφερειακών συσκευών,  LED φωτισμό,  ένα 4G κινητό σημείο πρόσβασης WiFi για έως και 10 συσκευές, καθώς  και  έναν ψηφιακό προβολέα με πτυσσόμενη οθόνη,  για να απολαμβάνετε ταινίες κατά τη διάρκεια των διακοπών σας.

 

Μετά από μια περιπετειώδη εξόρμηση, το Nissan X ΟPUS θα φροντίσει και για τη διατροφή σας, καθώς διαθέτει ένα φορητό φούρνο μικροκυμάτων 230V, δύο εστίες υγραερίου και  ψυγείο!

Το Nissan x OPUS μπορεί να σας συνοδεύσει σε κάθε είδους περιπέτεια με ελαστικά εκτός δρόμου και ζάντες αλουμινίου,  θέσεις για μεταφορά δύο ποδηλάτων, όπως και υποδοχή για μεταφορά ενός  καγιάκ!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook