Οι τιμές των αυτοκινήτων θα ανέβουν κι' άλλο. Είναι μια αναποφεύκτη εξέλιξη εξαιτίας πολλών παραγόντων και ένας από αυτούς είναι η αύξηση των τιμών των ημιαγωγών (τσιπ) που θα κάνουν και τα καινούργια αυτοκίνητα ακόμα πιο ακριβά. Γιατί όσο τα αυτοκίνητα γίνονται πιο "ψηφιακά" θα χρησιμοποιούν και περισσότερα τσιπ.
Σύμφωνα με το CNBC, που επικαλείται αναλυτές, τα εργοστάσια κατασκευής τσιπ ετοιμάζονται να αυξήσουν τις τιμές τους. Μεγάλες εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των Taiwan Semiconductor Manufacturing Company, Samsung και Intel, εξετάζουν περαιτέρω αυξήσεις τιμών.
"Τα εργοστάσια έχουν ήδη αυξήσει τις τιμές κατά 10-20% τον τελευταίο χρόνο", δήλωσε στο CNBC ο αναλυτής ημιαγωγών της Bain, Peter Hanbury. "Αναμένουμε έναν περαιτέρω γύρο αυξήσεων των τιμών φέτος, αλλά σε μικρότερο επίπεδο δηλαδή 5-7%".
Διαβάστε την συνέχεια στο TopGear