Follow us

Ποια γνωστή μάρκα αυτοκινήτων πετυχαίνει την καλύτερη αξία μεταπώλησης;

Δύο μοντέλα ΜΙΝΙ, βασιλιάδες της μεταπώλησης, το One και το Clubman, διατηρούν το 56.5 και 58% της αξίας τους μία τετραετία μετά την αγορά

Ποια γνωστή μάρκα αυτοκινήτων πετυχαίνει την καλύτερη αξία μεταπώλησης;

Εδώ και πολλά χρόνια, τα μοντέλα MINI συγκαταλέγονται ανάμεσα στους νικητές της κατάταξης “Resale Value Giants” που δημοσιεύει το “Focus Online”.

Ο αγοραστής μπορεί να απολαμβάνει διασκεδαστική οδήγηση, εξατομικευμένο στυλ και ανώτερη ποιότητα, διασφαλίζοντας παράλληλα μία ιδιαίτερα υψηλή αξία μεταπώλησης.

Στην τρέχουσα λίστα του Focus OnLine, δύο μοντέλα MINI επικράτησαν στην πρώτη θέση, σε δύο κατηγορίες.

Το νέο 3θυρο MINI One ήταν το μοντέλο με την υψηλότερη αξία μεταπώλησης στη μικρή κατηγορία, κάτι που πέτυχε αντίστοιχα το νέο MINI One Clubman στην compact κατηγορία.

Αυτές οι αξιολογήσεις βασίζονται σε αναλύσεις που διεξάγει το ινστιτούτο έρευνας αγοράς Bähr & Fess Forecasts, με έδρα το Saarbrücken. Από την έρευνα προκύπτει η προβλεπόμενη αξία μεταπώλησης των σημερινών νέων αυτοκινήτων μετά από τέσσερα χρόνια.

Για το 3θυρο MINI One οι ειδικοί της αγοράς προβλέπουν αξία μεταπώλησης 56,5% επί της σημερινής λιανικής τιμής μέσα σε τέσσερα χρόνια. Η τελευταία γενιά του αρχέτυπου μικρού μοντέλου της premium κατηγορίας έχει ήδη αναδειχθεί Νο1 στην κατηγορία του σε παλιότερες εκδόσεις του “Resale Value Giant”.

Από την άλλη, το MINI One Clubman τα καταφέρνει ακόμα καλύτερα στην τρέχουσα αξιολόγηση: μετά από μία τετραετία, το μοντέλο προβλέπεται να έχει αξία μεταπώλησης 58% επί της αρχικής τιμής αγοράς.

Ποια γνωστή μάρκα αυτοκινήτων πετυχαίνει την καλύτερη αξία μεταπώλησης;



Στη νέα λίστα “Resale Value Giant”, η αξιολόγηση των μοντέλων έγινε σε συνολικά 16 κατηγορίες οχημάτων.

Στις προβλέψεις τους, οι ειδικοί της αγοράς λαμβάνουν υπόψη όχι μόνο τα χαρακτηριστικά κάθε μοντέλου αλλά και το κύρος της μάρκας, τις επιδόσεις και τις συγκριτικές δοκιμές, τον ανταγωνισμό στη συγκεκριμένη κατηγορία, τις έρευνες πελατών και τις γενικές οικονομικές εξελίξεις.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

21 Νοε 2025 | 11:51

To ιδανικό 7θέσιο B-SUV για την Ελλάδα

Ζεις στην Ελλάδα και θες ένα αυτοκίνητο που δίνει τη δυνατότητα για 7 θέσεις αλλά σε λογική τιμή και διαστάσεις; Υπάρχει λύση

31 Οκτ 2025 | 12:19

Στην Ελλάδα το νέο Citroen C4

Το νέο μοντέλο της γαλλικής φίρμας έφτασε και στην ελληνική αγορά με υβριδικό κινητήρα 145 ίππων και αυτόματο κιβώτιο.

01 Οκτ 2025 | 22:02

Γιατί οι μπαταρίες αντικατάστασης έχουν μικρότερη διάρκεια ζωής σε σχέση με τις εργοστασιακές

Η μπαταρία που τοποθετείται στο εργοστάσιο είναι απόλυτα προσαρμοσμένη στο ηλεκτρικό σύστημα

ΔΑΣΜΟΙ ΚΑΙ ΧΑΜΗΛΗ ΖΗΤΗΣΗ 26 Σεπ 2025 | 21:25

Η VW μειώνει και διακόπτει την παραγωγή σε γερμανικά εργοστάσια ηλεκτρικών οχημάτων

Η VW αντιμετωπίζει, επίσης, προβλήματα με την πλεονάζουσα παραγωγική ικανότητα

ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΟΝΤΕΛΑ 26 Σεπ 2025 | 20:10

BMW: Ανακαλεί εκατοντάδες χιλιάδες αυτοκίνητα λόγω προβλήματος στη μίζα - Διάφορα μοντέλα

Σύμφωνα με την BILD, η ανάκληση αφορά διάφορα μοντέλα παραγωγής από τον Σεπτέμβριο του 2015 έως τον Σεπτέμβριο του 2021

26 Σεπ 2025 | 17:21

Δοκιμή Citroen C3 Aircross: Εξαιρετικοί χώροι σε προσιτή τιμή

Η νέα γενιά του C3 Aircross συνδυάζει κορυφαία άνεση και ευρυχωρία σε ένα B-SUV με συμβατικές και εξηλεκτρισμένες εκδόσεις, που διατίθεται στην ελληνική αγορά με ιδιαίτερα ανταγωνιστική τιμή

04 Ιουν 2025 | 09:58

Η νέα Mercedes GLC Iconic συνδυάζει κομψότητα με πολυτέλεια

Η GLC Iconic ξεχωρίζει αμέσως χάρη στο Sport πακέτο εξωτερικής σχεδίασης AMG.

ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΕΚΔΟΣΗ 02 Ιουν 2025 | 16:40

H Mercedes GLA Iconic επαναπροσδιορίζει τον ορισμό του SUV και ξεχωρίζει

Για όσους αναζητούν το ιδανικό SUV που συνδυάζει την premium αισθητική, τη δυναμική οδήγηση και την προηγμένη τεχνολογία, η Mercedes-Benz παρουσιάζει την Mercedes GLA Iconic.

ΑΠΩΛΕΙΑ 09 Απρ 2025 | 15:17

Το μεγάλο παράπονο του Κώστα Καββαθά: Πώς χρεοκόπησαν οι Τεχνικές Εκδόσεις από ανταγωνιστές "δολοφόνους"

Ο Κώστας Καββαθάς έβγαλε σχεδόν 30 περιοδικά, με κορυφαίο τίτλο τους 4 Τροχούς

26 Μαρ 2025 | 13:21

Νέο προνομιακό πρόγραμμα απόκτησης του Range Rover Evoque

Ένα από τα πιο στυλάτα πολυτελή crossover της αγοράς, το Range Rover Evoque στην έκδοση PHEV, μπορεί να γίνει δικό σας μέσω του νέου προνομιακού προγράμματος leasing.

24 Μαρ 2025 | 13:12

​BMW X3 M50: Το γερμανικό best seller στην καλύτερη εκδοχή του

Στην κορυφή της νέας X3 τοποθετείται η Μ50

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 16 Ιαν 2025 | 21:07

Υβριδικό ένα στα δύο αυτοκίνητα που κυκλοφόρησαν τον Δεκέμβριο στους ελληνικούς δρόμους

Για άλλον έναν μήνα πτώση γνώρισαν τα βενζινοκίνητα αυτοκίνητα - Τι ισχύει με τα ηλεκτρικά