Follow us

Πόσα εκατομμύρια... κάμερες πούλησε η Nissan;

Τι συμβαίνει στη διάσημη Ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία; Το γύρισαν στη φωτογραφία;

Πόσα εκατομμύρια... κάμερες πούλησε η Nissan;

Η Nissan, εκτός από αυτοκινητοβιομηχανία είναι και μια από τις μεγαλύτερες προμηθεύτριες καμερών στην Ευρώπη ! Όσο παράξενο και αν ακούγεται, η Ιαπωνική φίρμα έχει καταφέρει να εγκαταστήσει πάνω από δύο εκατομμύρια κάμερες στην γκάμα των μοντέλων της σε λιγότερο από δύο χρόνια, κάνοντας μερικούς από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές καμερών στην υφήλιο, να έχουν χάσει τον ύπνο τους !

Συγκεκριμένα, η γκάμα των Crossover της Nissan, που περιλαμβάνει τα Qashqai, Juke και X-Trail, αντιπροσωπεύει πάνω από 1,9 εκατομμύρια πωλήσεις καμερών, καθώς στις κορυφαίες τους εκδόσεις το καθένα από αυτά διαθέτει τέσσερις ευρυγωνικές κάμερες, ως μέρος του εξοπλισμού του συστήματος Around View Monitor (AVM).

Το σύστημα AVM, παρέχει μια πανοραμική άποψη 360 μοιρών, γεγονός που βοηθά τον οδηγό να επιβεβαιώσει οπτικά τη θέση του οχήματος στον χώρο, καθιστώντας τους σχετικούς ελιγμούς πολύ πιο εύκολους και ασφαλείς.

Πόσα εκατομμύρια... κάμερες πούλησε η Nissan;

Ενα από τα πιο έξυπνα χαρακτηριστικά των συγκεκριμένων συστημάτων είναι η αυτοκαθαριζόμενη πίσω κάμερα, η οποία ανιχνεύει πότε ο φακός είναι βρώμικος και τον καθαρίζει αυτόματα. Μάλιστα, στη συγκεκριμένη περίπτωση της πίσω κάμερας, ο υπολογιστής επεξεργάζεται περισσότερα από 15 mega pixels ανά δευτερόλεπτο, ενώ η κάμερα χρησιμοποιεί ενσωματωμένο σύστημα πλύσης του φακού με νερό και πεπιεσμένο αέρα, εξασφαλίζοντας στην 7 ιντσών οθόνη του NissanConnect μια τέλεια εικόνα, προς όφελος της ασφάλειας των επιβατών αλλά και των πεζών.

Με τις πωλήσεις των Crossover να βαίνουν αυξανόμενες , η Nissan προβλέπει ότι η ζήτηση για τις κάμερες στα μοντέλα της θα φτάσει τις 10 εκατομμύρια μονάδες, μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια !

Πόσα εκατομμύρια... κάμερες πούλησε η Nissan; - εικόνα 2

Και ενώ όλα αυτά αφορούν το σήμερα, οι μηχανικοί της Nissan εργάζονται ήδη για την κάμερα της επόμενη γενιάς, όπως αυτή παρουσιάστηκε πρόσφατα στον εξοπλισμό του πρωτότυπου crossover Gripz. Συγκεκριμένα, δύο κάμερες είναι ενσωματωμένες στους προβολείς του μοντέλου, επιτρέποντας το live streaming στο διαδίκτυο από τις εξορμήσεις του αυτοκινήτου, εντός και εκτός δρόμου.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Πού θα απολαύσεις την Πανσέληνο του Σεπτεμβρίου και το "ματωμένο φεγγάρι" στην Αθήνα

Η τελευταία πανσέληνος του καλοκαιριού είναι εδώ (7/9), κι εμείς σου προτείνουμε τις καλύτερες εμπειρίες για να την υποδεχθείς με τον πιο ρομαντικό τρόπο.