Σε καλό δρόμο οι πωλήσεις της Opel με +3% στην Ευρώπη το 2014

Το μερίδιο της Opel στην Ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου σημείωσε άνοδο για δεύτερη συνεχή χρονιά

se-kalo-dromo-oi-pwliseis-tis-opel-me-3-stin-eurwpi-to-2014
|
SHARE THIS
0
SHARES

Παρά την οικονομική κρίση, το 2014 στέφθηκε με επιτυχία για την Opel/Vauxhall καθώς η εταιρία κατέγραψε τις καλύτερες πωλήσεις των τελευταίων χρόνων. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, η εταιρία παρέδωσε περίπου 1.076 εκατομμύρια οχήματα πέρσι στην Ευρώπη, που αντιστοιχεί με αύξηση 35.000 αυτοκινήτων ή 3%.

Το μερίδιο της Opel στη συνολική Ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου σημείωσε άνοδο για δεύτερη συνεχή χρονιά – κατά 0,1 ποσοστιαίες μονάδες στο 5,74%. Η Opel πέτυχε τις καλύτερες πωλήσεις και μερίδιο αγοράς από το 2011.

Μεταξύ άλλων η Opel πέτυχε άνοδο σε Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Ιταλία και Ισπανία. Η  Opel κατέγραψε τις μεγαλύτερες αυξήσεις όγκου πωλήσεων σε Πολωνία (+ 42%), Ιρλανδία (+ 33%) και Πορτογαλία (+ 28%). Το μερίδιο αγοράς αυξήθηκε σε περισσότερες από δώδεκα Ευρωπαϊκές χώρες.

Η Opel συνεχίζει και φέτος την προϊοντική της επέλαση. Το νέο Corsa, για το οποίο έχουν ήδη δοθεί 85.000 παραγγελίες, φτάνει σύντομα στα καταστήματα των διανομέων. Το νέο μικρό KARL θα ακολουθήσει το καλοκαίρι και το συμπαγές Astra αναμένεται στο τέλος της χρονιάς.

Σύμφωνα με τη στρατηγική της Opel αναμένεται το λανσάρισμα 27 νέων μοντέλων και 17 νέων κινητήρων μέχρι το 2018 και η εταιρία φιλοδοξεί να αυξήσει περαιτέρω τις αυξήσει τις πωλήσεις της τα επόμενα χρόνια, στοχεύοντας σε Ευρωπαϊκό μερίδιο αγοράς 8% μέχρι το 2022.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook