Συνεργασία της Nissan με την κοινοπραξία Super City AiCT

Τα δύο μέρη θα διερευνήσουν τη δυνατότητα διαχείρισης ενέργειας μεγάλης κλίμακας με επίκεντρο τα EVs, τις μεθόδους για τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Nissan

Η Nissan και η Κοινοπραξία Super City AiCT συνήψαν πρόσφατα συμφωνία συνεργασίας με στόχο την ουδετερότητα των εκπομπών άνθρακα στην Έξυπνη Πόλη του Aizuwakamatsu στην περιφέρεια της Φουκουσίμα. Τα δύο μέρη θα διερευνήσουν από κοινού τη δυνατότητα διαχείρισης ενέργειας μεγάλης κλίμακας με επίκεντρο τα EVs, τις μεθόδους για τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, νέους τρόπους κατοχής ηλεκτρικών οχημάτων και θα πραγματοποιήσουν μακροπρόθεσμες δοκιμές πεδίου για να επιτρέψουν στο Aizuwakamatsu να γίνει μια όμορφη, απαλλαγμένη από άνθρακα πόλη, αντιπροσωπεύοντας μια ανθεκτική Ιαπωνία.

Από τον ερχόμενο Απρίλιο, οι ηλιακοί συλλέκτες θα εγκατασταθούν στο κτίριο γραφείων Smart City AiCT που στεγάζει εταιρείες-μέλη του AiCT Consortium. Το Smart City AiCT θα χρησιμεύσει επίσης ως εγκατάσταση αποθήκευσης ανανεώσιμης ενέργειας και θα μελετηθεί ένα σύστημα που αποτελείται από πέντε ηλεκτρικά οχήματα Nissan Ariya.

Η αποτελεσματικότητα των ενεργειακών επιχειρήσεων που χρησιμοποιούν ηλεκτρικά οχήματα θα επαληθευτεί τροφοδοτώντας το κτίριο Smart City AiCT με ηλεκτρική ενέργεια από τα Ariya, που θα φορτίζονται μέσω ηλιακής ενέργειας. Στόχος είναι η βελτίωση της χρήσης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και η μείωση του κόστους ηλεκτρικής ενέργειας του κτιρίου. Θα εξεταστεί επίσης η συμβατότητα με τις επιχειρήσεις κινητικότητας που εκμεταλλεύονται αυτά τα EVs.

Το όλο εγχείρημα θα χρησιμοποιήσει την τεχνητή νοημοσύνη για να προβλέψει τη χρήση ηλεκτρικών οχημάτων και την κατάσταση της μπαταρίας τους στην πόλη Aizuwakamatsu, όπου σε συνδυασμό με τις προβλέψεις παραγωγής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, θα στοχεύσει στην επαλήθευση βελτιστοποιήσεων εκμετάλλευσης ενέργειας στην περιφέρεια.

Μακροπρόθεσμα, κάθε καταναλωτής (συμπεριλαμβανομένων γραφείων, καταστημάτων, εργοστασίων και κατοικιών) θα πραγματοποιεί διομότιμες συναλλαγές (peer-to-peer) για την εμπορία πλεονασμάτων και ελλείψεων ηλεκτρικής ενέργειας. Το έργο θα περιλαμβάνει επίσης δοκιμές επί του πεδίου για την προώθηση της τοπικής παραγωγής ενέργειας, για τοπική κατανάλωση.
Με βάση τα αποτελέσματα, θα δημιουργηθεί ένας μηχανισμός για την προώθηση αλλαγών στη συμπεριφορά των κατοίκων. Διατηρώντας μια ισορροπία μεταξύ κινητικότητας και ενέργειας, αυτός ο μηχανισμός θα οδηγήσει στη δημιουργία πιο κερδοφόρων και βιώσιμων επιχειρήσεων.

Η Nissan κυκλοφόρησε το Leaf , το πρώτο EV μαζικής παραγωγής στον κόσμο, το 2010. Έκτοτε, η Nissanε ξακολουθεί να προσφέρει πρόσθετη αξία και ενθουσιασμό με την γκάμα των EVsπου διαθέτει.

Παράλληλα, η Nissan προωθεί το εγχείρημα Blue Switch, το οποίο χρησιμοποιεί EVs για την ηλεκτροδότηση της Ιαπωνίας, από τον Μάιο του 2018. Μαζί με τις τοπικές κυβερνήσεις, τις εταιρείες και τις αντιπροσωπείες της σε όλη τη χώρα, το έργο BlueSwitch στοχεύει στην επίλυση περιφερειακών ζητημάτων που σχετίζονται με το περιβάλλον, την πρόληψη καταστροφών, τη διαχείριση ενέργειας, τον τουρισμό και τον αποπληθυσμό.

Συνεργασία της Nissan με την κοινοπραξία Super City AiCT

Η Nissan ανακοίνωσε ότι κάθε ολοκαίνουργιο μοντέλο που λανσάρεται σε βασικές αγορές θα είναι εξηλεκτρισμένο μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του 2030. Ενώ συνεχίζει να κατέχει ηγετική θέση στην ηλεκτροκίνηση, η Nissan επιταχύνει τις προσπάθειές της για την επίτευξη στόχων βιώσιμης ανάπτυξης και ουδετερότητας άνθρακα.

Η Κοινοπραξία AiCT ιδρύθηκε το 2021 για να υλοποιήσει μια σούπερ πόλη με επίκεντρο τον πολίτη, μέσω της χρήσης και εξατομίκευσης δεδομένων. Το θεμέλιο αυτής της κοινοπραξίας είναι το έργο ανασυγκρότησης Great East Japan Earthquake, το οποίο ξεκίνησε το 2011 ως συνεργασία μεταξύ της Accenture, της πόλης του Aizuwakamatsu και του Πανεπιστημίου του Aizu.

Με βάση τη γνώση, την πλατφόρμα και το δίκτυο που έχουν καλλιεργηθεί στην πόλη του Aizuwakamatsu την τελευταία δεκαετία, η Κοινοπραξία AiCT στοχεύει να αναπτύξει ένα πρότυπο μοντέλο έξυπνης πόλης για την Ιαπωνία και να το επεκτείνει σε ολόκληρη τη χώρα.

Το κλειδί για την υλοποίηση μιας βιώσιμης κοινωνίας, με ταυτόχρονη ενίσχυση της διεθνούς ανταγωνιστικότητας της Ιαπωνίας, είναι η ανεξαρτησία και η ανάπτυξη των τοπικών περιοχών και η χρήση ψηφιακών τεχνολογιών. Το μοντέλο έξυπνης πόλης του Aizuwakamatsu αναγνωρίζεται πλέον ως το ιδανικό μοντέλο έξυπνης πόλης της Ιαπωνίας, προσελκύοντας περίπου 70 εταιρείες - μέλη, συμπεριλαμβανομένων των Nissan και Accenture, οι οποίες συνεργάζονται με τρόπους που υπερβαίνουν τα οργανωτικά τους όρια.

Το 2015, η πόλη του Aizu Wakamatsu, με την υποστήριξη της Accenture, παρουσίασε ένα λειτουργικό σύστημα έξυπνης πόλης (OS) που θα χρησιμεύσει ως ψηφιακή υποδομή για έξυπνες πόλεις. Με το λειτουργικό σύστημα έξυπνης πόλης στον πυρήνα, μια μεγάλη ποικιλία υπηρεσιών έξυπνης πόλης, συμπεριλαμβανομένων της κινητικότητας, της ενέργειας, του τουρισμού, της πρόληψης καταστροφών και των πληρωμών, αναπτύσσεται και λειτουργεί από τις εταιρείες του AiCT Consortium.

Συμφωνώντας με την ιδέα της έξυπνης πόλης με επίκεντρο τον πολίτη, η Nissan εντάχθηκε στην Κοινοπραξία AiCT τον Αύγουστο του 2021. Η Nissan αναμένεται να συμμετάσχει σε ευρείας κλίμακας συνεργασίες με πολλές άλλες εταιρείες της κοινοπραξίας που μοιράζονται το ίδιο όραμα.

Η Nissan και η Κοινοπραξία Super City AiCT βλέπουν αυτές τις πρωτοβουλίες ως πρότυπο για άλλες πόλεις. Στο μέλλον θα ενισχύσουν τη συνεργασία τους με σκοπό να επεκταθούν σε εθνικό επίπεδο και να συμβάλουν στην επίτευξη ουδετερότητας άνθρακα στην Ιαπωνία.

Πηγή: Capital.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ 25 Ιαν 2022 | 10:20

Κακοκαιρία "Ελπίς": Πώς οδηγούμε σε συνθήκες παγετού ή χιονόπτωσης - Χρήσιμες συμβουλές

Η οδήγηση σε συνθήκες παγετού ή χιονόπτωσης και η προετοιμασία του αυτοκινήτου πριν την μετακίνηση.

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ 20 Ιαν 2022 | 10:00

Κακοκαιρία "Ελπίδα": Οι δύο κινήσεις "κλειδιά" για να προστατεύσουμε το αυτοκίνητό μας από τον παγετό

Πώς θα προστατεύσουμε το αυτοκίνητό μας από τον παγετό και τις χαμηλές θερμοκρασίες που φέρνει η κακοκαιρία "Ελπίδα".

ΤΑ ΜΟΝΤΕΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΖΗΤΗΣΗ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΑ SUV 17 Ιαν 2022 | 09:09

Η Porsche σημείωσε αύξηση πωλήσεων 11% το 2021 συγκριτικά με το 2020

Στις αυξημένες πωλήσεις συνεισέφερε κυρίως η αγορά των ΗΠΑ που σημείωσε την μεγαλύτερη αύξηση.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΑΝΑΤΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΜΑΡΚΑΣ 17 Ιαν 2022 | 09:03

Jeep Wrangler Rubicon: H απόλυτη off-road εκδοχή ενός θρύλου

Η απαιτητική διαδρομή χαρίζει το όνομα της και στην απόλυτη off-road έκδοση του Wrangler.

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΠΙΔΟΣΗ 17 Ιαν 2022 | 08:50

Το νέο Nissan Qashqai κορυφαίο στην κατηγορία του στο Euro NCAP του 2021

Το Euro NCAP βαθμολόγησε το νέο Qashqai με 91% για την προστασία των ενηλίκων και των παιδιών.

ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ 13 Ιαν 2022 | 10:44

Ούτε σε... καρτούν: Απίστευτο τροχαίο με αυτοκίνητο που απογειώνεται και... παρκάρει [βίντεο]

Απίστευτο "παρκάρισμα" στην Κίνα. Αυτοκίνητο πέταξε, χτύπησε άλλα οχήματα και προσγειώθηκε σε θέση στάθμευσης.

11 Ιαν 2022 | 08:57

Η Bentley έκλεισε το 2021 με παραδόσεις 14.659 αυτοκινήτων

Η αμερικανική ήπειρος αναδείχθηκε η πιο μεγάλη αγορά για την Bentley, με πωλήσεις 4.212 αυτοκινήτων.

ΣΤΗΝ CES 2022 11 Ιαν 2022 | 08:51

Παγκόσμια πρεμιέρα για την BMW iX M60

Πρόκειται για ένα αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο υψηλών επιδόσεων με συνολική ισχύ 619 ίππων.

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΓΡΗΓΟΡΗ ΦΟΡΤΙΣΗ 800 VOLT 31 Δεκ 2021 | 12:00

Το Kia EV6 ανακηρύχθηκε "Crossover της Χρονιάς" στα TopGear.com 2021 Awards

Με το EV6, η Kia πέτυχε κορυφαία φόρτιση στην κατηγορία, απαράμιλλες επιταχύνσεις, έντονο και δυναμικό στυλ που το καθιστούν πραγματικά ενδιαφέρον στην οδήγηση.

ΣΕ ΠΟΙΕΣ ΧΩΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ Η ΧΡΗΣΗ ΤΟΥΣ 27 Ιαν 2022 | 14:12

Αυτοκίνητο: Τα χειμερινά ελαστικά φρενάρουν καλύτερα σε σχέση με τα ασφάλτινα ελαστικά με αντιολισθητικές αλυσίδες

Τα χειμερινά ελαστικά χρειάζονται λιγότερα μέτρα για να σταματήσουν το αυτοκίνητο σε πάγο ή χιόνια

26 Ιαν 2022 | 11:22

Το ιπτάμενο αυτοκίνητο AirCar έλαβε πιστοποιητικό αξιοπλοΐας

Το AirCar έκανε την πρώτη πτήση του σε αστικό περιβάλλον τον Ιούνιο του 2021, ενώ διαθέτει 1.600άρη κινητήρα της BMW.

26 Ιαν 2022 | 11:02

Η νέα και ηλεκτρική BMW iX M60

Ενσαρκώνει τα καλύτερα των τριών κόσμων - της BMW i, των μοντέλων BMW X και της BMW M GmbH.