Τα αυτοκίνητα που θα ήθελες να εμφανίσεις στον Παρνασσό, από τη Nissan

Χειμερινή έκδοση που δεν σταματάει πουθενά, για το 370Ζ και ένα SUV Armada για …φίλημα

|
SHARE THIS
0
SHARES

Με αφορμή το Σαλόνι Αυτοκινήτου του Σικάγο, η  Nissan μπαίνει για τα καλά  στο πνεύμα των χειμερινών σπορ,  με δύο ειδικών προδιαγραφών  πρωτότυπα μοντέλα.

Συγκεκριμένα,  το μοναδικό 370Z Roadster "snowmobile" που φέρει την κωδική ονομασία "370Zki",  είναι έτοιμο να “οργώσει”  τα χιονοδρομικά κέντρα,  χάρη στο συνδυασμό των  χιονοσανίδων εμπρός  αλλά και των ερπυστριών πίσω, που αντικαθιστούν τα συνήθη ελαστικά υψηλών επιδόσεων  του σπορ μοντέλου των 332 ίππων.

 

 

Η μετασκευή ενός εργοστασιακού 370Z Roadster  σε χιονοδρομικό  370Zki, μόνο εύκολη υπόθεση δεν ήταν για τη Nissan. Προκειμένου  να χωρέσουν πίσω οι ερπύστριες, αρχικά αφαιρέθηκε ολόκληρο το σύστημα κίνησης. Στη συνέχεια σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε ένα προσαρμοσμένο κιτ ανύψωσης, το οποίο σήκωσε το όχημα κατά 7,6 εκατοστά. Ακολούθησε η κατασκευή προσαρμοσμένων στηρίξεων για τα πίσω ελατήρια της  ανάρτησης, μαζί με  τα προσαρμοσμένα διαχωριστικά 7,6 εκατοστών που απαιτούνταν  για τη συναρμολόγηση των ερπυστριών  στους θόλους  των τροχών. Τα εργοστασιακά φρένα έμειναν ως είχαν, αλλά οι γραμμές των φρένων έπρεπε να επαναδιαμορφωθούν, όπως  και το σύστημα της εξάτμισης, προκειμένου να ταιριάξουν κάτω από το όχημα.

 

Παράλληλα, το Nissan Armada Snow Patrol, πηγαίνει το  θηριώδες  SUV της Nissan σε νέα επίπεδα, κυριολεκτικά.

 

Με το σύστημα ανύψωσης της ανάρτησης κατά 7,6 εκατοστά, τα  ακραία ελαστικά εκτός δρόμου, τον επιβλητικό εμπρόσθιο προφυλακτήρα, την μπάρα με τους προβολείς και  την σχάρα οροφής, το μοναδικό Snow Patrol βγάζει το Armada από τη λίστα των συνηθισμένων αυτοκινήτων και το τοποθετεί σε χιονισμένες βουνοκορφές, πανέτοιμο για την ασύλληπτη περιπέτεια που ονειρεύεται κάθε γνήσιος off-roader.

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook