Τα εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικών BMW πήραν φωτιά: Δείτε τα νεα μοντέλα

Δέκα νέα ή ανανεωμένα BMW για «πρίζα» θα αποκαλύψει ο κατασκευαστής μέσα σε δύο χρόνια

ta-ergostasia-paragwgis-ilektrikwn-bmw-piran-fwtia-deite-ta-nea-montela
|
SHARE THIS
0
SHARES

Τα plug-in υβριδικά οχήματα είναι αφενός ένα θεμελιώδες στοιχείο στην κλιμάκωση της ηλεκτροκίνησης, αφετέρου απαραίτητη προϋπόθεση, μακροπρόθεσμα, για πελάτες που εξαρτώνται από την ευελιξία.

Tο BMW Group ενδιαφέρεται έντονα να επηρεάσει τη συμπεριφορά των χρηστών για να αυξήσει το ποσοστό των χιλιομέτρων που διανύονται με ηλεκτρική ενέργεια.

 

Το BMW Group θα λανσάρει πάνω από δέκα, πλήρως ηλεκτρικά και plug-in υβριδικά μοντέλα στην αγορά μέχρι το τέλος της επόμενης χρονιάς– είτε εντελώς νέα, ή ανανεωμένα με τεχνολογία ηλεκτροκίνησης τέταρτης γενιάς (“Gen 4”) της εταιρίας.

 

Ετσι, μέσα σε δύο χρόνια, η εταιρία θα προσφέρει πέντε πλήρως ηλεκτρικά οχήματα μαζικής παραγωγής: Πέρα από το BMW i3, από το οποίο έχουν κατασκευαστεί πάνω από 150.000 μονάδες μέχρι σήμερα, θα ξεκινήσει φέτος η παραγωγή του πλήρως ηλεκτρικού MINI στο Εργοστάσιο της Οξφόρδης (Μ. Βρετανία).

 

Το 2020, θα ακολουθήσει το πλήρως ηλεκτρικό BMW iX3 από το Shenyang (Κίνα) και το 2021, το BMW iNEXT, το οποίο θα κατασκευάζεται στο Dingolfing (Γερμανία), και το BMW i4 από το Εργοστάσιο του Μονάχου (Γερμανία).

Επίσης, ανανεωμένες θα είναι και οι plug-in-υβριδικές εκδόσεις με εκτεταμένη ηλεκτρική αυτονομία της BMW Σειράς 3, BMW Σειράς 7 και BMW X5 μαζί με τη νέα, plug-in υβριδική BMW X3 αλλά και η plug-in υβριδική έκδοση της BMW X1 με Μακρύ Μεταξόνιο, που θα παράγεται τοπικά για την Κινεζική αγορά. 

 

Μέχρι το 2025, το BMW Group θα προσφέρει τουλάχιστον 25 ηλεκτροκίνητα μοντέλα – από τα οποία τα μισά θα είναι πλήρως ηλεκτρικά.

Ο σημαντικός ρόλος που μπορούν να διαδραματίσουν τα plug-in υβριδικά οχήματα για την επίτευξη μετακινήσεων μηδενικών ρύπων στις πόλεις φαίνεται από το παράδειγμα της Ολλανδίας: Σε συνεργασία με την Πόλη του Ρότερνταμ, το BMW Group έχει υλοποιήσει ένα πιλοτικό project για την αύξηση της χρήσης ηλεκτρικής ενέργειας των plug-in υβριδικών οχημάτων στην πόλη. Τα πρώτα αποτελέσματα δείχνουν ότι οι συμμετέχοντες πελάτες έκαναν χρήση ηλεκτροκίνησης σε ποσοστό πάνω από 90%, σε μία ειδικά οριοθετημένη “e-zone” (Ζώνη ηλεκτρικής οδήγησης) μέσα στο Ρότερνταμ.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook