Τέλος εποχής για την Jeep και τον Ομιλο Συγγελίδη

Η FCA ανακοίνωσε ότι η εισαγωγή της Jeep αλλά και η διανομή των μαρκών Fiat, Fiat Professional, Alfa Romeo, Abarth και Mopar στην Ελλάδα, περνάει στον έλεγχο της FCA

telos-epoxis-gia-tin-jeep-kai-ton-omilo-suggelidi
|
SHARE THIS
0
SHARES

Με μία λιτή ανακοίνωση η FCA (Fiat Chrysler Automobiles) ανακοίνωσε ότι η συνεργασία της με τον Όμιλο Συγγελίδη στην Ελλάδα, λαμβάνει τέλος.

Η Jeep, την οποία έφερε στην Ελλάδα ο Πολυχρόνης Συγγελίδης πριν αρκετές δεκαετίες ως προσωπικό -και πετυχημένο- στοίχημα, δεν θα ανήκει πλέον στον Ομιλο.

Ο Πολυχρόνης Συγγελίδης (αριστερά) μαζί με τον Γενικό Διευθυντή της Jeep στην Ελλάδα, Ανδρέα Σουλουτζιδάκη
Ο Πολυχρόνης Συγγελίδης (αριστερά) μαζί με τον Γενικό Διευθυντή της Jeep στην Ελλάδα, Ανδρέα Σουλουτζιδάκη

Για τους οδηγούς της συγκεκριμένης μάρκας εμβληματικών off road αυτοκινήτων, το όνομα Jeep ήταν συνυφασμένο με τον μεγάλο ελληνικό Ομιλο εμπορίας αυτοκινήτων ο οποίος στα χρόνια που πέρασαν κατάφερνε να έχει εντυπωσιακές επιδόσεις στις πωλήσεις Jeep, σε σχέση με τον πληθυσμό της χώρας και άσχετα από την οικονομική κρίση.

Ωστόσο, οι εξελίξεις στην παγκόσμια αγορά και την πολιτική της FCA αλλά κι οι εγχώριες κινήσεις του ομίλου Συγγελλίδη, με την προσθήκη της Peugeot και προσφάτως της Opel στο οπλοστάσιό του, μαζί με τη Citroen, φαίνεται πως ώθησαν τις δύο πλευρές σε διαφορετική τροχιά.

Αυτό που μένει τώρα, είναι να δούμε την επόμενη κίνηση του Ομίλου Συγγελίδη στην αγορά καθώς, ιστορικά, μας έχει συνηθίσει να περιμένουμε κάτι καινούργιο, μόλις τελειώσει με το …παλιό.

 

Ακολουθεί η επίσημη ανακοίνωση

Μετά από πολυετή επιτυχημένη συνεργασία στην Ελληνική αγορά, η FCA και ο Όμιλος Συγγελίδη, συμφώνησαν να τερματίσουν τις κοινές τους δραστηριότητες, όσον αφορά στην εισαγωγή της μάρκας Jeep στην Ελλάδα, όσο και σε σχέση με τη διανομή των μαρκών Fiat, Fiat Professional, Alfa Romeo, Abarth και Mopar στην Ελλάδα.

Από τις 15 Απριλίου τα προϊόντα και οι υπηρεσίες της μάρκας Jeep θα πωλούνται και εξυπηρετούνται από διανομείς οι οποίοι θα υπάγονται απευθείας στην FCA Greece, όπως συμβαίνει ήδη για τις μάρκες Fiat, Fiat Professional, Alfa Romeo, Abarth και Mopar.

Η FCA θα ήθελε να ευχαριστήσει τον Όμιλο Συγγελίδη, τον επί πολλά έτη συνεργάτη της στην Ελλάδα, για την συμβολή του στην σφαιρική ανάπτυξη και ενδυνάμωση των μαρκών της FCA στην Ελληνική αγορά και εύχεται στον Όμιλο Συγγελίδη κάθε επιτυχία στις μελλοντικές του δραστηριότητες.

Ο Όμιλος Συγγελίδη ευχαριστεί την FCA και εύχεται κάθε επιτυχία στα μελλοντικά της σχέδια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook