Τεχνολογία star Trec θα ενσωματώνουν τα επόμενα μοντέλα Nissan

Ενα …αόρατο περιβάλλον απόλυτης ορατότητας augmented reality 3D, θα ενημερώνει όχημα και οδηγό για τα πάντα με παρουσία ανθρώπινων ολογραμμάτων μέσα στην καμπίνα!

|
SHARE THIS
0
SHARES

Μπορεί να μην κυκλοφορούμε ακόμα με οχήματα με κινητήρες plasma ή με διαστημόπλοια, όπως κάποιοι είχαν προβλέψει, ωστόσο, η τεχνολογία που θα μπορούσε να υπάρχει στα διαστημόπλοια, έρχεται στα αυτοκίνητα της Nissan!

Στην έκθεση τεχνολογίας CES, η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία, θα αποκαλύψει αύριο το μελλοντικό της όραμα “Invisible-to-Visible”, για ένα όχημα που βοηθά τους οδηγούς να "δουν το αόρατο", “συγχωνεύοντας”  πραγματικούς και εικονικούς κόσμους και  δημιουργώντας την  απόλυτη εμπειρία του συνδεδεμένου αυτοκινήτου.

 

Το Invisible-to-Visible, ή αλλιώς  το I2V, είναι μια μελλοντική τεχνολογία που δημιουργήθηκε μέσω του Nissan Intelligent Mobility, του οράματος της εταιρείας για την αλλαγή του τρόπου με τον οποίο τα αυτοκίνητα τροφοδοτούνται, οδηγούνται και ενσωματώνονται στην κοινωνία. Το I2V θα δείξει το μέλλον της οδήγησης στους επισκέπτες της CES, μέσω μιας διαδραστικής, τρισδιάστατης εμπειρίας “εμβύθισης” στο περίπτερο της  Nissan.

Το I2V έρχεται για  να υποστηρίξει τους οδηγούς,  συγκεντρώνοντας πληροφορίες από αισθητήρες έξω και μέσα από το όχημα, σε συνδυασμό με δεδομένα από το “σύννεφο” (cloud). Αυτό επιτρέπει στο σύστημα όχι μόνο να παρακολουθεί το άμεσο περιβάλλον του αυτοκινήτου, αλλά και να αντιλαμβάνεται  τι είναι μπροστά,  ακόμα και να δείχνει τι βρίσκεται πίσω από ένα κτίριο ή γύρω από μια γωνία. Για να καταστεί η οδήγηση πιο ευχάριστη, η καθοδήγηση προσφέρεται με έναν διαδραστικό, ανθρώπινο τρόπο,  μέσω των “avatars” που εμφανίζονται εντός του αυτοκινήτου.

 

 

Συνδεδεμένη οδήγηση,  όπως ποτέ άλλοτε

Η τεχνολογία χαρτογραφεί  ένα εικονικό χώρο 360 μοιρών γύρω από το αυτοκίνητο, παρέχοντας πληροφορίες  για θέματα  όπως οι  κυκλοφοριακές συνθήκες , η ορατότητα, η  σήμανση ή παρακείμενους  πεζούς. Μπορεί επίσης να παρακολουθεί τους επιβάτες εντός του  οχήματος,  χρησιμοποιώντας αισθητήρες στην καμπίνα, προκειμένου να προβλέψει καλύτερα πότε μπορεί να χρειαστούν βοήθεια για να βρουν κάτι, ή για να κάνουν μια στάση για ξεκούραση, ώστε να παραμείνουν σε εγρήγορση.

Εντάξει, μπορεί στην καμπίνα να μην εμφανιστούν οι πρωταγωνιστές του Star Trek, αλλά οι γνωστοί σας για να σας κάνουν παρέα ή ένας επαγγελματίας για να σας βοηθήσει
Εντάξει, μπορεί στην καμπίνα να μην εμφανιστούν οι πρωταγωνιστές του Star Trek, αλλά οι γνωστοί σας για να σας κάνουν παρέα ή ένας επαγγελματίας για να σας βοηθήσει

Το I2V μπορεί επίσης να συνδέσει τους οδηγούς και τους επιβάτες με άλλους  ανθρώπους, μέσω του εικονικού κόσμου του Metaverse. Αυτό δίνει τη δυνατότητα σε μια οικογένεια, σε φίλους και συνεργάτες,  να “εμφανίζονται” μέσα στο αυτοκίνητο ως τρισδιάστατα  είδωλα σε περιβάλλον augmented –reality, για την παροχή βοήθειας ή  συντροφιάς.

 

Κατά την επίσκεψη σε έναν νέο προορισμό , το σύστημα μπορεί να αναζητήσει  στο Metaverse έναν τοπικό “ξεναγό”, προσφέροντας επικοινωνία με τους επιβάτες του οχήματος ,  σε πραγματικό χρόνο.

 

Κατά την κανονική  οδήγηση, το I2V παρέχει  πληροφορίες από το Omni-Sensing,  ως “επικάλυψη”  στο πλήρες οπτικό πεδίο του οδηγού. Οι πληροφορίες αυτές,  βοηθούν τους οδηγούς να αξιολογήσουν τις οδικές συνθήκες και να προετοιμαστούν για θέματα όπως γωνίες με χαμηλή ορατότητα, ακανόνιστες συνθήκες οδοστρώματος, ή επικείμενη βεβαρυμμένη  κυκλοφορία.

 

Ο οδηγός μπορεί επίσης να καλέσει  έναν επαγγελματία οδηγό από το Metaverse για να τον καθοδηγήσει σε πραγματικό χρόνο. Ο επαγγελματίας οδηγός εμφανίζεται ως προβαλλόμενο avatar, ή ως εικονικό συνοδευτικό αυτοκίνητο  στο οπτικό πεδίο του οδηγού, δείχνοντάς του τον καλύτερο τρόπο οδήγησης.

 

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook