Follow us

Το DIESEL AVIO καύσιμο της EKO βραβεύτηκε στα European Business Award

Από την Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την περιβαλλοντική του επίδοση και τις μειώσεις εκπομπών CO2

Το DIESEL AVIO καύσιμο της EKO βραβεύτηκε στα European Business Award

Σημαντική διάκριση για τον Ομιλο ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ συνιστά η βράβευση του καινοτόμου προϊόντος “DIESEL AVIO” που διαθέτει στα πρατήρια της η ΕΚΟ, κατά την τελετή απονομής των Ευρωπαϊκών Βραβείων Επιχειρήσεων για το Περιβάλλον (European Business Awards for the Environment – EBAE), που πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Ευγενίδου.

Το DIESEL AVIO καύσιμο της EKO βραβεύτηκε στα European Business Award

Το DIESEL AVIO βραβεύτηκε από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος (ΠΑΣΕΠΠΕ) και τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG Environment), καθώς ξεχώρισε στην Κατηγορία Προϊόντος & Υπηρεσιών (Product & Services Award) για την περιβαλλοντική του επίδοση και τις σημαντικές μειώσεις εκπομπών αερίων σωματιδίων και εκπομπών CO2, συμβάλλοντας, έτσι, στη βελτίωση της ποιότητας της ατμόσφαιρας και στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Το DIESEL AVIO καύσιμο της EKO βραβεύτηκε στα European Business Award - εικόνα 2

Οι περιβαλλοντικές επιδόσεις του DIESEL AVIO επιτυγχάνονται με τον καινότομο συνδυασμό δύο διαφορετικών τεχνολογιών, του διπλού φίλτρου της τεχνολογίας των καυσίμων αεροπορίας και της νέας πρωτοποριακής τεχνολογίας των χημικών προσθέτων.

Ο Ομιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ διακρίθηκε για τρίτη φορά στον συγκεκριμένο θεσμό ο οποίος λαμβάνει χώρα κάθε δυο χρόνια, ενώ και το προϊόν DIESEL AVIO προκρίθηκε ως finalist της διοργάνωσης στις καλύτερες Ευρωπαϊκές υποψηφιότητες, στην ίδια κατηγορία.

Η φετινή Τελετή Βράβευσης πραγματοποιήθηκε παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, του Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιάννη Τσιρώνη, καθώς και πλήθους βουλευτών και εκπρόσωπων από Θεσμικούς & Επιχειρηματικούς Φορείς, Επιχειρήσεις, Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Ακαδημαϊκής Κοινότητας.

Το DIESEL AVIO καύσιμο της EKO βραβεύτηκε στα European Business Award - εικόνα 3

Το Βραβείο εκ μέρους του Ομίλου ΕΛΠΕ και της ΕΚΟ παρέλαβε ο Ρομπέρτο Καραχάννας, Γενικός Διευθυντής Εγχώριας & Διεθνούς Εμπορίας, ο οποίος αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη σημασία που έχει για την εταιρεία η βράβευση του DIESEL AVIO.

Οπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «αποτελεί ταυτόχρονα και επιβράβευση της δέσμευσης του Ομίλου για ανάπτυξη προϊόντων με γνώμονα τη βιώσιμη ανάπτυξη, ενισχύοντας την ανταγωνιστικότητα, την περιβαλλοντική προστασία και την κοινωνική συνεισφορά».

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Παρακμή, σκληρός ρεαλισμός, λούμπεν στοιχεία: 10 ακυκλοφόρητες φωτογραφίες από το "Άνθρωποι και Ποντίκια" του Βασίλη Μπισμπίκη

Μέσα στη σκόνη, στη φτώχεια και στα όνειρα των ανθρώπων, το Cartel Τεχνηχώρος ξαναστήνει την παράσταση που σημάδεψε μια εποχή. Δέκα ακυκλοφόρητες φωτογραφίες αποκαλύπτουν το πάθος πίσω από το "Άνθρωποι και ποντίκια".

ΔΑΣΜΟΙ ΚΑΙ ΧΑΜΗΛΗ ΖΗΤΗΣΗ 26 Σεπ 2025 | 21:25

Η VW μειώνει και διακόπτει την παραγωγή σε γερμανικά εργοστάσια ηλεκτρικών οχημάτων

Η VW αντιμετωπίζει, επίσης, προβλήματα με την πλεονάζουσα παραγωγική ικανότητα

ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΟΝΤΕΛΑ 26 Σεπ 2025 | 20:10

BMW: Ανακαλεί εκατοντάδες χιλιάδες αυτοκίνητα λόγω προβλήματος στη μίζα - Διάφορα μοντέλα

Σύμφωνα με την BILD, η ανάκληση αφορά διάφορα μοντέλα παραγωγής από τον Σεπτέμβριο του 2015 έως τον Σεπτέμβριο του 2021

26 Σεπ 2025 | 17:21

Δοκιμή Citroen C3 Aircross: Εξαιρετικοί χώροι σε προσιτή τιμή

Η νέα γενιά του C3 Aircross συνδυάζει κορυφαία άνεση και ευρυχωρία σε ένα B-SUV με συμβατικές και εξηλεκτρισμένες εκδόσεις, που διατίθεται στην ελληνική αγορά με ιδιαίτερα ανταγωνιστική τιμή