Το δικό σου Navara θα μπορούσε να τρέξει στο Ντακάρ;

Τρία ειδικά σχεδιασμένα NAVARA, που κατασκευάστηκαν από τον συνεργάτη της Nissan Red-Lined Adventures, το κατάφεραν

Το Dakar, ένα από τα πιο δύσκολα ράλι εκτός δρόμου στον κόσμο, έφτασε στο δέκατο και τελικό στάδιο του αγώνα,  στις 17 Ιανουαρίου. Κατά τη διάρκεια του εξαντλητικού ράλι 12 ημερών στο Περού,  συμμετείχαν τρία Nissan Navara T1, προδιαγραφών FIA για το Dakar,  που κατασκευάστηκαν από την εταιρεία Red-Lined Adventures, συνεργάτιδα της Nissan South Africa σε θέματα marketing.

 

Το δικό σου Navara θα μπορούσε να τρέξει στο Ντακάρ;
 

 

Οι τρεις συμμετοχές της Red-Lined, αποτελούνταν από τους Γερμανούς (πατέρα και γιο) Jurgen και Daniel Schröeder που αγωνίστηκαν με το PS Laser Racing (αρ. 329).

 

 

 

Ο Jurgen διαθέτει αρκετές γνώσεις και εμπειρία σε αυτού του είδους τον αγώνα,  καθώς φέτος έτρεξε για ένατη φορά στο Ντακάρ. Από το Ντουμπάι, ο Thomas Edward Bell και ο  συνεργάτης και πλοηγός του Patrick McMurren, αγωνίστηκαν με το  Sabertooth Motoring Adventure (Νο. 419).

 

 

 

Παρόλο που ήταν το πρώτο τους Dakar, πήγαν καλά προετοιμασμένοι, έχοντας κάνει προπόνηση στο  South Africa Cross-Country της φετινής σεζόν.

 

 

Από τη Νότια Αφρική, οι επιχειρηματίες Shameer Variawa και Zaheer Bodhanya συναγωνίστηκαν με το Shameer Variawa Racing (SVR) (αριθ. 429), στο πρώτο τους Dakar. Παρόλο που διαθέτουν εμπειρία σε ράλι,  εντούτοις είχαν περιορισμένη εμπειρία στο έδαφος της ερήμου,  πριν από τη συμμετοχή τους στη φετινή διοργάνωση.

Το φετινό Dakar ξεκίνησε με τεχνικό και διοικητικό έλεγχο για 541 αγωνιζόμενους και 334 οχήματα (137 μοτοσυκλέτες, 26 quads, 130 αυτοκίνητα και 41 φορτηγά).