Το Hyundai 45EV Concept έχει προϊστορία που θα σε αφήσει άφωνο

Βασίζεται στο Pony Coupe Concept του 1974 το οποίο… -κρατήσου- ήταν και η βάση για τη δημιουργία του διάσημου DeLorean από την ταινία Back to the Future

to-hyundai-45ev-concept-exei-proistoria-pou-tha-se-afisei-afwno
|
SHARE THIS
0
SHARES

Το δελτίο τύπου που απέστειλε η Hyundai για την αποκάλυψη του Hyundai 45EV Concept στη Φρανκφούρτη, έλεγε πολλά για την ιστορία και το μέλλον της εταιρίας αλλά και για την έμπνευση των μηχανικών, που δημιούργησαν από το πρωτότυπο, βασιζόμενοι σε ένα πολύ παλαιότερο της εταιρείας, το Pony Coupe Concept του 1974.

Αυτό που αμέλησαν να συμπεριλάβουν στο δελτίο και ίσως θα είχε ακόμα μεγαλύτερο αντίκτυπο, ήταν ότι το εμβληματικό για τη Hyundai Pony Coupe Concept, ήταν ένα δημιούργημα της ItalDesign και του Giorgetto Giugiaro, που λίγα χρόνια αργότερε αποτέλεσε τη βάση έμπνευσης του Giugiaro για το διάσημο DeLorean που πήρε μέρος στην τριλογία Back to the Future!

 

Οι ομοιότητες είναι κάτι περισσότερο από εμφανείς
Οι ομοιότητες είναι κάτι περισσότερο από εμφανείς

 

Για την ακρίβεια, το Delorean που σχεδίασε ο Giugiaro τη δεκαετία του 80, μοιραζόταν και το ίδιο πάτωμα!

Τώρα λοιπόν που γνωρίζετε το story, δείτε όσα μας αποκάλυψε η Hyundai για την τρίτη κατά σειρά εκδοχή του συγκεκριμένου σχεδίου που αντλεί τη βασική του έμπνευση από το σχέδιο του 1974 και αποδεικνύει ότι όταν ο σχεδιαστής είναι μπροστά από την εποχή του, ένα concept μπορεί να παραμένει πρωτοποριακό σχεδόν για 50 χρόνια!

 

 

 

Το Hyundai 45EV Concept λοιπόν, λανσάρει τη μελλοντική σχεδιαστική κατεύθυνση της μάρκας για τα ηλεκτρικά οχήματα και αποτίει φόρο τιμής στο εμβληματικό για τη μάρκα πρωτότυπο Pony Coupe Concept.


Η Hyundai παρουσίασε το 45 concept car, ένα αμιγώς ηλεκτρικό πρωτότυπο όχημα. Το “45” σηματοδοτεί σχεδιαστικά μια νέα εποχή για τη Hyundai που επικεντρώνεται στην ηλεκτροκίνηση και τις αυτόνομες τεχνολογίες, καθώς και στην έξυπνη σχεδίαση. Το προοδευτικό “45” αποτίει φόρο τιμής στο 45χρονο εμβληματικό, για τη μάρκα, Pony Coupe Concept και σηματοδοτεί μια εντελώς νέα εμπειρία με την είσοδο της Hyundai στη νέα εποχή των αυτόνομων οχημάτων του μέλλοντος.

Η παρουσία του εμπρός τμήματος του “45” με την κυβοειδή σχεδίαση των λαμπτήρων  προκαλεί αναλογικά συναισθήματα επιτρέποντας στους ανθρώπους να αναγνωρίζουν αμέσως το όχημα από απόσταση, εφαρμόζοντας ταυτόχρονα τεχνολογίες αιχμής.

 

Στο κάτω μέρος της πόρτας, ένα σύνολο LED εμφανίζει την ικανότητα των μπαταριών σε μεγάλες αποστάσεις και μέσα από τα ενεργά φώτα LED οι χρήστες μπορούν να πληροφορηθούν πόση ηλεκτρική ενέργεια έχουν στη διάθεσή τους ακόμα και πριν φτάσουν στο αυτοκίνητο. Αυτά τα αξιόπιστα στοιχεία έχουν σχεδιαστεί ακόμη και για έναν χρήστη που χρησιμοποιεί ηλεκτρικό όχημα για πρώτη φορά.
Το “45” concept car διαθέτει τεχνολογικά χαρακτηριστικά που μπορούν να επηρεάσουν τα μελλοντικά μοντέλα της Hyundai, όπως το Camera Monitoring System (CMS) το οποίο αφήνει χώρο για εφαρμογές αυτόνομης οδήγησης, καθώς και άλλες επικείμενες τεχνολογίες υπογραμμίζοντας το μελλοντικό όραμα της Hyundai. Οι παραδοσιακοί πλευρικοί καθρέπτες έχουν επίσης αντικατασταθεί από κάμερες.

 

 

 

Μπαίνοντας στη νέα εποχή της μελλοντικής κινητικότητας, η Hyundai με το 45 concept car επαναπροσδιορίζει την εμπειρία του αυτοκινήτου, όπου το εσωτερικό γίνεται ένας μοναδικός χώρος διαβίωσης ικανός να μεταμορφωθεί για να ικανοποιήσει μια σειρά απαιτήσεων της καθημερινότητας των επιβατών. Το “45” βασίζεται στο 'STYLE SET FREE' της Hyundai Motor, προσφέροντας μια οπτική του πώς ο κόσμος αντιλαμβάνεται την εμπειρία του αυτοκινήτου στην εποχή των αυτοκινούμενων οχημάτων.
 

 

 

Εμπνευσμένη από σχέδια επίπλων, η μινιμαλιστική καμπίνα είναι εξοπλισμένη με έναν εκλεπτυσμένο συνδυασμένο ξύλινων, υφασμάτινων και δερμάτινων επενδύσεων, δημιουργώντας μια ζεστή ατμόσφαιρα που είναι ταυτόχρονα χαλαρωτική και άνετη. Στους επιβάτες το αυτοκίνητο προσφέρει ένα άνετο και ευχάριστο περιβάλλον, με πίσω καθίσματα τύπου καθιστικού και μπροστινά καθίσματα που μπορούν να περιστραφούν.

 

 

Αναβαθμίζοντας τον σχεδιασμό και την τεχνολογία περαιτέρω, οι επιβάτες των εμπρός καθισμάτων μπορούν να αλληλεπιδράσουν με το σύστημα Infotainment χάρη στην εμφάνιση των πληροφοριών σε στιλ προβολής, όπου μπορεί να αντικαταστήσει την κεντρική οθόνη αφής με μια σειρά οθονών και λειτουργιών ενσωματωμένες στο ίδιο το ταμπλό.
 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook