To ηλεκτρικό ΙD.3 αποκαλύφθηκε! Ολες οι λεπτομέρειες

Αυτονομία μέχρι 550 χιλιόμετρα και γρήγορη επαναφόρτιση για αυτονομία περίπου 290 χιλιομέτρων (WLTP) σε μόλις 30 λεπτά

To ηλεκτρικό ΙD.3 αποκαλύφθηκε! Ολες οι λεπτομέρειες

Η Volkswagen και οι πελάτες της περνούν στη νέα - φιλική προς το περιβάλλον - εποχή κινητικότητας με την επίσημη πρεμιέρα του πλήρως ηλεκτροκίνητου ID.3 στην 68η Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης (IAA 2019).

To ηλεκτρικό ΙD.3 αποκαλύφθηκε! Ολες οι λεπτομέρειες

Αργότερα θα είναι διαθέσιμη και μια μικρότερη επιλογή μπαταρίας με ενεργειακό περιεχόμενο 45 kWh και αυτονομία έως και 330 χιλιομέτρων, καθώς και η μεγαλύτερη έκδοση με ενεργειακό περιεχόμενο 77 kWh και μέγιστη αυτονομία 550 χιλιομέτρων.

Οπτικά ο προχωρημένος σχεδιασμός του υποδεικνύει σαφέστατα τη νέα εποχή της ηλεκτροκίνησης, ενώ η χωροταξική του διάταξη εκμεταλλεύεται πλήρως τα πλεονεκτήματα σχεδιασμού που υπάρχουν στα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα. Με εξωτερικές διαστάσεις συγκρίσιμες με το Golf, το ID.3 παρέχει εσωτερικούς χώρους μεγαλύτερους από οποιοδήποτε άλλο όχημα της κατηγορίας του.

To ηλεκτρικό ΙD.3 αποκαλύφθηκε! Ολες οι λεπτομέρειες - εικόνα 2

Χωρίς κεντρικό τούνελ και με μικρότερους προβόλους: το εσωτερικό σε σχεδιασμό Open Space (Ανοιχτού Χώρου) του ID.3 εξασφαλίζει εκπληκτικά μεγάλους χώρους και δημιουργεί νέα σημεία αναφοράς στη μικρομεσαία κατηγορία, χάρη σε μία αίσθηση χώρου που συγκρίνεται με αυτό μοντέλων ανώτερης κατηγορίας. Τα πέντε καθίσματα του ID.3 1ST συνδυάζονται με ένα πορτμπαγκάζ 385 λίτρων πίσω από τη δεύτερη σειρά καθισμάτων.

To ηλεκτρικό ΙD.3 αποκαλύφθηκε! Ολες οι λεπτομέρειες - εικόνα 3

Το ID.3 αλληλοεπιδρά τόσο με τον οδηγό όσο και με το περιβάλλον. Οι οδηγοί θα γνωρίζουν διαισθητικά και άμεσα τι είναι τι στον πίνακα οργάνων. Πέρα από την οθόνη στον πίνακα οργάνων μια καινούργια και κεντρικά τοποθετημένη οθόνη αφής 10,0 ιντσών θα παρέχει στους οδηγούς όλες τις σημαντικές πληροφορίες. Οι οδηγοί θα υποστηρίζονται και από μια φωτεινή ένδειξη, μέσω μιας ταινίας LED, κατά την πλοήγηση, η οποία π.χ. θα μπορεί να τους παρακινεί να φρενάρουν σε περίπτωση κινδύνου. Ένα προαιρετικό Head Up Display (HUD) επαυξημένης πραγματικότητας (Augmented Reality) προβάλλει επίσης όλες τις σχετικές πληροφορίες απευθείας στο παρμπρίζ - η πληροφορία αυτή τοποθετείται οπτικά σε μια απόσταση τριών έως δέκα μέτρων μπροστά από το όχημα. Όλα τα χειριστήρια - συμπεριλαμβανομένων και αυτών του ηλεκτρικά ρυθμιζόμενου πολλαπλών λειτουργιών τιμονιού - λειτουργούν με την αφή, μέσω μπουτόν ευαίσθητων σε αυτή. Μόνο τα ηλεκτρικά παράθυρα και τα αλάρμ εξακολουθούν να λειτουργούν με συμβατικούς διακόπτες. Τα παραπάνω συμπληρώνει ένας έξυπνος φυσικός φωνητικός έλεγχος. Οι οδηγοί ή οι εμπρός επιβάτες μπορούν να μιλήσουν στο ID.3 λέγοντας απλά "hello ID".

To ηλεκτρικό ΙD.3 αποκαλύφθηκε! Ολες οι λεπτομέρειες - εικόνα 4

Το ID.3 1ST θα διατίθεται σε τρεις στάνταρ διαμορφώσεις που είναι προσαρμοσμένες στις τυπικές απαιτήσεις των πελατών.

Η βασική έκδοση του ID.3 1ST διαθέτει σύστημα πλοήγησης, ψηφιακό ραδιόφωνο DAB +, θερμαινόμενα καθίσματα και τιμόνι, υποβραχιόνια μπροστά, καλώδιο φόρτισης Mode 2 και ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών – δηλαδή επίπεδο εξοπλισμού συγκρίσιμο με το Comfort της μικρομεσαίας κατηγορίας.

To ηλεκτρικό ΙD.3 αποκαλύφθηκε! Ολες οι λεπτομέρειες - εικόνα 5

Το ID.3 1ST Plus διαθέτει επιπλέον σύστημα κάμερας οπισθοπορείας, Ενεργό Σύστημα Διατήρησης Σταθερής Ταχύτητα (Adaptive Cruise Control) και σύστημα εισόδου και εκκίνησης Kessy Advanced χωρίς κλειδί. Το εσωτερικό του ID.3 1ST Plus διαθέτει καθίσματα ειδικής σχεδίασης, κεντρική κονσόλα (με δύο θύρες USB-C στο πίσω μέρος της που μπορούν να ασφαλίσουν με ρολό και φωτισμό) καθώς και ατμοσφαιρικό φωτισμό καμπίνας.

Στο εξωτερικό υπάρχουν φιμέ κρύσταλλα, εξωτερικό πακέτο Style ασημένιου χρώματος, προβολείς LED matrix και matrix πλευρικά φώτα, φώτα φρένων, φλας και πίσω φώτα, καθώς και ζάντες αλουμινίου 19 ιντσών .

Η κορυφαία έκδοση ID.3 1ST Max, περιλαμβάνει επιπρόσθετα το HUD εικονικής πραγματικότητας (AR), το ηχοσύστημα Beats, μια μεγάλη πανοραμική γυάλινη ηλιοροφή που υπογραμμίζει την αίσθηση του χώρου, καθώς και ζάντες αλουμινίου 20 ιντσών. Ο εξοπλισμός εδώ συμπληρώνεται από ένα σύστημα διατήρησης λωρίδας με υποβοήθηση έκτακτης ανάγκης, ένα σύστημα αλλαγής λωρίδας κυκλοφορίας, σύστημα εύκολης χρήσης τηλεφώνου με δυνατότητα ασύρματης φόρτισης μπαταρίας με υψηλή τάση, καθίσματα άνεσης, ρυθμιζόμενο δάπεδο πορτμπαγκάζ και μεγάλες ζάντες αλουμινίου 20 ιντσών.

Κατά το λανσάρισμα του μοντέλου παραγωγής το ID.3 θα είναι διαθέσιμο με τρεις εκδόσεις μπαταριών. Η ειδική έκδοση ID.3 1ST θα χρησιμοποιεί τη μεσαία μπαταρία.

To ηλεκτρικό ΙD.3 αποκαλύφθηκε! Ολες οι λεπτομέρειες - εικόνα 6

Σε μεταγενέστερη χρονική στιγμή η γκάμα των μπαταριών θα συμπληρωθεί από τη βασική έκδοση της μπαταρία με πλήρως χρησιμοποιήσιμο ενεργειακό περιεχόμενο 45 kWh και αυτονομία 330 χιλιομέτρων κατά WLTP. Η συγκεκριμένη μπαταρία μπορεί να φορτιστεί με μέγιστη ισχύ φόρτισης 7,2 kW (AC) και 50 kW (DC). Προαιρετικά θα υπάρχει και δυνατότητα φόρτισης 100 kW DC. Η τελική ταχύτητα της βασικής έκδοσης είναι επίσης 160 χλμ./ώρα.

Η μεγαλύτερη μπαταρία έχει πραγματικό ενεργειακό περιεχόμενο 77 kWh και η αυτονομία που εξασφαλίζει φτάνει μέχρι και τα 550 χιλιόμετρα κατά WLTP. Θα μπορεί να φορτιστεί σε παροχή εναλλασσόμενου ρεύματος (AC) με μέγιστη ισχύ φόρτισης 11 kW, καθώς και σε παροχή συνεχούς ρεύματος (DC) με ισχύ έως και 125 kW.

To ηλεκτρικό ΙD.3 αποκαλύφθηκε! Ολες οι λεπτομέρειες - εικόνα 7

Ανάλογα με το προφίλ της χρήσης, το 80% των οδηγών θα μπορεί να καλύψει με την μικρότερη μπαταρία (καθαρά 45 KWh) από 230 έως και 330 χιλιόμετρα, από 300 έως και 420 χιλιόμετρα με τη μεσαία (καθαρά 58 kWh) και από 390 έως 550 χιλιομέτρων με τη μεγαλύτερη μπαταρία (καθαρά 77 kWh) χωρίς να απαιτείται επαναφόρτιση. Το κατώτερο όριο της κλίμακας καλύπτει επίσης μετακινήσεις σε αυτοκινητοδρόμους με μεσαίες ταχύτητες καθώς και ταξίδια το χειμώνα με χαμηλές θερμοκρασίες περιβάλλοντος. Είναι αυτονόητο ότι οι μετακινήσεις σε αστικά περιβάλλοντα χαρακτηρίζονται από αυτονομία μεγαλύτερη από αυτήν που προκύπτει κατά WLTP.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Ο ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ 23 Οκτ 2020 | 12:26

Euro NCAP: Πέντε αστέρια για το ηλεκτρικό VW ID.3 [βίντεο]

Το ηλεκτρικό VW ID.3 απέσπασε την ανώτατη διάκριση των 5 αστέρων.

ΤΩΝ 700 ΙΠΠΩΝ 23 Οκτ 2020 | 12:17

Τρίτη plug-in υβριδική έκδοση για τη νέα Porsche Panamera

Δύο μήνες μετά τα επίσημα αποκαλυπτήρια της νέας Panamera, η Porsche παρουσιάζει σήμερα την τρίτη κατά σειρά plug-in υβριδική έκδοση.

ΓΙΑ ΠΡΟΦΑΝΕΙΣ ΛΟΓΟΥΣ Η ΟΝΟΜΑΣΙΑ 23 Οκτ 2020 | 12:13

Πρεμιέρα για το νέο Fiat 500 Electric 3+1

Η ιταλική εταιρεία αποκαλύπτει την τρίτη έκδοχη του μοντέλου.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ 22 Οκτ 2020 | 13:51
FORMULA 1 21 Οκτ 2020 | 17:30

GP Πορτογαλίας: Bemvindo a Portimão!

Επιστροφή στην Πορτογαλία μετά από 24 χρόνια για την Formula 1

ΝΕΟ ΜΟΝΤΕΛΟ 21 Οκτ 2020 | 17:29

Νέο Hyundai i20 N με 204 ίππους [Βίντεο]

Η γκάμα των εκδόσεων Ν της Hyundai αποκτά ένα ακόμα επίλεκτο μέλος

ΤΟ ΝΕΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΜΟΝΤΕΛΟ 21 Οκτ 2020 | 17:29

Η Skoda ανακοινώνει τις τιμές του ηλεκτρικού Enyaq iV στην Ελλάδα

Πως διαμορφώνονται οι τιμές μετά την επιδότηση του προγράμματος "Κινούμαι Ηλεκτρικά"

ΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΤΗΣ BMW ALPINA 21 Οκτ 2020 | 14:45

H ΒΜW ALPINA B3 τιμήθηκε με το τίτλο "Γερμανικό Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2021" στην κατηγορία "Performance"

"Γερμανικό Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2021" στην κατηγορία "Performance" η ΒΜW ALPINA B3

ΤΗΣ SSC NORTH AMERICA 20 Οκτ 2020 | 13:23

To SSC Tuatara είναι το ταχύτερο αυτοκίνητο παραγωγής "πιάνοντας" τα 508,73 χλμ./ώρα

Παραλαμβάνονει τη σκυτάλη από την Agera RS της σουηδικής Koenigsegg.

Η ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΟΥ CITROEN C3 20 Οκτ 2020 | 13:17

Δοκιμάζουμε το Citroen C3 1.5 BlueHDI 100

Το πετρελαιοκίνητο αδελφάκι του, Citroen C3 1.5 Blue HDI 100, έρχεται να προσφέρει μια εναλλακτική με ακόμη χαμηλότερη κατανάλωση και εκπομπή ρύπων.

ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ 20 Οκτ 2020 | 13:12

Hyundai i20: Το οδηγούμε στην Ελλάδα

Το νέο i20 αποτελεί την τρίτη γενιά του επιτυχημένου μοντέλου της Ηyundai.

245 ΙΠΠΟΙ 16 Οκτ 2020 | 13:30

Αυτό είναι το νέο VW Golf GTI Clubsport

Το νέο VW Golf GTI Clubsport προσφέρει περισσότερη πρόσφυση στις στροφές.

ΑΜΙΓΩΣ ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΤΟ 16 Οκτ 2020 | 13:19

Πρεμιέρα για το Renault Megane eVision

Το Megane eVision που παρουσιάστηκε διαδικτυακά είναι ένα δυναμικό hatchback.