Το μικρό Opel Karl συμπληρώνει τη νέα γκάμα Opel

Με το Karl, το ADAM και τη νέα γενιά Corsa να λανσάρονται σε λιγότερο από 30 μήνες, η Opel θα διαθέτει από του χρόνου την ισχυρότερη γκάμα στην ιστορία της

Η νέα γενιά Opel Corsa και το μοδάτο 3θ Opel ADAM ετοιμάζονται να υποδεχτούν ένα νέο μέλος στον κύκλο της οικογένειας. Από την άνοιξη του 2015, το νέο μικρό, 5θ Karl θα ενταχθεί στη γκάμα μοντέλων Opel.

Με το Karl, το ADAM και τη νέα γενιά Corsa να λανσάρονται σε λιγότερο από 30 μήνες, η Opel θα διαθέτει από του χρόνου την ισχυρότερη γκάμα στην ιστορία της στη μίνι και μικρή κατηγορία και από τις πιο φρέσκιες στην αγορά.

Με μήκος περίπου 4 μέτρα, το Corsa προσφέρει άνεση και ισορροπία εξωτερικών / εξωτερικών διαστάσεων σε ένα οικογενειακό 5θ αμάξωμα ή σπορ 3θ κουπέ.

Το τρίθυρο ADAM μήκους 3,70 μέτρων προσφέρει δυναμική οδηγική εμπειρία, συνδεσιμότητα και ποικιλία επιλογών για όσους επιθυμούν ένα αυτοκίνητο που να εκφράζει το lifestyle τους.

Στα 3,68 μέτρα το Karl με πέντε πόρτες και πέντε καθίσματα θα συγκεντρώνει τις πιο χαρακτηριστικές αρετές Opel με έξυπνο και πρακτικό τρόπο, ενώ θα αποτελέσει και το νέο βασικό μοντέλο στη γκάμα της μάρκας.

Το όνομα Karl τιμά έναν από τους γιους του Adam Opel – ιδρυτή της εταιρίας το 1862. Ενώ ο Adam μεταμόρφωσε την Opel στο μεγαλύτερο κατασκευαστή ποδηλάτων στη Γερμανία, οι γιοι του Carl, Wilhelm και Friedrich ξεκίνησαν την περιπέτειά τους στο χώρο της αυτοκίνησης το 1898, κατασκευάζοντας το πρώτο τους αυτοκίνητο την επόμενη χρονιά.