Το μίνι και το ΜΙΝΙ !

50 χρόνια μετά την εφεύρεση της φούστας μίνι, μαθαίνουμε ότι η πηγή έμπνευσής της για το όνομα ήταν ...το πασίγνωστο και ομώνυμο τετράτροχο

|
SHARE THIS
0
SHARES

Η Βρετανή σχεδιάστρια Μαίρη Κουάντ θεωρείται από πολλούς η εμπνεύστρια του μίνι, της φούστας που τάραξε τα 60's και προσέφερε τη sexy μόδα στον λαό.

Σήμερα, ογδόντα ετών η ίδια και με πενήντα χρόνια να έχουν περάσει από τη σχεδίαση του πρώτου κομματιού, αποκαλύπτεται ότι η έμπνευση για το όνομα της φούστας ήρθε από το έτερο σύμβολο της εποχής, το ΜΙΝΙ του ΣερΑλεκ Ισηγόνη!

Οπως έχει πει, η ίδια, η ιδέα για μία κοντή φούστα ήρθε από την ανάγκη της να προλαβαίνει τους άντρες στο τρέξιμο για να προλάβει το λεωφορείο στη στάση! Λέει ότι δεν είχε φανταστεί πως θα προκαλέσει τόσο μεγάλη επανάσταση αλλά απλά για την ίδια έμοιαζε ως λογική εξέλιξη στα ρούχα. Πόσο δίκιο είχε!

Ξεκινώντας τις δοκιμές ήδη από το 1950, κατέληξε το τελικό σχέδιο και μετά έπρεπε να του δώσει ένα όνομα.

Η μίνι φούστα θα ήταν μία επανάσταση για την εποχή και, όλως τυχαίως,την ίδια περίοδο μία άλλη επανάσταση συνέβαινε στον τομέα της αυτοκίνησης. Το ΜΙΝΙ του Σερ Αλεκ Ισηγόνη.

Κάπως έτσι βαφτίστηκε η φούστα που τάραξε τα νερά στη γυναικεία μόδα και τα μυαλά των ανδρών.

Φυσικά, καθώς η στήλη δεν είναι μόδας αλλά αυτοκινήτου, όλο το παραπάνω άρθρο γράφτηκε για να δικαιολογηθούν οι φωτογραφίες που βλέπετε...

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook