Follow us

Το νέο, αποδοτικό και φιλικό στο περιβάλλον MICHELINe.PRIMACY

Το πρώτο ελαστικό Michelin φιλικό προς το περιβάλλον, με τη χαμηλότερη αντίσταση κύλισης στην κατηγορία σχεδιασμένο για να προσφέρει επιδόσεις υψηλού επίπεδου.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
michelin

Πρωτοπορώντας για μία ακόμα φορά, η MICHELIN παρουσιάζει σήμερα μία νέα γενιά ελαστικών με πρωτοποριακά χαρακτηριστικά που έχουν ως σημείο αναφοράς τη φιλικότητά προς το περιβάλλον και τις κορυφαίες επιδόσεις τους, που φτιάχτηκαν για να διαρκούν στο χρόνο, στους επιμέρους τομείς αξιολόγησης.

Ο λόγος για το νέο MICHELINe.PRIMACY, ένα ελαστικό το οποίο είναι διαθέσιμο από τον Μάρτιο του 2021 και μπορεί να τοποθετηθεί σε μία ευρεία γκάμα επιβατικών οχημάτων, sedan και μικρότερων SUV αυτοκινήτων, τα οποία τροφοδοτούνται με συμβατικούς κινητήρες εσωτερικής καύσης ή ηλεκτροκινητήρα, είτε πρόκειται για επαναφορτιζόμενα υβριδικά είτε για αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα.

Σχεδιασμένο με βάση την ανάλυση του συνολικού κύκλου ζωής και με γνώμονα τη μετάβαση σε μια κινητικότητα χαμηλών ή και μηδενικών εκπομπών ρύπων, η ευρεία γκάμα διαθέσιμων εκδόσεων του νέου MICHELINe.PRIMACY περιλαμβάνει 56 διαφορετικές διαστάσεις που συνδυάζονται με ζάντες 15 έως και 20 ιντσών

Το νέο, αποδοτικό και φιλικό στο περιβάλλον MICHELINe.PRIMACY

Ως εκ τούτου, το MICHELINe.PRIMACY αποτελεί την ιδανική επιλογή για εκείνους που αναζητούν ένα βιώσιμο αλλά και αποτελεσματικό στην πράξη ελαστικό που ανοίγει νέους ορίζοντες και εξασφαλίζει σε κάθε μετακίνηση οικονομία στα καύσιμα και υψηλά επίπεδα ασφάλειας, πρόσφυσης και αντοχής, σύμφωνα με την πάγια υπόσχεση των ελαστικών MICHELIN.

Διακρίσεις και κορυφαίες επιδόσεις με σημείο αναφοράς την προηγμένη τεχνολογία

Το νέο ελαστικό της MICHELIN έχει ήδη αποσπάσει πολύ σημαντικές διακρίσεις και έχει βαθμολογηθεί με "A" στην ενεργειακή αποτελεσματικότητα και με "Β" στο φρενάρισμα στο βρεγμένο οδόστρωμα. Αρκεί να αναφέρουμε ότι λιγότερο από το 1% των ελαστικών της αγοράς προσφέρει έναν επιτυχημένο συνδυασμό με αξιολόγηση A στην αντίσταση κύλισης και Α ή Β στην πρόσφυση στο βρεγμένο οδόστρωμα, γεγονός που το καθιστά ένα από τα καλύτερα ελαστικά στην αγορά.

Το MICHELINe.PRIMACY καταφέρνει να διακριθεί έναντι των ανταγωνιστών του στον τομέα της απόδοσης χάρη στην κορυφαία τεχνολογία που ενσωματώνει η οποία εγγυάται επιδόσεις υψηλού επιπέδου, από το πρώτο μέχρι το τελευταίο χιλιόμετρο. Πιο συγκεκριμένα, η προηγμένη τεχνολογία MaxΤouchConstruction βελτιστοποιεί το ίχνος των ελαστικών στο οδόστρωμα, κατανέμοντας ομοιόμορφα τις δυνάμεις επιτάχυνσης κι επιβράδυνσης, προσφέροντας έτσι μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Ακόμα και μετά από 30.000 χλμ., το νέο MICHELINe.PRIMACY κατατάσσεται πάνω από το όριο του ευρωπαϊκού κανονισμού R117 για τις επιδόσεις στο φρενάρισμα σε βρεγμένο οδόστρωμα σε καινούρια ελαστικά.

Σε ότι αφορά την χαμηλή αντίσταση κύλισης που προσφέρει, το νέο MICHELINe.PRIMACY μπορεί να επιφέρει μία μείωση της κατανάλωσης σε οχήματα με συμβατικό κινητήρα της τάξης των 0,21 λίτρων για κάθε 100 χιλιόμετρα, επίδοση που στο συνολικό κύκλο ζωής των ελαστικών ενός αυτοκινήτου αντιστοιχεί με όφελος της τάξης των 80 ευρώ.

Εξίσου σημαντικά είναι και τα περιβαλλοντικά οφέλη που εξασφαλίζει το νέο MICHELINe.PRIMACY ως απόρροια της χαμηλής αντίστασης κύλισης που εξασφαλίζει. Για τα οχήματα που τροφοδοτούνται αποκλειστικά με κινητήρα εσωτερικής καύσης, το MICHELINe.PRIMACY εγγυάται μια εξοικονόμηση της τάξης των 174 κιλών διοξειδίου του άνθρακα στον κύκλο ζωής των ελαστικών, όπως προκύπτει από τις σχετικές δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν. Σημαντική επίσης είναι και η συνεισφορά στον τομέα της αυτονομίας όσον αφορά τα ηλεκτρικά οχήματα, με την τελευταία να αυξάνεται χάρης το νέο MICHELINe.PRIMACY κατά 7%.

Το νέο MICHELINe.PRIMACY είναι φιλικό προς το περιβάλλον όχι μόνο με τον τρόπο που λειτουργεί στην πράξη, αλλά και στη διαδικασία παραγωγής του καθώς η MICHELIN αντισταθμίζει τις σχετικές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα από την εξαγωγή των πρώτων υλών έως τη μεταφορά στον πελάτη σε συνεργασία με το Livelihoods Carbon Funds.

Διόλου τυχαία, η νέα γκάμα ελαστικών MICHELINe.PRIMACY αποτελεί την πρώτη επιλογή για ένα πλήθος καταξιωμένων μοντέλων της ελληνικής και ευρωπαϊκής αγοράς, όπως είναι για παράδειγμα τα Citroen C4, Citroen C5, DS 4 Crossback και Toyota Aygo, προσφέροντας ένα συναρπαστικό συνδυασμό επιδόσεων υψηλού επιπέδου, ενεργειακής αποτελεσματικότητας και βιώσιμης κινητικότητας τόσο για αυτοκίνητα με συμβατικό κινητήρα, όσο και για εξηλεκτρισμένες προτάσεις.

Για όλο τον Απρίλιο, με την αγορά 4 ePrimacy κερδίζεις δωροεπιταγή Πλαίσιο 30 (για 14-17 ίντσες) ή 60 ευρώ (για 18+ ίντσες) και ταυτόχρονα μπαίνεις στην εβδομαδιαία κλήρωση για να κερδίσεις ένα ηλεκτρικό ποδήλατο NILOX DOC X7.

Δήλωσε συμμετοχή πατώντας εδώ.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr