Follow us

Το νέο Audi RS 3 προσφέρει έντονες συγκινήσεις σε πίστα και δρόμο

Εξοπλίζεται με έναν πεντακύλινδρο κινητήρα με ισχύ 400 ίππων (294 kW) και 500 Nm ροπής και συνδυάζει γρήγορη επιτάχυνση με μεθυστικό ήχο.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Το νέο Audi RS 3 προσφέρει κορυφαίου επιπέδου δυναμική οδήγηση και τις καλύτερες επιδόσεις στην κατηγορία του. Η επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 3,8 δευτερόλεπτα, η τελική ταχύτητα έως 290 χλμ./ώρα, ο κατανεμητής ροπής RS Torque Splitter και τα συγκεκριμένα προφίλ οδήγησης RS, είναι στοιχεία που το κάνουν να ξεχωρίζει στη δυναμική κατηγορία όπου ανήκει.

Εξοπλίζεται με έναν πεντακύλινδρο κινητήρα με ισχύ 400 ίππων (294 kW) και 500 Nm ροπής και συνδυάζει γρήγορη επιτάχυνση με μεθυστικό ήχο. Οπτικά επιδεικνύει το σπορ DNA του με ένα φαρδύτερο αμάξωμα, σπορ σύστημα εξάτμισης RS και οθόνες πιλοτηρίου, όπως αυτές που απαντώνται στα αγωνιστικά αυτοκίνητα.

Ο σχεδιασμός του νέου Audi RS 3 είναι ακόμα πιο δυναμικός και ισχυρός από αυτόν του προκατόχου του. Εμπρός υπάρχει μεγάλος προφυλακτήρας RS, επανασχεδιασμένο Singleframe και μεγάλες είσοδοι αέρα, δίνουν στο compact σπορ αυτοκίνητο μια ξεχωριστή εμφάνιση.

Ο 2.5 TFSI που χρησιμοποιεί το νέο RS 3 έχει κερδίσει το βραβείο "International Engine of the Year" εννέα συνεχόμενες φορές. Στην τελευταία του γενιά, ο κινητήρας εκτός της επιτάχυνσης 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 3,8 δευτερόλεπτα, έχει τελική ταχύτητα που περιορίζεται στα 250 χλμ./ώρα, με τα 280 χλμ./ώρα να διατίθενται ως προαιρετική αναβάθμιση, ενώ με το πακέτο RS Dynamic και τα κεραμικά φρένα, η τελική ταχύτητα ανεβαίνει στα 290 χλμ./ώρα. Αυτό καθιστά το Audi RS 3 το καλύτερο στην κατηγορία του όσον αφορά την επιτάχυνση και την τελική ταχύτητα.

Στο εσωτερικό, επίσης, πολλά στοιχεία, ειδικά για το RS, αναδεικνύουν τη σπορ εμφάνιση. Οι οθόνες εμφανίζονται στο Audi virtual cockpit plus 12,3 ιντσών, όπου εμφανίζει τις τιμές rpms με τη μορφή ραβδόγραμμων και προβάλλει ισχύ και ροπή ως ποσοστά. Διαθέσιμες και οθόνες για g-force, χρόνους γύρου και επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα, 0-200 χλμ./ώρα, τέταρτο μιλίου και όγδοο μιλίου.

Η γνήσια αγωνιστική αίσθηση ενισχύεται περαιτέρω από τον πίνακα οργάνων από ανθρακονήματα και τα σπορ καθίσματα RS με ανάγλυφο RS και ραφή αντίθεσης σε ανθρακί χρώμα. Το RS 3 είναι στάνταρ εξοπλισμένο με δερμάτινο τιμόνι RSSport τριών ακτίνων με επίπεδη βάση.

Τα Audi RS 3 Sportback και RS 3 Sedan θα είναι διαθέσιμα για παραγγελία στην Ευρώπη μετά το καλοκαίρι.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Πού θα απολαύσεις την Πανσέληνο του Σεπτεμβρίου και το "ματωμένο φεγγάρι" στην Αθήνα

Η τελευταία πανσέληνος του καλοκαιριού είναι εδώ (7/9), κι εμείς σου προτείνουμε τις καλύτερες εμπειρίες για να την υποδεχθείς με τον πιο ρομαντικό τρόπο.

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗ ΣΥΜΦΟΡΗΣΗ 02 Σεπ 2025 | 18:18

Φωτιά σε αυτοκίνητο στη λεωφ. Κηφισίας στο ύψος του Χαλανδρίου [εικόνα]

Το αυτοκίνητο τυλίχθηκε στις φλόγες στη λεωφ. Κηφισίας, στο ύψος του Χαλανδρίου, στο ρεύμα προς Αθήνα

ΣΤΟ ΥΠΟΓΕΙΟ ΤΗΣ ΛΙΟΣΙΩΝ 22 29 Αυγ 2025 | 12:45

Αντώνης Τρίτσης: "Παρκαρισμένο" για δεκαετίες στο γκαράζ του Δήμου Αθηναίων το αυτοκίνητο του πρώην δημάρχου [βίντεο]

Το αυτοκίνητο, σύμφωνα με βίντεο των υπαλλήλων του Δήμου, φαίνεται πως δεν έχει μετακινηθεί ποτέ από το σημείο ενώ και οι παλιές πινακίδες παραμένουν στη θέση τους.

ΤΡΟΜΟΣ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΤΟ 27 Αυγ 2025 | 17:35

Κοζάνη: Αυτοκίνητο πήγαινε ανάποδα στην εθνική οδό [βίντεο]

Η οδηγός συνελήφθη από αστυνομικούς στην είσοδο της πόλης της Πτολεμαΐδας

ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΕ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ. 24 Αυγ 2025 | 17:00

Κατερίνη: Αυτοκίνητο έπεσε σε γκρεμό – Πυροσβέστες απεγκλώβισαν την τραυματισμένη οδηγό

Επί τόπου έσπευσαν έξι πυροσβέστες με τρία οχήματα και απεγκλώβισαν την οδηγό που είχε τραυματιστεί.

ΓΛΙΤΩΣΕ Ο ΟΔΗΓΟΣ 21 Αυγ 2025 | 17:40

Εθνική Οδός Αθηνών - Κορίνθου: ΙΧ τυλίχτηκε στις φλόγες [εικόνες - βίντεο]

Παρά τις προσπάθειες της Πυροσβεστικής, το Ι.Χ. κάηκε ολοσχερώς.

ΤΡΑΓΙΚΗ ΚΑΤΑΛΗΞΗ 11 Αυγ 2025 | 18:33

Κόρινθος: 60χρονος ανασύρθηκε νεκρός από την θάλασσα - Μετά από πτώση με το αυτοκίνητό του [εικόνες-βίντεο]

Ο 60χρονος είπε πέσει στη θάλασσα με το αυτοκίνητό του το απόγευμα της Κυριακής.