Το νέο Ford Focus ST είναι απόλαυση!

Με 247 ίππους στη βενζινοκίνητη έκδοση και 184 στην diesel το νέο ST μπορεί να προσφέρει ό,τι ακριβώς ζητά ο οδηγός του

|
SHARE THIS
0
SHARES

Μετά το teaser της Ford, ήρθε η ώρα και για την επίσημη ολοκληρωτική αποκάλυψη του Focus ST.

Οι εικόνες δείχνουν ένα εντυπωσιακό μοντέλο αλλά τελικά αυτό που έχει σημασία είναι ότι η εταιρία για πρώτη φορά προσφέρει πετρελαιοκίνητη έκδοση του σπορ μοντέλου της.

Πως είναι λοιπόν αυτός ο συνδυασμός επιδόσεων και οικονομίας; Γρήγορος! Αυτό μπορούμε να σας πούμε.

Ο δίλιτρος TDCi που εξοπλίζει το ST αποδίδει «μόλις» 182 ταπεινούς ίππους αλλά όσοι γνωρίζουν από πετρέλαια, ξέρουν ότι το νούμερο είναι υψηλό. Απόδειξη, τα μόλις 8.1 δεύτερα που απαιτούνται για τα 0-100 χ.α.ω. Ισως να μην ακούγονται εντυπωσιακά, όταν το βενζινοκίνητο ST χρειάζεται μόλις 6.5’, αλλά το γεγονός ότι το diesel εκπέμπει μόλις 114 γραμμάρια CO2 /χλμ και η χαμηλή κατανάλωση μπορεί να σας βάλει σε σκέψεις.

Οσοι δεν κάνουν υποχωρήσεις πάντως, θα επιλέξουν χωρίς σκέψη το βενζινοκίνητο μοντέλο με τον δίλιτρο κινητήρα και τους 247 ίππους.

Και οι δύο εκδόσεις επωφελούνται από αλλαγές στο σύστημα διεύθυνσης που έχουν κάνει το τιμόνι πιο άμεσο και γρήγορο και στο ESP για περισσότερη σπορ οδήγησης χωρίς …παρεμβάσεις.

Στο εσωτερικό, όλα τα καλούδια από το νέο Focus έχουν μεταφερθεί και στο ST μαζί και η οθόνη 8 ιντσών για έλεγχο σχεδόν κάθε λειτουργίας τους οχήματος. Καλοδεχούμενο φυσικά και το νέο φλατ τιμόνι αλλά και η νέα εκδοχή των τριών σπορ οργάνων στο πάνω μέρος του ταμπλό.

Το νέο ST φιλοξενεί και το καινούργιο SYNC 2 σύστημα για διασκέδαση και ψυχαγωγία ενώ πολλά είναι και τα συστήματα ασφαλείας που συνοδεύον το μοντέλο. Σημαντική αναβάθμιση έχει γίνει και στο σύστημα αποφυγής συγκρούσεων στην πόλη που πλέον λειτουργεί μέχρι τα 50 χ.α.ω. αντί μέχρι τα 30 της προηγούμενης γενιάς.

Το ST έχει αποκτήσει και ένα νέο χρώμα, το γκρι που βλέπετε στις φωτογραφίες, το οποίο τονίζει πολύ ευχάριστα τον επιθετικό του χαρακτήρα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook