Το νέο Nissan Juke έρχεται το Νοέμβριο στη Ελλάδα

Με τρικύλινδρο 1000άρη 117 ίππων, πολλές δόσεις τεχνολογίας και εντυπωσιακή εμφάνιση

SHARE THIS
0
SHARES

Το Nissan JUKE επιστρέφει για να θέσει νέα πρότυπα στην κατηγορία B-crossover με μεγαλύτερες διαστάσεις και αθλητική στάση, εντυπωσιακές ζάντες αλουμινίου 19 ιντσών και σχεδίαση “αιωρούμενης οροφής”, τύπου coupe.

 

 

Επίσης, το νέο JUKE είναι πιο μεγάλο (4,210μ.), ευρύχωρο για τους επιβάτες και τις αποσκευές τους, με τον χώρο για τα γόνατα των πίσω επιβατών να έχει αυξηθεί κατά 5,8 εκατοστά, για τα κεφάλια αντίστοιχα κατά 1,1 εκατοστά, όπως και ο χώρος αποσκευών των  422 λίτρων, που προσφέρει 20% περισσότερο αποθηκευτικό χώρο. Το αναδιαμορφωμένο εσωτερικό έχει και νέα, μαλακής αφής υλικά στο ταμπλό, στις επενδύσεις των θυρών και στο πάτωμα, αφήνοντας πίσω τα σκληρά πλαστικά της παλιάς γενιάς.

 

 

Το JUKE έχει όντως μεγαλώσει. Με μήκος 4,210 mm, ύψος 1,595 mm και πλάτος 1.800 mm,  παραμένει συμπαγές, είναι ελαφρύτερο κατά 23 kg, πιο άκαμπτο και συγχρόνως πιο ευρύχωρο.

 

 

Κινείται από έναν 3κύλινδρο, υπερτροφοδοτούμενο 1.0 λίτρου βενζινοκινητήρα DIG-T, με ισχύ 117PS και 6-τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο, ή αυτόματο διπλού συμπλέκτη (DCT) 7 ταχυτήτων με paddles.

Η προηγμένη τεχνολογία ProPILOT της Nissan, η οποία προσφέρει ηλεκτρονική υποβοήθηση στο τιμόνι, την επιτάχυνση και την πέδηση, θα είναι διαθέσιμη στο JUKE για πρώτη φορά. Σχεδιασμένο για χρήση σε αυτοκινητόδρομους και σε μία λωρίδα κυκλοφορίας, το ProPILOT επιταχύνει και επιβραδύνει το όχημα, ούτως ώστε να διατηρεί την σωστή απόσταση και ταχύτητα και με το αυτοκίνητο εντός της λωρίδας κυκλοφορίας.

 

Επιπλέον, το JUKE προσφέρει ένα

, όπως η Έξυπνη Πέδηση Έκτακτης Ανάγκης με Αναγνώριση Πεζών και Ποδηλάτων, η Αναγνώριση Σημάτων Κυκλοφορίας, η Έξυπνη Παρέμβαση Εσφαλμένης Αλλαγής Λωρίδας, το Σύστημα Προειδοποίησης Πίσω Διασταυρούμενης Κυκλοφορίας και η Παρέμβαση Τυφλού Σημείου, ως μια μοναδική “πρεμιέρα” της για την συγκεκριμένη κατηγορία. Η Παρέμβαση Τυφλού Σημείου, προειδοποιεί τον οδηγό όταν ένα αυτοκίνητο μπαίνει στο τυφλό σημείο του (κατά την αλλαγή λωρίδας) και επαναφέρει το JUKE πίσω στη λωρίδα του.

 

Με το νέο σύστημα πληροφοριών και ψυχαγωγίας NissanConnect, οι επιβάτες του Νέου JUKE,  μπορούν να χρησιμοποιούν το Apple CarPlay και το Android Auto για να “αντανακλούν” τις αγαπημένες τους εφαρμογές από το smartphone τους, στην οθόνη αφής 8 ιντσών.

 

 

Για να κάνει ακόμα πιο εύκολη τη ζωή του οδηγού του JUKE, η συμβατότητα με Google Assistant του δίνει τη δυνατότητα ελέγχου λειτουργιών, όπως των φώτων του οχήματος και της αποστολής προορισμών στο σύστημα πλοήγησης του αυτοκινήτου, μιλώντας απλά στην έξυπνη συσκευή τους.

 

Οι πρώτες παραδόσεις στις Ευρωπαϊκές αγορές, συμπεριλαμβανομένης της Ελληνικής, θα πραγματοποιηθούν στα τέλη Νοεμβρίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook