Το νέο VW Touareg αλλάζει κατηγορία

Η VW παρουσίασε το νέο της SUV: Πιο μεγάλο και συγχρόνως πιο ελαφρύ, με οθόνες παντού αλλά και κινητήρες μόνο για φορολογικά "ισχυρούς" από 3 λίτρα και άνω

|
SHARE THIS
0
SHARES

Οσοι περίμεναν με ανυπομονησία το νέο μεγάλο SUV της VW, μήπως και κάνουν μία ενθουσιώδη κίνηση αντικατάστασης του προηγούμενου μοντέλου ή  κάποιου άλλου premium οχήματος, μπορούν πλέον να θαυμάσουν το νέο Touareg αλλά και να μάθουν ορισμένα γεγονότα που θα δυσκολέψουν την απόφασή τους.

 

 

 

Η VW παρουσίασε το νέο μοντέλο στην Κίνα και μας εξήγησε ότι πλέον το Touareg θεωρείται πιο premium και άρα θα είναι πιο ακριβό και χωρίς μικρούς ή μεσαίους κινητήρες όπως είναι η τάση της αυτοκινητοβιομηχανίας, παρά μόνο μεγάλες V6 και V8 μονάδες (τουλάχιστον για την ώρα).

 

Στην Κίνα η παρουσίαση!
Στην Κίνα η παρουσίαση!

 

Τα παραπάνω κατατάσσουν το νέο Touareg στο άνω κομμάτι της premium suv κατηγορίας και -ειδικά για την Ελλάδα της τρελής φορολογίας- απλησίαστο για μη εταιρικούς αγοραστές.

Η κίνηση της VW είναι λογική και μάλλον δεν θα της στοιχίσει και πολύ αφού πλέον έχει τόσα προϊόντα στα SUV, ώστε να μπορεί να μοιράζει με επιτυχία τις πωλήσεις της σε κάθε υποκατηγορία.

 

Πολύ κομψές γραμμές εμπρός και πίσω
Πολύ κομψές γραμμές εμπρός και πίσω

 

Το νέο Touareg λοιπόν, είναι ένα premuim SUV που θέλει να τα βάλει με τους «μεγάλους» της κατηγορίας.

 

Συνολικά 27 ίντσες από οθόνες στο σαλόνι του νέου SUV
Συνολικά 27 ίντσες από οθόνες στο σαλόνι του νέου SUV

 

Προσφέρει εντυπωσιακό σχεδιασμό, αντίστοιχα εντυπωσιακό τεχνολογικό πακέτο αλλά και τεχνολογία για εντυπωσιασμό, όπως το σετ των οθονών στο ταμπλό που αποτελείται από τον 12ιντσο πίνακα οργάνων και το 15ιντσο σύστημα infotainment. To εντυπωσιακό πακέτο με την ονομασία Innovision Cockpit, δείχνει αφενός που το πάει η εταιρεία αλλά και που πάει η αυτοκίνηση γενικότερα, με μοντέλα ψηφιοποιούνται πλήρως και προσφέρουν μία διαφορετική εμπειρία οδήγησης.

Το νέο Touareg λανσάρεται με τη μεγαλύτερη γκάμα συστημάτων ελέγχου, υποβοήθησης και άνεσης που έχει παρουσιάσει ποτέ η Volkswagen.

 

Νυχτερινή όραση!
Νυχτερινή όραση!

 

Τεχνολογίες όπως το Night Vision (ανίχνευση ανθρώπων και ζώων στο σκοτάδι μέσω κάμερας θερμικής απεικόνισης) το Roadwork Lane Assist (ημιαυτόνομη οδήγηση και διατήρηση του αυτοκινήτου στη λωρίδα κυκλοφορίας), η ενεργή τετραδιεύθυνση  και το σύστημα φωτισμού IQ.Light - LED matrix, είναι μερικές μόνο από αυτές που θα διατίθενται στο νέο Touareg, για ασφάλεια αλλά και άνεση.

 

 

 

Το νέο Touareg, όπως είπαμε παραπάνω λανσάρεται με γκάμα V6 και V8 κινητήρων βενζίνης και πετρελαίου, με ισχύ από 231 έως 421 ίππους ενώ προβλέπεται και ένα plug-in υβριδικό κινητήριο σύστημα 367 ίππων.

 

Εντυπωσιακό αλλά για λίγους το νέο VW Touareg
Εντυπωσιακό αλλά για λίγους το νέο VW Touareg

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook