Το Nissan LEAF "φόρτισε" και κερδίζει και σε ράλυ

Η ecoteam της Nissan έκανε νικηφόρο ντεμπούτο της στο Παγκόσμιο Κύπελλο Εναλλακτικής Ενέργειας της FIA, στο 1o EcoRallye Πορτογαλίας

to-nissan-leaf-fortise-kai-kerdizei-kai-se-ralu
|
SHARE THIS
0
SHARES

To ηλεκτρικό Nissan LEAF που εδώ και λίγο καιρό πωλείται και στην Ελλάδα, έκανε την παρθενική του εμφάνιση και σε ένα πιο απαιτητικό πεδίο, αυτό των αγώνων.

Σε έναν σκληρό αγώνα που χαρακτηρίζεται από δύο στάδια αγώνων  και εννέα ειδικές σε ένα σύνολο 371,95 χιλιομέτρων, με 139,28 εξ αυτών χρονομετρημένα,  το Nissan LEAF 2.ZERO απέδειξε την ευελιξία του.

 

Με τον Eneko Conde στο τιμόνι και τον Marcos Domingo ως συνοδηγό του, η AG Parayas Nissan #ecoteam έκανε το καλύτερο δυνατό ντεμπούτο στο διεθνή αγώνα με μια καθαρή νίκη,  καθώς χρεώθηκε μόνο 529 βαθμούς ποινής, πολύ πιο μπροστά από τους δεύτερους στον τερματισμό, που πήραν 661.

Σε μια χώρα που είναι παθιασμένη με το ράλι, το Nissan LEAF 2.ZERO, ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο όχημα με εύρος οδήγησης 378 χλμ. και με μια νέα μπαταρία που παράγει 40 KWh, κατέκτησε την πρώτη του διεθνή νίκη.

"Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με αυτή τη νίκη", δήλωσε ο Conde. “Είναι ένα αποτέλεσμα που δεν περιμέναμε στην αρχή,  λόγω της εξαιρετικά υψηλής ποιότητας των οδηγών και των οχημάτων που συμμετέχουν σε αυτό το πρώτο EcoRallye στην Πορτογαλία. Ευτυχώς το Nissan LEAF 2.ZERO έδειξε για άλλη μια φορά τις μεγάλες του δυνατότητες,  σε διαδρομές που έχουν γράψει ιστορία στο ράλι. Μετά από αυτή τη δύσκολη νίκη, βρισκόμαστε ψηλά στην κατάταξη του Παγκόσμιου Κυπέλλου Εναλλακτικής Ενέργειας της FIA. Σκοπός μας είναι να βρούμε τους πόρους  για να μπορέσουμε να λάβουμε μέρος σε τουλάχιστον μια ακόμη διοργάνωση,  πριν τελειώσει η σεζόν του EcoRallye στην Περιφέρεια της Βαλένθια, στοχεύοντας στις πρώτες θέσεις. Τώρα οφείλουμε να συνεχίσουμε την προσπάθεια για τον επόμενο εγχώριο αγώνα στην Plasencia."

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook