Το Nissan Micra με αυτόματο κιβώτιο αψηφά την κίνηση στην πόλη

Μία μονάδα CVT με τεχνολογία D-Step που προσφέρει στον οδηγό αίσθηση συμβατικού αυτόματου κιβωτίου, εξοπλίζει το μοντέλο και προσφέρει άνεση αλλά και οικονομία

to-nissan-micra-me-automato-kibwtio-apsifa-tin-kinisi-stin-poli
SHARE THIS
0
SHARES

Εφτασε στην Ελλάδα το Nissan MICRA με αυτόματο κιβώτιο Xtronic, για πρώτη φορά από τότε που κυκλοφόρησε το ολοκαίνουριο, πέμπτης γενιάς μοντέλο. Το αυτόματο κιβώτιο συνεργάζεται  με τον καινούργιο κινητήρα IG-T 100 PS.

Η διάθεσή ενός αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων είναι ένα σημαντικό βήμα στην κατεύθυνση περισσότερων επιλογών για τους υποψήφιους αγοραστές του MICRA.  Είναι μια δημοφιλής επιλογή για όσους οδηγούν στην πόλη και  περνούν αρκετό χρόνο σε κατάσταση στάσης / εκκίνησης.

 

 

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2016, όταν η Nissan λάνσαρε αυτή τη γενιά του Micra, η επιλογή του αυτόματου κιβωτίου αντιπροσώπευε το 12% των πωλήσεων της κατηγορίας. Το ποσοστό αυτό εκτιμάται ότι θα διπλασιαστεί το 2020 και θα φθάσει το 30% το 2022.

Το αυτόματο σύστημα Xtronic είναι μια προηγμένη μονάδα συνεχούς μεταβαλλόμενης  μετάδοσης (CVT). Διαθέτει τεχνολογία D-step, η οποία προσφέρει μια πιο “εκλεπτυσμένη” παροχή ισχύος και εμπειρία οδήγησης για τον οδηγό,  σε σύγκριση με ένα συμβατικό CVT. Αυτό γίνεται εμφανές, όταν πατηθεί “επιθετικά” το πεντάλ του γκαζιού. Επίσης, η τεχνολογία D-step,  προσφέρει ταχύτερα downshifts (κατεβάσματα) και καλύτερη οικονομία καυσίμου.

 

Η έκδοση με το αυτόματο κιβώτιο του Nissan MICRA, ξεκινά από τις 15.350€.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν τον πλησιέστερο έμπορο Nissan, ή το www.nissan.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook