Follow us

Το Toyota Mirai ανακηρύχθηκε “World Green Car 2016”

Επιλέχθηκε από μία λίστα με οκτώ νέα μοντέλα από όλο τον κόσμο

Το Toyota Mirai ανακηρύχθηκε “World Green Car 2016”

Το νέο Toyota Mirai ανακηρύχθηκε ‘World Green Car 2016’ σε συνέντευξη τύπου που διοργανώθηκε στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης. Στην απόφαση αυτή κατέληξε η κριτική επιτροπή που απαρτίζεται από 73 εκπροσώπους του ειδικού τύπου από 23 χώρες από όλο τον κόσμο.

Το Toyota Mirai επιλέχθηκε από μία αρχική λίστα με οκτώ νέα μοντέλα από όλο τον κόσμο, και στη συνέχεια επικράτησε μεταξύ τριών φιναλίστ, ανάμεσά τους και το νέο Toyota Prius.

Το Toyota Mirai ανακηρύχθηκε “World Green Car 2016”

Με τις εκπομπές του να περιορίζονται μόνο στον υδρατμό, το Mirai είναι ένα πρωτοποριακό μοντέλο που θα συμβάλλει στην υλοποίηση μιας ‘Κοινωνίας Υδρογόνου’ (Hydrogen Energy Society).

Πέρα από την προηγμένη τεχνολογία κυψελών καυσίμου και την περιβαλλοντική συμβατότητα, το Mirai είναι απολαυστικό στην οδήγηση, έχει φουτουριστική σχεδίαση που δηλώνει καθαρά ότι πρόκειται για FCV, και προσφέρει μία αθόρυβη και άνετη οδηγική εμπειρία.

Το Toyota Mirai παρουσιάστηκε στην Ευρώπη πέρσι το Σεπτέμβριο και διατίθεται ήδη για μακροχρόνια μίσθωση (leasing) ή αγορά σε Βρετανία, Γερμανία και Δανία. Η εμπορευματοποίησή του πρόκειται να ξεκινήσει σε Βέλγιο, Ολλανδία, Νορβηγία και Σουηδία, ανεβάζοντας σε 7 τον αριθμό των Ευρωπαϊκών χωρών όπου θα διατίθεται το Mirai. Το Mirai πωλείται επίσης σε Ιαπωνία και ΗΠΑ.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Η Κατερίνα Διδασκάλου και "Η πόρνη από πάνω": 14 χρόνια το ίδιο ρίγος

"Η πόρνη από πάνω" μετρά δεκατέσσερα χρόνια αλήθειας και συγκίνησης, μέσα στην άνθηση του ελληνικού θεάτρου. Ένα έργο-ορόσημο που εξακολουθεί να συγκλονίζει, με μια πρωταγωνίστρια που δίνει κάθε φορά την ψυχή της. Αν δεν έχετε δει ακόμη την Κατερίνα Διδασκάλου σε αυτόν τον ρόλο, μην τη χάσετε στον Νέο Ακάδημο.