Το VW Beetle σου μπορεί να φτάσει τα 550 άλογα!

Επίσημο ρεκόρ με 328 χ.α.ω. στο μίλι πέτυχε δίλιτρο Beetle που με επεμβάσεις έφτασε να αποδίδει 550 ίππους και 571Nm ροπής

to-vw-beetle-sou-mporei-na-ftasei-ta-550-aloga
|
SHARE THIS
0
SHARES

Η VW δημοσίευσε παγκόσμιο ρεκόρ που πέτυχε ένα διλιτρο Beetle στην Utah των ΗΠΑ. Ο σκαραβαίος, με ειδικές ρυθμίσεις που έγιναν από την VW στον TSI κινητήρα των 2.000 κ.εκ κατάφερε να έχει 550 ίππους και πέτυχε ταχύτητα 328 χ.α.ω. μέσα σε 1600 μέτρα.

Το ρεκόρ του γρηγορότερου σκαραβαίου σίγουρα δεν είναι αμελητέο αλλά αυτό που μας ενδιαφέρει περισσότερο είναι το με ποιες τεχνικές επεμβάσεις το κατάφερε.

 

Οι κάτοχοι Beetle λοιπόν, πάρτε μολύβι και χαρτί και σημειώστε. Για να πετύχουν την απόδοση των 550 ίππων από το δίλιτρο μοτέρ, οι ειδικοί άλλαξαν την τουρμπίνα, τοποθέτησαν ανθεκτικότερα πιστόνια και άξονες και τροποποίησαν την κυλινδροκεφαλή. Με όλα τα παραπάνω, ο δίλιτρος κινητήρας εκτός από τα 550 άλογα απέδωσε και 571Nm ροπής!

 

Φυσικά, άλλαξαν τροχούς και ελαστικά, ενώ ένα διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης ανέλαβε να βοηθήσει την μεταφορά της ισχύος στο δρόμο. Μαζί με όλα τα παραπάνω, το Beetle εξοπλίστηκε και με δύο αλεξίπτωτα για να φρενάρει από τα 328 χ.α.ω.

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook