Τρίτη νίκη στη σειρά για τη Fabia R5 και Πόντους Τίντεμαντ στην Πορτογαλία

Μετά τους πρώτους έξι αγώνες της χρονιάς, δύο οδηγοί της SKODA Motorsport προηγούνται στο πρωτάθλημα οδηγών της WRC 2

Στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στην WRC 2, για ακόμα μία φορά η SKODA Fabia R5.

Αυτή τη φορά στο Ράλλυ Πορτογαλίας, με τους πρωταθλητές για το 2017, Σουηδούς Πόντους Τίντεμαντ / Γιόνας Άντερσσον (Pontus Tidemand / Jonas Andersson) να πετυχαίνουν την 3η τους νίκη στην εφετινή σαιζόν. Ταυτόχρονα αύξησαν τη διαφορά τους από τους δεύτερους της κατάταξης που δεν είναι άλλοι από τους συναθλητές τους στη SKODA Motorsport Γιαν Κοπέτσκυ / Πάβελ Ντρέσλερ (Jan Kopecký / Pavel Dresler), οι οποίοι δεν συμμετείχαν στην Πορτογαλία, λόγω υποχρεώσεων στο εθνικό τους πρωτάθλημα.

Τρίτη νίκη στη σειρά για τη Fabia R5 και Πόντους Τίντεμαντ στην Πορτογαλία
 

Το Ράλι Πορτογαλίας πάντως δεν είχε ξεκινήσει ιδανικά για τους Τίντεμαντ / Άντερσσον, καθώς την Παρασκευή αντιμετώπισαν δύο σκασμένα λάστιχα. Το Σάββατο ξεκίνησαν την αντεπίθεσή τους ανεβαίνοντας από την 5η θέση στην κορυφή της κατάταξης της WRC 2, όπου και παρέμειναν μέχρι το τερματισμό την Κυριακή, έπειτα από 50 χιλιόμετρα γρήγορων ειδικών.

Εξαιρετική απόδοση στον παρθενικό τους αγώνα στην Πορτογαλία είχε και το νεαρό πλήρωμα των Φινλανδών Γιούσο Νόρντγκρεν / Τάπιο Σουόμινεν (Juuso Nordgren/Tapio Suominen), στο τιμόνι της δεύτερης Fabia R5 της SKODA Motorsport. Ο νικητής του Πρωταθλήματος Ράλλυ Φινλανδίας στην κατηγορία των Juniors το 2015, σημείωσε γρήγορους χρόνους σε πολλές ειδικές τερματίζοντας τελικά στην 6η θέση της κατάταξης της WRC 2.

 

Ο επόμενος αγώνας είναι το Ράλλυ Ιταλίας, που θα διεξαχθεί από τις 7 έως τις 10 Ιουνίου.

Βαθμολογία Οδηγών WRC 2 (μετά από 6 από τους συνολικά 13 αγώνες) 

  • 1. Tidemand (SWE), SKODA, 93 βαθμοί
  • 2. Kopecký (CZR) SKODA, 50 βαθμοί
  • 3. Greensmith (GBR), Ford, 40 βαθμοί
  • 4. Heller (CHL), Ford, 31 βαθμοί
  • 5. Katsuta (JPN), Ford, 29 βαθμοί