Δείτε ποιο χαρακτηριστικό κάνει ελκυστικό έναν άντρα (video)

Ένα διεθνές καστ από πανέμορφα αρσενικά μοντέλα δείχνει πόσο ποικίλει η εξωτερική εμφάνιση του «όμορφου άντρα» σε 12 διαφορετικές χώρες. Δείτε το βίντεο.

|
SHARE THIS
0
SHARES

Η αντικειμενοποιήση της αντρικής φιγούρας είναι ένα θέμα που έχει απασχολήσει πολύ τα τελευταία χρόνια.

Τα προϊόντα ομορφιάς που απευθύνονται σε άντρες έχουν αυξηθεί κατά 70% παγκοσμίως από το 2012. Το buzzfeed μάζεψε πληροφορίες από επαγγελματίες, από τον χώρο της ψυχαγωγίας και τα social media για την δημιουργία αυτού του video.

Τί κάνει, λοιπόν, έναν άνδρα ελκυστικό;

Αμερική

 

Οι έρευνες έχουν δείξει ότι οι Αμερικανοί «πιέζονται» στο να χτίσουν ένα τέλειο μυώδες κορμί. Ένα πολύ δημοφιλές look τα τελευταία χρόνια είναι το «Lumbersexual»  με χαρακτηριστικό το μούσι, τους μύς και το λευκό δέρμα. Σύμφωνα με την επίσημη αναφορά του Hollywood, το 83,3% των πρωταγωνιστών ταινιών το 2013 ήταν λευκοί.

Μεξικό

 

Οι έρευνες λένε ότι οι άντρες που έχουν παραδσιακή /μεξικανική κουλτούρα έχουν περισσότερο «Macho» συμπεριφορά. Σε έρευνα του 2000 οι μεξικανοί πήραν την δεύτερη θέση για τον τίτλο του πιο ματαιόδοξου λαού μετα την Βενεζουέλα.

Βραζιλία

 

Το 43,1% των Βραζιλιάνων χαρακτηρίζονται μιγάδες. Τα γερμανικά χαρακτηριστικά και το μαυρισμένο δέρμα χαραστηρίζονται ώς ο τέλειος συνδυασμός. Η αισθητικές παρεμβάσεις έχουν αρχίσει να γίνονται καθημερινότητα για τους Βραζιλιάνους.

Νότια Αφρική

 

Σύμφωνα με την απογραφή του 2011, το 79,6% των πολιτών της Νοτίου Αφρικής είναι μαύροι και μόνο το 8,9% λευκοί. Το 77% των εξωφύλλων του Men’s Health το 2014 είχε μοντέλα με λευκό δέρμα. Οι έρευνες δείχνουν ότι οι σώματυποι δυτικών προτύπων γίνονται όλο και περισσότερο πιο αποδεκτά από τους  Νοτιοαφρικανούς και του μιγάδες.

Νιγηρία

 

Πολύ νέοι Νιγηριανοί συμβολίζουν διάσημους μουσικούς σταρς. Έρευνα του 2007 έδειξε ότι οι Νιγηριανοί πίστευαν ότι ο ανδρισμός είναι «πολιτισμικά ανώτερος» σε σχέση με την γυναικεία φύση.

Τουρκία

 

Οι σαπουνόπερες της Τουρκίας έχουν τραβήξει εκατομύρια τηλεθεατές σε όλο τον αραβικό κόσμο. Τα καλούπια του «παραδοσιακού αντρισμού» δίνουν χώρο στο πιο ρομαντικό πρότυπο. Η πιο δημοφιλής υπηρεσία ομορφιάς που χρησιμοποιούν είναι αυτή της αποτρίχωσης.

Ιταλία

 

Η Ιταλία θεωρείται η επιτομή της ανδρικής μόδας. Οι άνδρες φορούν καλοραμμένα ρούχα και δεν φοβούνται τους χρωματικούς συνδυασμούς που απευθύνονται σε γυναίκες. Το ιδανικό χαρακτηριστικό που καθορίζει την ελκυστικότητά τους είναι ο αέρας του αδιάφορου που έχουν.

Μεγάλη Βρετανία

 

Τα αποτελέσματα μιας δημοσκόπησης έδειξαν ότι 1 στους 5 Βρετανούς έχει tattoo. Το αξύριστο στυλ, η περιποιημένη κόμη και η αποτρίχωση στο σώμα, είναι μερικές από τις πιο δημοφιλείς συνήθειες των Βρετανών.

Ινδία

 

Η πιο πολυπληθής αντρική κοινότητα που είναι υπεύθυνη για την κατανάλωση του 65% των παγκοσμίων πωλήσεων καλλυντικών. Οι κρέμες που ανοίγουν το χρώμα του δέρματος είναι οι πιο δημοφιλείς, με τους αστέρες  του Bollywood να τις χρησιμοποιούν κατά κόρον.

Νότια Κορέα

 

Η ΠΟΠ κουλτούρα της Νότιας Κορέας τροφοδοτεί ψυχαγωγικά σχεδόν όλη την Ασία. Οι ΠΟΠ σταρς συνδυάζουν αδύνατα με μυς κορμιά και λεπτά χαρακτηριστικά και συχνά φορούν make up. Η πλστική χειρουργική γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλής, μεγαλύτερα μάτια, διπλασιασμός βλεφάρων και άνοιγμα της επιδερμιδας είναι κάποιες από τις ιδανικές εφαρμογές.

Φιλιππίνες

 

Οι Φιλιππίνοι που ξεχωρίζουν σε ομορφιά είναι αυτοί που έχουν ισπανικά και αμερικανικά χαρακτηριστικά. Τα τελευταία χρόνια το “macho” έχει ανοίξει το δρόμο  στο “metrosexual”.

Αυστραλία

 

Πολλές έρευνες έχουν δείξει ότι οι Αυστραλοί δίνουν μεγάλη βάση στο μυώδες κορμί που όμως δεν έιναι αδύνατο.

Το μέλλον της ανδρικής ομορφιάς

 

Το 2010 έγινε έρευνα που έδειχνε ότι μεταξύ λευκών, μάυρων και μιγάδων, η γενιά των Millennials (όσοι έχουν γεννηθεί από το 2000 και μετά) πιο όμορφοι και ελκυστικοί θα θεωρούνται οι μιγάδες. Άσχετα από την εθνικότητα ή την σεξουαλικότητα οι άνδρες παντού αρχίζουν να αντιλαμβάνονται τα αποτελέσματα των διαφορετικών ορισμών για την ανδρική ομορφιά αυτή την περίοδο.

Τα πρότυπα ομορφιάς αλλάζουν συνεχώς. Ποιο χαρακτηριστικό νομίζετε εσείς ότι κάνει έναν άνδρα όμορφο και ελκυστικό;

(Φυσικά μιλάμε μόνο για το εξωτερικό παρουσιαστικό και όχι για την προσωπικότητα)

Πηγή: buzzfeed

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook