«Επανάσταση» κατά του μακιγιάζ ξεκίνησε Αυστραλιανή παρουσιάστρια

Αυστραλιανή παρουσιάστρια ξεκίνησε «επανάσταση» εναντίον της «δικτατορίας» του μακιγιάζ, το οποίο μετατρέπει τις γυναίκες σε «μασκοφόρες κούκλες».

epanastasi-kata-tou-makigiaz-ksekinise-australiani-parousiastria
|
SHARE THIS
0
SHARES

Η Tracy Spicer, είναι γνωστή παρουσιάστρια στην Αυστραλία και με την «επανάσταση» που ξεκίνησε κατά του μακιγιάζ, η φήμη της εξαπλώθηκε πέρα από τη χώρα της.

Όπως περιγράφει η ίδια, όλα ξεκίνησαν πριν από ένα χρόνο, όταν, ξυπνώντας το πρωί κοίταξε τον εαυτό της στον καθρέφτη βλέποντας μια «γριά». Με τη θέα αυτή ξεκίνησε κι ένας ολόκληρος μαραθώνιος, για να καλύψει τις ανασφάλειες της και να διατηρήσει το επαγγελματικό της προφίλ. Βάψιμο, γυμναστήριο και κομμωτήριο μπήκαν στο πρόγραμμα.

Μέχρι που μια μέρα την «ταρακούνησε» η 7χρονη κόρη της, κάνοντάς της ένα αθώο παιδικό ερώτημα: «Γιατί αυτό να το κάνουν οι γυναίκες και όχι οι άνδρες; ». Η Τρέισι εκείνη τη στιγμή το μόνο που μπόρεσε να απαντήσει είναι ότι αυτά έχουν να κάνουν με τις «μη ρεαλιστικές απαιτήσεις της κοινωνίας προς τις γυναίκες και την εμφάνισή τους».

 

Τότε αποφάσισε λοιπόν να πάει κόντρα στην «δικτατορία» του μακιγιάζ, μειώνοντας κάθε ημέρα το μακιγιάζ που θα φορούσε η ίδια στην εκπομπή της και βγάζοντας την «μάσκα της κούκλας», αφού συνήθιζε να ξοδεύει μια ώρα την ημέρα και 200 δολάρια το μήνα.

Εδώ και 11 μήνες, έχοντας σταματήσει να ακολουθεί τα στερεότυπα της ομορφιάς που επιτάσσει η κοινωνία, δηλώνει απελευθερωμένη ενώ προτείνει στις γυναίκες να αντικαταστήσουν το χρόνο που περνάνε μπροστά στον καθρέφτη κάνοντας ένα μάστερ ή μαθαίνοντας ένα όργανο αφού «οι 3.276 ώρες το χρόνο που ξοδεύουν οι γυναίκες για τον καλλωπισμό τους είναι αρκετές».

To μήνυμα που θέλει να μεταδώσει στις γυναίκες, εξέφρασε, κάνοντας ολόκληρη διάλεξη σε συνέδριο του TEDx, δηλώνοντας ότι έμαθε να παίζει κιθάρα και αφαιρόντας το μακιγιάζ της μπροστά στο φακό και το κοινό. Ήδη 900 χιλιάδες άνθρωποι έχουν παρακολουθήσει το video της διάλεξης.

 

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook