Ποιες είναι οι πιο «πλαστικές» χώρες στον κόσμο;

23 εκατομμύρια επεμβάσεις έγιναν το 2013. Αυξητική μαστού, λιποαναρρόφηση, botox αλλά και επιμήκυνση πέους στις δημοφιλέστερες επεμβάσεις. Πρώτες οι ΗΠΑ.

poies-einai-oi-pio-plastikes-xwres-ston-kosmo
|
SHARE THIS
0
SHARES

Κατά εκατομμύρια συρρέουν οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο για επεμβάσεις πλαστικής χειρουργικής. Στις πιο δημοφιλείς επεμβάσεις περιλαμβάνεται η αυξητική μαστού, η λιποαναρρόφηση και το Botox.

Περισσότερες από 23 εκατομμύρια χειρουργικές επεμβάσεις και μη επεμβατικές διαδικασίες πραγματοποιήθηκαν το 2013, σύμφωνα με τη Διεθνή Εταιρεία Αισθητικής Πλαστικής Χειρουργικής (ISAPS).

Οι Ηνωμένες Πολιτείες κατέκτησαν την κορυφή της διεθνούς λίστας, με σχεδόν 4 εκατομμύρια ανθρώπους που καταφεύγουν στο νυστέρι ή τη βελόνα, ακολουθούμενες από τη Βραζιλία με περισσότερες από 2 εκατομμύρια επεμβάσεις.

Στις υπόλοιπες θέσεις βρίσκονται το Μεξικό, η Γερμανία, η Ισπανία, η Κολομβία, η Ιταλία, η Βενεζουέλα, η Αργεντινή και το Ιράν.

Το Botox είναι η πιο δημοφιλής αισθητική επέμβαση στον κόσμο. Η τοξίνη – η οποία μπορεί να είναι θανατηφόρα – εγχύεται με σκοπό να παραλύσει τους μυς του προσώπου και να επιβραδύνει τη διαδικασία της γήρανσης.

Άλλες δημοφιλείς μη χειρουργικές θεραπείες περιλαμβάνουν τα «γεμίσματα», την αποτρίχωση με λέιζερ και τα χημικά πίλινγκ.

 

Πάνω από 1,7 εκατομμύρια επεμβάσεις στήθους έγιναν το 2013, καθιστώντας τις την πιο δημοφιλή αισθητική χειρουργική επέμβαση στον κόσμο, ακολουθούμενη από την λιποαναρρόφηση, τη βλεφαροπλαστική, τη ρινοπλαστική και τη λιπογλυπτική.

Οι γυναίκες είναι οι καλύτερες πελάτισσες της συγκεκριμένης αγοράς – σχεδόν το 90% των επεμβάσεων στον κόσμο γίνονται σε γυναίκες, ποσοστό που μεταφράζεται σε 20 εκατομμύρια χειρουργεία.

Οι άνδρες έδειξαν μεγαλύτερη προτίμηση στη ρινοπλαστική, τη βλεφαροπλαστική και στις επεμβάσεις μείωσης στήθους.

Η επιμήκυνση πέους είναι πιο δημοφιλής στη Γερμανία, όπου σχεδόν 3.000 άνδρες έκαναν την συγκεκριμένη επέμβαση, με τους άνδρες από τη Βενεζουέλα, την Ισπανία και το Μεξικό να έπονται.  

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook