Αποκρυπτογράφησαν... σατανιστική επιστολή καλόγριας

Αποκρυπτογραφήθηκε μία μυστηριώδης επιστολή καλόγριας η οποία υποστήριζε ότι ο διάβολος είχε μπει μέσα της. Αποτελούσε από τις πιο τρομακτικές ιστορίας μεταφυσικής.

apokruptografisan-satanistiki-epistoli-kalogrias
SHARE THIS
0
SHARES

Αποκρυπτογραφήθηκε μία μυστηριώδης επιστολή καλόγριας η οποία υποστήριζε ότι ο διάβολος είχε μπει μέσα της. Αποτελούσε από τις πιο τρομακτικές ιστορίας μεταφυσικής. 

Η μοναχή Maria Crocifissa della Concezione έγραψε την επιστολή στο μοναστήρι της Palma di Montechiaro στις 11 Αυγούστου 1676. Υποστήριζε πως ο Σατανάς προσπάθησε να την πάρει με το μέρος του και να διαδώσει μηνύματά του.

Στο χειρόγραφο της καλόγριας υπήρχαν και μία σειρά από σύμβολα και γλωσσικοί κώδικες, σε ελληνικά, κυριλλικά, αραβικά και ρουνικά.

Εύλογα, η επιστολή συγκέντρωνε πολλούς οι οποίοι ήθελαν να την "σπάσουν" και να καταλάβουν τα κρυμμένα μηνύματά της, ενώ γύρω από αυτήν στήθηκαν ιστορίες μεταφυσικής και τρόμου.

Τελικά, μία ομάδα από το Κέντρο Επιστήμης Ludum στη Σικελία μπόρεσε πρόσφατα να εντοπίσει στο "σκοτεινό διαδίκτυο" (dark web) ένα πρόγραμμα με αλγόριθμους, με τη βοήθεια του οποίου φαίνεται πως αποκρυπτογράφησε το «απαγορευμένο» κείμενο.

Τι έδειξε η αποκρυπτογράφηση

"Συγχρονίσαμε το πρόγραμμα με τις γλώσσες των αρχαίων ελληνικών, αραβικών, λατινικών και Ρούνων και διαπιστώσαμε ότι όντως το περιεχόμενο της επιστολής είναι σατανικό" ανέφερε ο επικεφαλής του Κέντρου, Daniele Abate,

Η αποκρυπτογράφηση της επιστολής ενέτεινε τα σενάρια που κυκλοφορούσαν ότι η Ιταλίδα μοναχή είχε άριστες γλωσσικές γνώσεις (οι οποίες της επέτρεψαν να εφεύρει τον κώδικα). Πιθανότατα όμως έπασχε από σχιζοφρένεια ή διπολική διαταραχή και αυτό είναι που την έκανε να πιστεύει ότι ερχόταν σε επικοινωνία με τον διάβολο.

Κάθε σύμβολο πάντως είναι καλά μελετημένο και δομημένο. Σύμφωνα με ενδείξεις αυτά επαναλαμβάνονται, σκόπιμα ή ασυνείδητα.

Τα στοιχεία δείχνουν πως η επιστολή περιέχει κυριολεκτικά ασυναρτησίες που ενθαρρύνουν τους Χριστιανούς να σταματήσουν να πιστεύουν στον Θεό.

"Η θεωρία μου ήταν ότι η επιστολή περιέχει ένα ακριβές αλφάβητο που εφηύρε η καλόγρια, αναμειγνύοντας με μεγάλη προσοχή σύμβολα που ήδη γνώριζε. Κάθε σύμβολο είναι καλά μελετημένο και δομημένο. Υπάρχουν κάποια που επαναλαμβάνονται, ίσως σκόπιμα ή ίσως ασυνείδητα σημείωσε ο Abate.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook