Δύο νεαρά αρκουδάκια έφτασαν ως την είσοδο της Καστοριάς (ΦΩΤΟ)

Δύο νεαρά αρκουδάκια έφτασαν το απόγευμα της Πέμπτης μέχρι την είσοδο της πόλης της Καστοριάς προκαλώντας μίνι κομφούζιο. Δεκάδες οδηγοί σταμάτησαν να φωτογραφήσουν.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Δύο νεαρά αρκουδάκια έφτασαν το απόγευμα της Πέμπτης μέχρι την είσοδο της πόλης της Καστοριάς προκαλώντας μίνι κομφούζιο. Δεκάδες οδηγοί σταμάτησαν να φωτογραφήσουν.

Τα αρκουδάκια εντοπίστηκαν στη θέση Πέτρα, κοντά στον παραλίμνιο δρόμο, προς την πλευρά της λίμνης της Καστοριάς. Αμέσως ενεργοποιήθηκε η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης (ΟΑΕ), ήτοι το ειδικό μικτό κλιμάκιο που έχει συσταθεί από τον «Αρκτούρο», το Δασαρχείο και την Αστυνομία για την αντιμετώπιση ανάλογων περιστατικών με αρκούδα.

Δύο νεαρά αρκουδάκια έφτασαν ως την είσοδο της Καστοριάς (ΦΩΤΟ)
 

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, συνεργάτης του «Αρκτούρου» στην Καστοριά, ανέφερε ότι μετά από συντονισμένες ενέργειες της ομάδας, κατάφεραν να απομακρύνουν τα ζώα από την περιοχή και να τα οδηγήσουν προς την πλευρά του βουνού. Εξήγησε ότι τα συγκεκριμένα ζώα «είναι ηλικίας τεσσάρων ετών, έχουν γεννηθεί στην περιοχή πλησίον της λίμνης και μετά τον απογαλακτισμό από τη μητέρα τους παρέμειναν στην περιοχή και έχουν εξοικειωθεί απόλυτα με το περιβάλλον».

Το αρκουδάκι, που πριν από έναν χρόνο έκανε βόλτες με τη λεία του στην παγωμένη λίμνη της Καστοριάς ήταν ένα από αυτά τα δύο, ενώ και τα τροχαία ατυχήματα πριν από δύο χρόνια στην περιοχή της Πέτρας σχετίζονται επίσης, σύμφωνα με τον Νίκο Παναγιωτόπουλο, με τα δύο ζώα, που σήμερα έχουν μονιμοποιήσει την παρουσία τους στην περιοχή.

 

Στο ερώτημα εάν θα υπάρξει επιχείρηση μεταφοράς των ζώων σε άλλη περιοχή ο κ. Παναγιωτόπουλος ανέφερε ότι «η πρακτική έχει δοκιμαστεί στο παρελθόν αλλά τα ζώα επιστρέφουν στην ίδια περιοχή η σε άλλες κατοικημένες περιοχές». Σημείωσε ότι με καθημερινές ενέργειες «θέλουμε να αισθανθούν τα ζώα ότι ο συγκεκριμένος χώρος είναι αφιλόξενος ώστε να αναζητήσουν χώρο διαβίωσης σε άλλη περιοχή».

Οι οδηγοί που κινούνται τόσο την ημέρα, όσο και κατά τη διάρκεια της νύχτας, στον δρόμο που οδηγεί στη νότια είσοδο της πόλης της Καστοριάς, θα πρέπει να είναι προσεκτικοί και να δίδουν προσοχή στις πινακίδες που έχουν τοποθετηθεί σε όλο το μήκος και προειδοποιούν ότι είναι πέρασμα αρκούδας.

Φωτό: Νίκη Κατσέλη