Follow us

Ενα σπάνιο αφιέρωμα στην Κέλλυ Σακάκου (Βίντεο)

Δείτε την Κέλλυ Σακάκου να ξαναζεί τα πρώτα βήματα της τηλεόρασης, την πρώτη ζωντανή μετάδοση καθώς και τις αναμνήσεις της από τον πρώτο δημόσιο τηλεοπτικό σταθμό.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Ενα σπάνιο αφιέρωμα στην Κέλλυ Σακάκου (Βίντεο)

Η Κέλλυ Σακάκου μεταφέρει την ατμόσφαιρα από τα πρώτα βήματα της τηλεόρασης, την πρώτη ζωντανή μετάδοση, καθώς και αναμνήσεις της από τις εγκαταστάσεις και το περιεχόμενο του πρώτου δημόσιου τηλεοπτικού σταθμού.

Ο λόγος για το ολιγόλεπτο απόσπασμα από την εκπομπή «Μεταμουσείο, Μουσείο Τηλεπικοινωνιών ΟΤΕ», παραγωγής 2012, που ψηφιοποίησε και παρουσιάζει το Αρχείο της ΕΡΤ στη διεύθυνση εδώ. Η εκπομπή επισκέπτεται τους χώρους του μουσείου και αφηγείται μέσα από τις συλλογές του την ιστορία των τηλεπικοινωνιών.

Ξεχωριστό έκθεμα αποτελεί η αναπαράσταση του πρώτου στούντιο τηλεόρασης, το οποίο λειτούργησε στο Μέγαρο του ΟΤΕ στην οδό 3ης Σεπτεμβρίου, απ' όπου άρχισε να εκπέμπει επίσημα ο Πειραματικός Σταθμός Τηλεόρασης του ΕΙΡ στις 23 Φεβρουαρίου 1966. Παρουσιάζει ο ηθοποιός Μάνος Παπαγιάννης.

Η ΕΡΤ αναρτά στην ιστοσελίδα της το συγκεκριμένο απόσπασμα τιμώντας τη μνήμη της παρουσιάστριας Κέλλυς Σακάκου, από τις πρώτες παρουσιάστριες της ελληνικής τηλεόρασης - από το 1969 στον Πειραματικό Σταθμό Τηλεόρασης του ΕΙΡ και από το 1970 στην τηλεόραση του ΕΙΡΤ -, η οποία έφυγε από τη ζωή την Κυριακή 8 Ιανουαρίου.

Στην ίδια διεύθυνση, έχουν αναρτηθεί τέσσερις φωτογραφίες με την Κέλλυ Σακάκου, από το Φωτογραφικό Αρχείο της ΕΡΤ.

Δείτε σπάνιες φωτογραφίες της Κέλλυς Σακάκου από το φωτογραφικό αρχείο της ΕΡΤ:

Ενα σπάνιο αφιέρωμα στην Κέλλυ Σακάκου (Βίντεο)
Πρωτοχρονιά 1978. Στην εκπομπή της ΕΡΤ «Κάθε μεσημέρι».

Με το Γιώργο Κάρτερ (Σεπτέμβριος 1976)
Με το Γιώργο Κάρτερ (Σεπτέμβριος 1976)

Από την εκπομπή της ΕΡΤ< «Κάθε μεσημέρι». Στο στούντιο ο Μιχάλης Ρούσσος και η Κέλλυ Σακάκου έχουν υποδεχτεί την Αλίκη Βουγιουκλάκη.
Από την εκπομπή της ΕΡΤ< «Κάθε μεσημέρι». Στο στούντιο ο Μιχάλης Ρούσσος και η Κέλλυ Σακάκου έχουν υποδεχτεί την Αλίκη Βουγιουκλάκη.

Στην κεντρική φωτογραφία, στο τηλεοπτικό στούντιο του ΕΙΡ, στο Μέγαρο του ΟΤΕ (1969).

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Λένε πως στην Ιπποκράτους υπάρχει ένα από τα πιο ιδιαίτερα μανάβικα της Αθήνας

Και το αντίθετο: Εκεί λοιπόν θα πας για βιολογικά φρούτα και λαχανικά, καθώς και για τον -πολύ καλό- καφέ σου.

ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ 30 Σεπ 2025 | 12:03

H Κατερίνα Λέχου σε μία stylish φθινοπωρινή εμφάνιση στην παρουσίαση προγράμματος της ΕΡΤ

Η ταλαντούχα ηθοποιός πρωταγωνιστεί στη νέα σειρά της δημόσιας τηλεόρασης με τίτλο "Οι θάλασσες μας χώρισαν", που βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Ιφιγένειας Τέκου

"Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΓΙΝ" ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΡΤ 30 Σεπ 2025 | 11:33

Η Μιμή Ντενίση στην παρουσίαση του νέου προγράμματος της ΕΡΤ

Με σύνθημα "Η ΕΡΤ της νέας εποχής", η παρουσίαση έδωσε το στίγμα ενός σύγχρονου, πολυθεματικού και δυναμικού προγράμματος - Η Μιμή Ντενίση υπογράφει το σενάριο του ντοκιμαντέρ "Η γυναίκα πίσω από τον Έλγιν"

ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΝΙΑΡΧΟΣ 30 Σεπ 2025 | 09:38

Η ΕΡΤ της νέας εποχής: Παρουσιάστηκε το πρόγραμμα και ήταν όλοι εκεί - Ενημέρωση και ποιοτική ψυχαγωγία

Το νέο τηλεοπτικό της πρόγραμμα παρουσίασε η ΕΡΤ, στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Δείτε φωτογραφίες από τη βραδιά.

ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΣΕΖΟΝ 25 Σεπ 2025 | 06:26

Οι 5+1 σειρές που βλέπουμε φέτος και είναι βασισμένες σε best seller βιβλία - Θα μας καθηλώσουν

Έξι μεγάλες παραγωγές, βασισμένες σε μυθιστορήματα που ξεχώρισαν και έχουν αγαπηθεί ιδιαίτερα από τους αναγνώστες, συστήνονται στο τηλεοπτικό κοινό.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΤ 17 Σεπ 2025 | 10:39

Eurovision 2026: Δύο ημιτελικοί και ένας εθνικός τελικός για την επιλογή του τραγουδιού - Βγήκε η προκήρυξη

Θα διαγωνιστούν συνολικά έως και 28 τραγούδια σε δύο Ημιτελικούς, από τα οποία, τα 14 θα προκριθούν στον Εθνικό Τελικό της Eurovision.

16 Σεπ 2025 | 18:57

Ρόμπερτ Ρέντφορντ: Η ΕΡΤ τον αποχαιρετά με τρεις εμβληματικές ταινίες

Η ΕΡΤ, αποχαιρετά τον σπουδαίο Αμερικανό ηθοποιό Ρόμπερτ Ρέντφορντ

16 Σεπ 2025 | 12:54

"Απαραίτητο φως": Η σειρά που ενθουσίασε το κοινό έρχεται στην ΕΡΤ1

Μετά την επιτυχημένη πρεμιέρα στο ERTFLIX, η σειρά μυστηρίου "Απαραίτητο φως" έρχεται στην ΕΡΤ1 από την Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου και κάθε Πέμπτη, στις 22:45.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ THETOC 16 Σεπ 2025 | 06:39

Η Αδαμαντία Λιόλιου έχει το "μικρόβιο" της δημοσιογραφίας - Από τη Νομική στην καρδιά των μεγάλων γεγονότων

Η δημοσιογράφος Αδαμαντία Λιόλιου -που βρίσκεται στο τιμόνι του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του ΕΡΤnews κάθε Σαβ/κο- μιλά για την ευθύνη του να ενημερώνεις τους πολίτες, για τις προκλήσεις της νέας τηλεοπτικής εποχής και τις στιγμές που τη συγκλόνισαν.

ΤΙ ΘΑ ΔΟΥΜΕ 15 Σεπ 2025 | 09:15

Εβδομάδα με δυνατές πρεμιέρες σειρών στην ΕΡΤ1

Με δυνατές πρεμιέρες στην ψυχαγωγία και τη μυθοπλασία αρχίζει η νέα εβδομάδα στην ΕΡΤ1.

12 Σεπ 2025 | 10:00

"Συμπαραγωγές σε Α’ προβολή": Αφιέρωμα στον ελληνικό κινηματογράφο στο ERTFLIX 15-30 Σεπτεμβρίου

Από 15 μέχρι και 30 Σεπτεμβρίου, μη χάσετε το αφιέρωμα και την ειδική κατηγορία με τίτλο "Συμπαραγωγές σε Πρώτη Προβολή" με ελληνικές ταινίες μεγάλου και μικρού μήκους, μόνο στην ψηφιακή πλατφόρμα της ΕΡΤ.

ΜΙΝΙ ΣΕΙΡΑ 05 Σεπ 2025 | 12:06

"Θάλασσες μάς χώρισαν": Πρώτη ανάγνωση σεναρίου για τη νέα δραματική σειρά της ΕΡΤ - Μοναδικό καστ

Το ταξίδι ξεκινά: μια δυνατή ιστορία για την απώλεια, τον ξεριζωμό και την αστείρευτη δύναμη του ανθρώπου να συνεχίζει, ακόμα και μέσα από τις πιο σκοτεινές θάλασσες.