Νέα εισαγγελική έρευνα για τις προσλήψεις στη ΝΕΡΙΤ

Η εισαγγελία διέταξε νέα προκαταρκτική εξέταση για τη ΝΕΡΙΤ, η οποία σχετίζεται με την κατηγορία προσλήψεων «εκλεκτών» του 20%

Νέα εισαγγελική έρευνα για τις προσλήψεις στη ΝΕΡΙΤ

Νέα προκαταρκτική εξέταση για τη ΝΕΡΙΤ διατάχθηκε από την προισταμένη της εισαγγελίας πρωτοδικών Αθήνας Παναγιώτα Φάκου, με αφορμή τις καταγγελίες για την πρόσληψη 132 δημοσιογράφων. Οι εισαγγελείς Χαράλαμπος Λακαφώσης και Αριστείδης Κορέας αναλαμβάνουν να ερευνήσουν όλες τις καταγγελίες που αφορούν στον επίμαχο διαγωνισμό για τις προσλήψεις δημοσιογράφων, ανάμεσα στις οποίες και σχετική ερώτηση που κατατέθηκε στη Βουλή, από το βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Ν. Τσούκαλη.

Στη δικογραφία περιλαμβάνονται δημοσιεύματα και στοιχεία μέσω των οποίων καταγγέλλεται σειρά παραβιάσεων στους όρους της προκήρυξης του διαγωνισμού όπως και φωτογραφικές πριμοδοτήσεις υποψηφίων ή αποκλεισμούς άλλων.

Ένα σημαντικό σκέλος της υπόθεσης σχετίζεται με την πρόσληψη 59 δημοσιογράφων, δηλαδή το 20% των προκηρυχθέντων θέσεων με “τυπικά ή ουσιαστικά προσόντα” σύμφωνα με τους όρους του διαγωνισμού για τη σύνταξη και παραγωγή ειδήσεων και εκπομπών της νέας κρατικής τηλεόρασης. Κατά τα καταγγελλόμενα η χρήση του 20% έδωσε δυνατότητα συγκεκριμένων επιλογών στην Επιτροπή Αξιολόγησης.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr