ΝΕΡΙΤ: Η Ευαγγελάκου στη θέση του Προκοπάκη μετά τον «αποκεφαλισμό» του

Τα καθήκοντα της Προέδρου και της Διευθύνουσας Συμβούλου της ΝΕΡΙΤ ανέλαβε προσωρινά η Κατερίνα Ευαγγελάκου μετά την αποπομπή Προκοπάκη. Θα εκλέξει νέο Πρόεδρο το Εποπτικό Συμβούλιο

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
ΝΕΡΙΤ: Η Ευαγγελάκου στη θέση του Προκοπάκη μετά τον «αποκεφαλισμό» του

Επιβεβαιώθηκαν και επισήμως από τη ΝΕΡΙΤ οι πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες η Κατερίνα Ευαγγελάκου τοποθετήθηκε στη θέση της Προέδρου και της Διευθύνουσας Συμβούλου μετά τον «αποκεφαλισμό» με συνοπτικές διαδικασίες, του Γιώργου Προκοπάκη.

Οπως ανακοίνωσε η ΝΕΡΙΤ, η Κατερίνα Ευαγγελάκου θα ασκεί τα εν λόγω καθήκοντα μέχρι το Εποπτικό Συμβούλιο της ΝΕΡΙΤ να επιλέξει νέο πρόεδρο. Την Δευτέρα, το Εποπτικό Συμβούλιο αποφάσισε την αποπομπή του Γιώργου Προκοπάκη. Μάλιστα, τα μέλη του Συμβουλίου είχαν προειδοποιήσει με την παραίτηση τους εάν παρέμενε στη θέση του ο Γιώργος Προκοπάκης.

Η Κατερίνα Ευαγγελάκου θα αντικαταστήσει τον Γιώργο Προκοπάκη, μέχρι το Εποπτικό Συμβούλιο της ΝΕΡΙΤ να επιλέξει νέο πρόεδρο

Η αποπομπή του Γιώργου Προκοπάκη, από τη μία πλευρά, δεν ξάφνιασε δεδομένου ότι ήταν γνωστή η κακή σχέση του -που έχει και πολιτικό υπόβαθρο- με τον πρόεδρο του Εποπτικού Θεόδωρο Φορτσάκη, αλλά και η επιστολή παραίτησης της διευθύντριας προγράμματος Κατερίνας Ευαγγελάκου, εξαιτίας παρεμβάσεων του στις αρμοδιότητές της. Είχε επίσης δημοσιοποιηθεί και η θέση μελών του Εποπτικού ότι αν δεν φύγει ο πρόεδρος, θα παραιτηθούν.
Ωστόσο στην ανακοίνωση της, η ΝΕΡΙΤ «χρυσώνει το χάπι» στον Γιώργο Προκοπάκη, καθώς υποστηρίζει ότι επί προεδρίας του «έγιναν σημαντικά βήματα για τη δημιουργία και λειτουργία του νέου δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα».

Τέλος, η ΝΕΡΙΤ αναφέρεται στην ανακοίνωση της και στο χάος που έχει δημιουργηθεί με τις προσλήψεις, αναφέροντας απλά πως «ο νέος ραδιοτηλεοπτικός φορέας θα στελεχωθεί αξιοκρατικά, βάσει των διαδικασιών πρόσληψης εργαζομένων σε ειδικότητες εντός η εκτός ΑΣΕΠ».