ΝΕΡΙΤ: Καταγγελίες-φωτιά για παρεμβάσεις περί Τσίπρα και Βαρδινογιάννειων

Με επιστολή-καταπέλτη οι δύο παραιτηθέντες της ΝΕΡΙΤ καταγγέλλουν ευθείες παρεμβάσεις Βούλτεψη για να μεταδοθούν τα Βαρδινογιάννεια και να κοπεί η ομιλία Τσίπρα.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
ΝΕΡΙΤ: Καταγγελίες-φωτιά για παρεμβάσεις περί Τσίπρα και Βαρδινογιάννειων

Ευθείες παρεμβάσεις της κυβερνητικής εκπροσώπου, Σοφίας Βούλτεψης, ώστε να μεταδοθούν από τη ΝΕΡΙΤ τα Βαρδινογιάννεια και να κοπεί η ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα στην ΔΕΘ, καταγγέλλουν με επιστολή-καταπέλτη οι δύο παραιτηθέντες της ΝΕΡΙΤ, Αντώνης Μακρυδημήτρης και Ροδόλφος Μορώνης.

Ολόκληρη η επιστολή του πρώην προέδρου-διευθύνοντος συμβούλου, Α. Μακρυδημήτρη και του αντιπροέδρου-εντεταλμένου συμβούλου Ρ. Μορώνη προς τον Πρόεδρο καθηγητή κ. Θ. Φορτσάκη και τα και τα μέλη του Εποπτικού Συμβουλίου της ΝΕΡΙΤ Α.Ε.που δημοσοσιεύεται στην στήλη Tυπολογίες της εφημερίδας Παρόν έχει ως εξής:

Αξιότιμε Κύριε Πρόεδρε,

Σχετικώς με τις λεπτομέρειες που ζητήσατε για τα γεγονότα που οδήγησαν στην αποστολή δύο εγγράφων αυστηρών επιπλήξεων προς τον Γενικό Διευθυντή Περιεχομένου κ. Β. Θωμόπουλο, θα είχαμε να διευκρινίσουμε τα ακόλουθα:

Η πρώτη επίπληξη συνδέεται με την κάλυψη διήμερων εκδηλώσεων ενός συλλόγου βρακοφόρων της Κρήτης. Συγκεκριμένα, γνωστοποιήθηκε στο σύλλογο η απόφαση της διοίκησης να καλυφθούν οι εκδηλώσεις ειδησεογραφικά και να «μονταρισθεί» από τις εκδηλώσεις ένα πρόγραμμα διάρκειας 30 λεπτών περίπου, για να μεταδοθεί μαγνητοσκοπημένο το μεσημέρι της Κυριακής μετά τις εκδηλώσεις. Η σχετική απόφαση γνωστοποιήθηκε στους οργανωτές των εκδηλώσεων ενώ δόθηκαν και οι σχετικές οδηγίες στους υπευθύνους του προγράμματος, δεδομένου ότι ο κ. Θωμόπουλος, ως είχε ενημερώσει, έκανε χρήση μέρους της αδείας του.

Προφανώς, η απόφαση δεν ικανοποίησε τους διοργανωτές, οι οποίοι, δι’ αγνώστου σ’ εμάς οδού, ενημέρωσαν την υφυπουργό Επικρατείας κ. Σ.Βούλτεψη. Η κ. υφυπουργός επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τον αναπληρωτή πρόεδρο, ζητώντας του εξηγήσεις για την απόφαση. Της ελέχθη ότι η εκδήλωση δεν ήταν τέτοια που να δικαιολογούσε άλλη αντιμετώπιση απ’ αυτή που ανακοινώθηκε στους διοργανωτές. Σημειώθηκε μάλιστα ότι παρά το ότι οι διοργανωτές είχαν αφιερώσει τις εκδηλώσεις στη μνήμη του Π. Βαρδινογιάννη, ο τηλεοπτικός σταθμούς συμφερόντων της οικογένειας Βαρδινογιάννη δεν ήταν διατεθειμένος να ανατρέψει το πρόγραμμά του για να προβάλει τις εκδηλώσεις. Η συνομιλία έκλεισε με την κ. υφυπουργό να επιμένει στην άποψη να μεταδοθούν και οι δύο εκδηλώσεις ζωντανά και τον αναπληρωτή πρόεδρο να επαναλαμβάνει ότι είχαν δοθεί ήδη οδηγίες για ειδησεογραφική κάλυψη και μονταρισμένο πρόγραμμα κι αυτό ήταν κάτι περισσότερο από την πραγματική κοινωνική, προγραμματική και τηλεοπτική αξία των εκδηλώσεων.

Στη συνέχεια, η υφυπουργός επικοινώνησε με τον ΓΔ περιεχομένου, ο οποίος παρενέβη τηλεφωνικώς και άλλαξε το πρόγραμμα περιλαμβάνοντας ζωντανές μεταδόσεις από τις εκδηλώσεις του συλλόγου βρακοφόρων. Ο ΓΔ περιεχομένου σε τηλεφωνική του επικοινωνία με τον πρόεδρο παρεδέχθη ότι δέχτηκε τηλεφώνημα με το σχετικό αίτημα από την κ. υφυπουργό πράγμα που προκάλεσε και την παρέμβασή του. Η ίδια η κ. υφυπουργός επιβεβαίωσε την επικοινωνία της με τον ΓΔ λέγοντας μάλιστα «θα μιλάω με όποιον θέλω, ακόμη και με την γάτα του Θωμόπουλου».

Η δεύτερη επίπληξη συνδέεται με «ελιγμό» του ΓΔ περιεχομένου να προκαλέσει πολιτική παρέμβαση για να ανατραπεί η απόφαση της διοίκησης για τη μετάδοση της ομιλίας και της συνέντευξης του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο πλαίσιο της ΔΕΘ. Ο ΓΔ είχε έρθει σε επαφή με τον εκπρόσωπο τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Π. Σκουρλέτη, στον οποίο είχε ανακοινώσει (χωρίς προηγουμένως να έχει συνεννοηθεί με τη διοίκηση) ότι από τις δύο εκδηλώσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα μεταδιδόταν μόνον η συνέντευξη τύπου. Ο κ.Σκουρλέτης διαμαρτυρόμενος και επικαλούμενος το γεγονός ότι επί ΕΡΤ μεταδίδονταν πάντοτε και οι δύο εκδηλώσεις του αρχηγού της αντιπολίτευσης (τελευταία φορά στις 15 και 16 Σεπτεμβρίου 2012), επικοινώνησε με τον πρόεδρο. Του ελέχθη ότι ήταν εύλογο το αίτημα και εν συνεχεία ενημερώθηκε ο ΓΔ περιεχομένου για την απόφαση της διοίκησης να μεταδοθούν και οι δύο εκδηλώσεις. Ο ΓΔ περιεχομένου ενημέρωσε αυτούς που, προφανώς, θεωρεί προϊσταμένους του με αποτέλεσμα να εκδηλωθεί πολιτική παρέμβαση προς τον πρόεδρο για να μη μεταδοθεί η ομιλία του αρχηγού της αντιπολίτευσης στο πλαίσιο της ΔΕΘ.

Η παρέμβαση αυτή προκάλεσε, όπως γνωρίζετε και τις παραιτήσεις μας.

Με εκτίμηση

Α. Μακρυδημήτρης

Ξ.Ρ. Μορώνης

Διαβάστε επίσης: Μορώνης: Ωμές παρεμβάσεις Βούλτεψη στη ΝΕΡΙΤ

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ 09 Ιουλ 2020 | 17:45

Σκληρή κόντρα Μητσοτάκη - Τσίπρα στη Βουλή: Τα σκάνδαλα, οι συναθροίσεις και η Χούντα

"Άναψαν τα αίματα" στο κοινοβούλιο, με εκατέρωθεν βολές και αντεγκλήσεις μεταξύ του πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

ΣΦΟΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ 09 Ιουλ 2020 | 15:34

Καβγάς Τσίπρα - Γεννηματά επί προσωπικού για τα... μάτια της προοδευτικής παράταξης

Σκληρό "πινγκ πονγκ" μεταξύ Αλέξη Τσίπρα και Φώφης Γεννηματά στη Βουλή

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑ ΚΑΙ ΠΑΠΠΑ 09 Ιουλ 2020 | 14:48

Αλαβάνος: "Κανείς δεν έκανε τόσο μεγάλη ζημιά στην Αριστερά όσο ο ΣΥΡΙΖΑ"

"Δεν μπορώ να πω εγώ ποιος είναι πιο δεξιά η ΝΔ ή ο ΣΥΡΙΖΑ" είπε ο πρώην Πρόεδρος του Συνασπισμού.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 09 Ιουλ 2020 | 14:41

"Πυρά" Τσίπρα σε κυβέρνηση αλλά κυρίως σε Φώφη: Ντροπή το νομοσχέδιο, μεγαλύτερη ντροπή να το ψηφίζει η Γεννηματά

"Και είναι ντροπή απέναντι στη ιστορία της Δημοκρατικής παράταξης", τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ 09 Ιουλ 2020 | 13:14

Τσίπρας για το νομοσχέδιο των διαδηλώσεων: Τα έχετε κάνει θάλασσα και φοβάστε την κοινωνία

Ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τις υπαίθριες συναθροίσεις.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ ΝΑ ΔΙΑΨΕΥΣΕΙ» 09 Ιουλ 2020 | 09:40

Χατζηδάκης για καταγγελίες Καλογρίτσα: "Η σιωπή είναι έμμεση παραδοχή ενοχής" [βίντεο]

"Είναι βαθύ πολιτικό θέμα, μείζον θέμα", είπε ο υπουργός και σχολίασε: "Βλέπω ότι ο κ. Τσίπρας καλύπτει τον κ. Παππά".

ΑΙΧΜΗΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ 08 Ιουλ 2020 | 17:02

"Πυρά" Πέτσα σε Τσίπρα: Ο πανικός του από τις αλλεπάλληλες αποκαλύψεις τον σέρνει σε νέες αθλιότητες

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατηγόρησε τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι δυσφημεί τη χώρα στο εξωτερικό.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ ΙΣΠΑΝΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ 08 Ιουλ 2020 | 16:00

Τσίπρας: Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει την κρίση προκαλώντας ακόμα μεγαλύτερη ύφεση

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τη ΝΔ για σχέσεις με συμφέροντα.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ 08 Ιουλ 2020 | 15:17

Tι απαντά η CCC για την υπόθεση Καλογρίτσα: Εμπιστευόμαστε την ελληνική Δικαιοσύνη

Η εταιρεία αναφέρει ότι εμπιστεύεται την ελληνική δικαιοσύνη και εκφράζει τη λύπη της που το όνομά της συνδέεται με μια πολιτική αντιπαράθεση

ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ 08 Ιουλ 2020 | 13:30

Τσίπρας με προεδρείο ΟΙΕΛΕ: "Καθ’ υπόδειξη των σχολαρχών σε βάρος των εκπαιδευτικών" το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας

"Θεωρούμε ότι είναι ένα νομοσχέδιο αντιδραστικό και θεωρώ ότι δεν είναι τυχαίο ότι έρχεται κατακαλόκαιρο", είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για το νομοσχέδιο για την ιδιωτική εκπαίδευση.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΖΗΤΑ Ο ΒΟΥΤΣΗΣ, ΣΤΗΡΙΞΗ ΑΠΟ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ 08 Ιουλ 2020 | 09:48

Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ: "Δε μου συγχωρούν τις άδειες", λέει ο Παππάς - Ηχηρή σιωπή Σκουρλέτη - Τσακαλώτου

Ο Νίκος Παππάς πάντως , λαμβάνοντας τον λόγο, απέδωσε τις επιθέσεις που δέχεται στη "στοχοποίησή" του από την εποχή των τηλεοπτικών αδειών.

"ΤΟ ΠΟΥΛΟΒΕΡ ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΞΗΛΩΝΕΤΑΙ" 07 Ιουλ 2020 | 20:10

ΝΔ για ομιλία Τσίπρα: Εδώ Παππάς, εκεί Παππάς, παντού Παππάς

Το κυβερνών κόμμα κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα ότι αντί να πάρει αποστάσεις, έδειξε ξανά ότι ο Νίκος Παππάς είναι το άλλο του πρόσωπο.

ΤΙ ΕΙΠΕ ΣΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ 07 Ιουλ 2020 | 18:05

"Ασπίδα" αλλά και "καρφιά" Τσίπρα σε Παππά: Ενωμένοι απέναντι στις επιθέσεις - Να είμαστε πιο προσεχτικοί

Ζήτησε από τους βουλευτές του να υψώσουν "ασπίδα" προστασίας σε όποιους "βάλλονται" από την κυβέρνηση της "δεξιάς".