ΝΕΡΙΤ: Αποπέμφθηκε ο Προκοπάκης

Μια ημέρα μετά την πρεμιέρα της ΝΕΡΙΤ, ο Γιώργος Προκοπάκης αποπέμφθηκε μετά από απόφαση του Εποπτικού Συμβουλίου. Ο ίδιος δηλώνει στο theTOC.gr ότι αγνοεί τους λόγους. Τι λέει ο Φορτσάκης.

ΝΕΡΙΤ: Αποπέμφθηκε ο Προκοπάκης

Παρελθόν αποτελεί από την ΝΕΡΙΤ ο πρόεδρος και διεθύνων σύμβουλος Γιώργος Προκοπάκης, μετά από απόφαση του Εποπτικού Συμβουλίου, μια ημέρα μόλις μετά την «πρεμιέρα» της νέας Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης.

Ο κ. Προκοπάκης είπε στο The Toc πως ο πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της ΝΕΡΙΤ εισηγήθηκε την αποπομπή του

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέλη του Εποπτικού Συμβουλίου της ΝΕΡΙΤ στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε, αποφάσισαν να απαλλάξουν από τα καθήκοντα του ο κ. Προκοπάκης, ο οποίος φαίνεται πως άνοιξε τον «ασκό του Αιόλου», καθώς αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλοι «αποκεφαλισμοί».

Συμφωνία με πληροφορίες, από το Εποπτικό Συμβούλιο της ΝΕΡΙΤ καταλογίζεται στον Γιώργο Προκοπάκη πως «έκανε επεμβάσεις στην κατεύθυνση του καναλιού αφαιρώντας τη σχετική αρμοδιότητα για το πρόγραμμα από την κυρία Ευαγγελάκου, η οποία για αυτό τον λόγο υπέβαλε την παραίτησή της».

Προκοπάκης στο theTOC.gr: Ο πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου εισηγήθηκε την αποπομπή μου

Το theTOC.gr μίλησε με τον Γιώργο Προκοπάκη, ο οποίος είπε πως στην εισήγηση του ο πρόεδρος του εποπτικού συμβουλίου της ΝΕΡΙΤ, Θεόδωρος Φορτσάκης, ζήτησε την παραίτηση του, προειδοποιώντας ότι σε διαφορετική περίπτωση θα προχωρούσε στην αποπομπή του, όπως και έγινε. Ο κ. Προκοπάκης δήλωσε πλήρη άγνοια για τους λόγους που οδήγησαν στην απόφαση της αποπομπής του και είπε ότι ο πρόεδρος του Εποπτικού ζήτησε την αντικατάσταση του από την Κατερίνα Ευαγγελάκου.

Φορτσάκης: Γιατί καθαιρέθηκε ο Προκοπάκης

Για το θέμα της απομάκρυνσης του Γιώργου Προκοπάκη από την ΝΕΡΙΤ, μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου Θεόδωρος Φορτσάκης, ο οποίος τόνισε ότι το υπάρχον σχήμα δεν μπορούσε να λειτουργήσει, καθώς υπήρχαν δυσκολίες συνεννόησης και η κατάσταση είχε γίνει αδιέξοδη.

Οπως υποστήριξε μάλιστα ο κ. Φορτσάκης, τα μέλη του Εποπτικού Συμβουλίου έθεσαν ως όρο την απομάκρυνση του κ. Προκοπάκη, διαφορετικά θα υπέβαλαν την παραίτηση τους. Παράλληλα, ο κ. Φορτσάκης είπε ότι η απόφαση είναι θεσμική και πως δεν υπάρχει καμία κυβερνητική παρέμβαση.