Πρώτη επίσημη “πόρτα” της EBU στη ΝΕΡΙΤ

Η EBU απαντά αρνητικά στο αίτημα συμμετοχής της ΝΕΡΙΤ στη Eurovision, επιβεβαιώνοντας ότι η νέα δημόσια τηλεόραση δεν έχει πια ούτε τη στήριξη ούτε την ανοχή της

Πρώτη επίσημη “πόρτα” της EBU στη ΝΕΡΙΤ

Αρνητική, ως αναμενόταν ήταν η επίσημη απάντηση της EBU στη ΝΕΡΙΤ για τη συμμετοχή της στον επόμενο μουσικό διαγωνισμό της Eurovision. Η ΝΕΡΙΤ είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον για τη συμμετοχή της και περίμενε την απάντηση της EBU, παρά το ότι δεν είναι ακόμα μέλος της -με ειδική συμφωνία όπως είχε γίνει και πέρσι. Τα πράγματα, όμως, έχουν αλλάξει.

Η EBU έδειξε ανοχή στη νεοσύστατη ΝΕΡΙΤ την περασμένη άνοιξη, όταν η λειτουργία της ξεκίνησε μια μέρα πριν από την έναρξη του διαγωνισμού, όμως όλα έδειχναν πως την έχει πια αποσύρει.

Η σημερινή ΝΕΡΙΤ δεν έχει ούτε την εμπιστοσύνη ούτε τη στήριξη της EBU κι αυτό φάνηκε πριν από ένα μήνα, όταν με επιστολή της στον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, ζητούσε την παρέμβασή του μπροστά στον κίνδυνο να γίνει η νέα δημόσια τηλεόραση της Ελλάδας όργανο της κυβέρνησης και επιβεβαιώθηκε σήμερα με την ξεκάθαρη άρνηση να της δώσει το ΟΚ για τη Eurovision -όπως πέρσι.

Το θέμα, ωστόσο, δεν έχει κλείσει οριστικά καθώς εκκρεμεί η πρόταση της ΝΕΡΙΤ για να ενταχθεί ως πλήρες μέλος της EBU, η οποία θα εξεταστεί τον Δεκέμβριο από τη Γενική Συνέλευση της Ένωσης.

Οπως ανακοίνωσε η ΝΕΡΙΤ “η EBU προτίθεται να επανεξετάσει το αίτημα της ΝΕΡΙΤ για συμμετοχή στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision εφόσον εγκριθεί η ένταξή της ως πλήρους μέλους της Ένωσης από τη Γενική της Συνέλευση”.

Ωστόσο κρίνοντας από τη σημερινή μορφή της ΝΕΡΙΤ, τις παρατυπίες στη λειτουργία της, τον εισαγγελέα που ερευνά τον διαγωνισμό της και τις παραιτήσεις – μετά καταγγελιών των ίδιων των στελεχών της για κυβερνητικές παρεμβάσεις, δείχνει αρκετά αμφίβολο το αν θα τη δεχτεί η EBU στους κόλπους της ή αν η "πόρτα" για τη Eurovision ήταν απλώς η πρώτη...