Ρεπόρτερ παγίδευσε τους βασανιστές τους στο απίθανο μέρος του κορμιού του

Βρετανός δημοσιογράφος συνελήφθη, αλυσοδέθηκε και βασανίστηκε από τις σουδανικές αρχές. Κατόρθωσε να κάνει φιλμ και να το σώσει βάζοντας την κάρτα μνήμης στον...

|
SHARE THIS
0
SHARES

Βρετανός δημοσιογράφος συνελήφθη, αλυσοδέθηκε και βασανίστηκε από τις σουδανικές αρχές. Κατόρθωσε να κάνει φιλμ και να το σώσει βάζοντας την κάρτα μνήμης στον πρωκτό του! 

Ο Φιλ Κοξ (Phil Cox) διέσχισε τα σύνορα με το Σουδάν με τον συνεργάτη του Daoud Hari τον Σεπτέμβριο του 2016. Σκοπός του να καταγράψει το χάλι των ανθρώπων στην περιοχή του Νταρφούρ, πολύ σύντομα όμως απήχθησαν από παραστρατιωτικούς.

Όπως ανακάλυψαν και οι δύο τους, οι αρχές του Σουδάν είχαν εντοπίσει τις κινήσεις τους και τους παρακολουθούσαν, επιθυμώντας είτε τη "σύλληψή τους" είτε τον θάνατό τους, με αμοιβή μάλιστα τις 250.000 βρετανικές λίρες.

Η απαγωγή έγινε ενώ ο δημοσιογράγφος και ο συνάδελφός του πλησίαζαν τα βουνά Jebel Marra. Δέθηκαν με αλυσίδες σε δέντρο μέσα στη νέρημο για μια εβδομάδα και ξυλοκοπήθηκαν.

Ο Κοξ μπόρεσε να ξεγελάσει τους απαγωγείς του ώστε να βιντεοσκοπήσουν τους εαυτούς τους στη δική του κάμερα. Μπόρεσε να πάρει την κάρτα μνήμης, την τύλιξε σε ένα κομάτι νάυλον και την έβαλε στο μόνο ασφαλές μέρος, επάνω του.

Το περιεχόμενο του φιλμ θα παρουσιαστεί σε δύο μέρη από το κανάλι 4 (Channel 4 News), το οποίο ερευνά κατηγορίες εις βάρος της σουδανέζικης κυβέρνησης, ότι επιτίθεται σε πολίτες στο Νταρφούρ με χημικά όπλα.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook